Povežite se s nama

U fokusu

Na humanitarnom turniru u Podevčevu prikupljeno 3.760 kuna za bolesnog 10-godišnjeg Matea

Objavljeno:

- dana

VELIKO SRCE MJEŠTANA I SPORTAŠA

Već drugu godinu za redom Područna škola u Remetincu organizira humanitarni stolnoteniski turnir čiji je prihod ove godine namijenjen za pokriće dijela troškova liječenja Matea Mavrića iz Podevčeva.

Desetogodišnji Mateo boluje od rijetke zloćudne bolesti koja iziskuje skupe terapije i liječenje izvan granica Hrvatske.

Djeca, roditelji, nastavnici… Svi su igrali

Ovogodišnji turnir, koji je održan jučer, u školi u Remetnicu okupio ukupno 49 parova kombiniranih od učenika škole, roditelja, učitelja, ali i svih drugih mještana koji su željeli svojim nastupom i prilozima pomoći u prikupljanju pomoći za Matea.

– Riječ je o turniru u kojem se natječu isključivo parovi, a kombinacija je bilo različitih. Djeca s nekim od roditelja, bilo je i rodbinskih parova, a nastupili su i nastavnici remetinečke škole. Cilj je bio da motiviramo što više mještana da se uključe u prikupljanje pomoći i da stvorimo dobru atmosferu i druženje i mislim da smo u tome uspjeli – kazao je voditelj PŠ u Remetincu Nikica Piskač.

Desetogodišnji Mateo boluje od rijetke zloćudne bolesti koja iziskuje skupe terapije i liječenje izvan granica Hrvatske.

Dobrovoljnim prilozima prikupljeno je 3.760 kuna koji će pokriti dio troškova terapija.

Osim velikog broja parova u uvodnom dijelu turnira, u egzibicijskom meču, nastupili su i stolnotenisači iz Ljubešćice. Turnir je održan u prostorima škole koji su bili gotovo premali da prihvate sve zainteresirane i natjecatelje, ali i gledatelje. Ova akcija pokazuje koliko Područnoj školi u Remetincu nedostaje dvorana za organizaciju ovakve, ali i sličnih manifestacija.

Stolnoteniski turnir održan je u organizaciji PŠ u Remetincu pod pokroviteljstvom Grada Novog Marofa.

Izvor:
Foto: Ivona Beštek

U fokusu

Slijedi li od 1. veljače otvaranje teretana, terasa kafića…?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na jučerašnjem sastanku Vlade i Stožera civilne zaštite RH glavna tema bili su koraci kojima bi se eventualno popustile epidemiološke mjere koje traju do 31. siječnja.

S obzirom na to da se bliži kraj mjeseca, prema pisanju Indexa, najvjerojatnije u srijedu, 27. siječnja, donijet će se odluka koja će se bazirati na popuštanju mjera u segmentu sporta i rekreacije, a na stolu je i dalje i otvaranje terasa restorana i kafića.

Naime, Index doznaje da je izgledno da se s ponedjeljkom, 1. veljače, otvore teretane, kao i da se proširi krug onih kojima su dozvoljeni treninzi, natjecanja i generalno bavljenje sportom, barem kad je riječ o sportu na otvorenom.

Najizglednije je također da se od 1. veljače kafićima dopusti prodaja kave i napitaka za van, a moguće i otvaranje terasa, čiji bi rad bio ograničen do 22 sata.

Učenici viših razreda osnovne trebali bi se vratiti u škole (sada nastavu prate online).

Nastavite čitati

U fokusu

Unazad 10 godina PU varaždinskoj predano 143 komada automatskog oružja, 47 kilograma streljiva…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Sloganom kampanje „Učinite svoje okružje sigurnim!“ Policijska uprava varaždinska pridružila se provedbi modernizirane nacionalne preventivne kampanje MUP-a RH „Manje oružja, manje tragedija!“

Naime, kampanja se provodi već dulji niz godina u Hrvatskoj kako bi se spriječila zlouporaba oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava, ali i senzibilizacije javnosti te poticanja građana da bez sankcija dragovoljno predaju ilegalno oružje.

Prošle godine kampanja je modernizirana sufinanciranim sredstvima Europske unije putem Fonda za unutarnju sigurnost i kao takva odvijat će se 365 dana diljem Hrvatske.

– Dragovoljnom predajom ilegalnog oružja policiji, domovi postaju sigurniji te se time izbjegavaju opasnosti od tragičnih događaja koji često završavaju teškim ozljedama i smrću. Građani se, nerijetko, pokušavaju riješiti ilegalnog oružja na način da ga odbacuju na neprimjerenim mjestima ili ga nezakonito prodaju, čime se izlažu kaznenom progonu – ističu iz PU varaždinske.

Objašnjavaju da su ratna zbivanja devedesetih na području Hrvatske ostavila za sobom velike količine ilegalnog oružja u posjedu građana.

Na području PU varaždinske unatrag 10 godina, u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, građani su dragovoljno predali: 143 komada automatskog oružja, 1283 komada rasprskavajućeg oružja, 279 komada dozvoljenog oružja, 106.579 komada streljiva te 47 kilograma eksploziva.

– Zakonom je određeno da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija. Stoga, pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da se bez straha od sankcija obrate policiji. Važno je znati da ne donosite sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje – poručuju iz PU varaždinske.

Prvi je korak, stoga, nazvati policiju na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenik u civilnoj odjeći  i u civilnom vozilu doći na adresu pronalaska ili dogovorene predaje i na siguran način opasna sredstva preuzeti.

Djeci se poručuje da, ako naiđu na nepoznati predmet, ništa ne diraju, već se obrate roditeljima ili drugoj bliskoj odrasloj osobi koja će obavijestiti policiju.

Nastavite čitati