Povežite se s nama

Život i društvo

Na Franjevačkom trgu štand, a u Herzerici predavanje o minsko-eksplozivnim sredstvima

Objavljeno:

- dana

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju, Policijska uprava Varaždinska i Grad Varaždin organiziraju sutra, 4. travnja, preventivni štand na Franjevačkom trgu, ispred palače Herzer.

Također, s početkom u 12 sati u velikoj dvorani Palače Herzer, održat će se predavanje na temu opasnosti od minsko-eksplozivnih sredstava.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske na području svih policijskih uprava, pa tako i PU varaždinske, od 2007. godine provodi Nacionalni preventivni projekt pod nazivom „Manje oružja – manje tragedija“.

Cilj akcije je senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja kako bi se izbjegle moguće tragedije.

Iz PU varaždinske naglašavaju i da građani oružje, streljivo i eksplozivna sredstva i dalje mogu predati bez straha od ikakvih sankcija.

Pozivaju ih i da se slobodno obrate policijskim službenicima koji će se nalaziti na štandu i koji će uz zajamčenu diskreciju dogovoriti da se na kućnu adresu uputi stručni i osposobljeni policijski službenik koji će preuzeti takva sredstva.

Apeliraju i da se sredstva ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje