Jedno od najvećih karijernih događanja za studente u Hrvatskoj – 8. tjedan karijera, u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja održat će se na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, od ponedjeljka do petka, 14. do 18. listopada.

Otvorenje 8. Tjedna karijera bit će održano u ponedjeljak u 10 sati u dvorani 1 (FOI 1, Pavlinska 2, Varaždin), a bogati program započinje panel diskusijom s uspješnim alumnijima FOI-ja.

Tjedan karijera je zamišljen kao networking event na kojem studenti svih godina i smjerova studija FOI-ja imaju jedinstvenu priliku upoznati svoje potencijalne buduće poslodavce, ali također i  steći dodatna stručna znanja kroz radionice poslodavaca i kroz njihovo direktno uključivanje u nastavni proces.

Cilj Tjedna karijera je direktno povezivanje poslodavaca sa studentima koji će ubrzo potražiti svoje prvo zaposlenje te ih pripremiti ih za poslovni svijet u kojem će morati istaknuti svoja znanja i vještine te iskustvo iz prakse koju su stekli tijekom studiranja na FOI-ju. Na taj se način želi potaknuti mlade ljude na rano razvijanje poslovnih vještina te promišljanje o razvoju karijere već za vrijeme studentskih dana.

Na ovogodišnjem Tjednu karijera predstavit će se 56 poduzeća, čiji će predstavnici održati 30 radionica i 8 panel diskusija na teme: Dizajn i razvoj softvera, IoT, Blockchain/FinTech, Informacijska sigurnost, Digitalna transformacija, AI/Strojno učenje/Big Data te Upravljanje IT projektima.

Fakultet organizacije i informatike njeguje odnos sa svojim uspješnim bivšim studentima, stoga će u okviru ovog događanja biti održane i dvije panel diskusije na temu “Karijera informatičara/ekonomista nakon FOI-ja”, u kojoj će sudjelovati uspješni FOI alumni.

Više o samim poduzećima, projektima na kojima rade  i otvorenim pozicijama za zapošljavanje, studenti moći će se saznati na tzv. ‘Karijernom španciru’, odnosno neformalnom umrežavanju s poslodavcima.

Ovo je također odlična prilika za ugovaranje obavljanja stručne prakse. Mnogi su studenti dosad odabrali svoju praksu baš na ovaj način, a često su se i zaposlili u tim poduzećima odmah nakon završetka studiranja.

Komentari

Komentara