Iako dolazak ljetnih mjeseci mnogima znači dugo očekivani odmor od svakodnevnih poslovnih izazova, za određen broj studenata i ostalih sezonaca radni dio godine tek počinje.

– Razmišljala sam o zaposlenju negdje na moru, no ipak sam odlučila ostati kod kuće. Još nisam, ali ću sigurno pronaći sezonski posao najvjerojatnije u nekom skladištu, čime ću si upotpuniti studentski budžet – rekla je studentica Ines, koja je početkom godine sa zadovoljstvom dočekala vijest da studentska satnica ne može biti manja od 23,44 kune.
Stoga smo odlučili istražiti kakva je ponuda sezonskih poslova na sjeveru Hrvatske te koliko će se Varaždinaca i Međimuraca ove godine zaposliti na obali Jadranskog mora.

Top-poslovi

Kada su u pitanju potrebe za sezonskim zapošljavanjem u sektoru turizma, iz Područnog ureda Čakovec Hrvatskog zavoda za zapošljavanje navode da Hrvatsku promatraju u dvjema osnovnim regijama: jadranskoj i kontinentalnoj.

Poslodavci su do kraja svibnja putem Zavoda za zapošljavanje tražili više od 21.000 radnika, a potrebe se pretežito odnose na jadransku regiju – 85% svih potreba, i to uglavnom u ugostiteljskim i uslužnim zanimanjima.

Ako uredi iz jadranske regije ne mogu osigurati radnu snagu, tada upućuju potrebe za radnicima u kontinentalne urede s ciljem usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada.
Stoga osobe iz Varaždinske ili Međimurske županije zainteresirane za sezonsko zapošljavanje na moru u Regionalnom uredu Varaždin ili Područnom uredu Čakovec mogu dobiti informacije o mogućnostima zaposlenja u „morskim“ županijama, kako prema konkretnim destinacijama, poslodavcima, tako i prema najtraženijim zanimanjima.
No, koji su to najpopularniji poslovi na Jadranu? Iz varaždinskog Zavoda navode da su najtraženiji poslovi vezani uz servisne djelatnosti smještajnih kapaciteta te uz ugostiteljsku ponudu – radna mjesta u kuhinjama, na posluživanju, čišćenju objekata i slično.
Zamjetna je i potreba za radnicima u maloprodaji na radnome mjestu prodavač, ali i u popratnim djelatnostima poput zabavno-rekreacijskih objekata ili organizacije izleta i prijevoza putnika.

Isti poslovi nude se i na Zavodu u Čakovcu, gdje su izdvojili top 10 traženih zanimanja, a to su: konobari, kuhari, pomoćni konobari, pomoćni kuhari, prodavači, čistači, sobari, kuhinjski radnici, recepcionari i turistički animatori.

– Međimurska županija zadnjih nekoliko godina nije destinacija s visokim udjelom sezonskog zapošljavanja na moru, a razlozi za to su višestruki: zbog značajnog pada nezaposlenosti u domicilnoj županiji, gdje prema zadnjim pokazateljima za svibanj bilježimo svega 1927 nezaposlenih osoba, sve je manje raspoložive radne snage. S druge strane, potrebe međimurskih poslodavaca iz godine u godinu rastu u svim djelatnostima, uključujući i turistički sektor, pa Međimurci posao mogu pronaći u vlastitoj županiji – ističu iz čakovečkog Zavoda za zapošljavanje.

Tako je do kraja svibnja na Jadranu zaposleno 55 osoba iz evidencije PU Čakovec, a do kraja sezone procjena je da ta brojka neće biti veća od 100. Varaždinaca koji su otišli na sezonski rad ipak je malo više, do kraja svibnja zaposlilo ih se 85, najviše na radnim mjestima konobar i kuhar.

Kao i prethodnih godina, Međimurci se većim dijelom zapošljavaju u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, a od poslodavaca se ističu Plava Laguna i Maistra, dok se osobe iz Varaždinske županije podjednako zapošljavaju u svim obalnim županijama, od Istarske do Dubrovačko-neretvanske.

– U neto iznosima plaće kuhara se, primjerice, kreću od 5000 kuna naviše, pri čemu treba imati u vidu da poslovni subjekti s većim brojem radnika imaju po nekoliko kategorija, tj. razina složenosti unutar određenog zanimanja, ovisno o kompetencijama osobe, te da o tome ovise i iznosi plaća. Uz plaću treba dodati informaciju o smještaju za koji radnici ne izdvajaju sredstva, a u njih su uključeni i režijski troškovi te minimalno jedan besplatni topli obrok – pojašnjavaju iz varaždinskog Zavoda.

Ponuda i potražnja

Raznolika je i ponuda studentskih poslova, ističu iz Student servisa Varaždin, koji sa svojim podružnicama u Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru i Križevcima broji oko 6000 članova, od kojih je od početka ove godine njih više od 3000 već aktivno radilo na nekim od brojnih privremenih i povremenih poslova.

– U posljednjih nekoliko godina sve manje je izražen trend odlazaka naših članova na sezonski rad na područje Jadrana. Jednim dijelom zbog toga što je velika ponuda poslova i na našem području, pa nema potrebe ići tražiti posao negdje dalje, a drugim dijelom jer sezona na moru počinje svake godine sve ranije, u vrijeme dok naši članovi imaju svoje studentske obveze, pa poslodavci preferiraju osobe koje ranije mogu započeti s radom – objašnjava voditeljica Student servisa iz Student servisa Varaždin Sonja Nidogon Višnjić, mag. oec.

Kada je riječ o studentskom radu, i tu je aktualan zakon ponude i potražnje, tako da su u manjini poslodavci koji nude minimalnu studentsku satnicu, jer povećanjem satnice raste i broj potencijalno zainteresiranih kandidata za posao.

– Možemo reći da iako još uvijek postoji interes studenata za rad na sezonskim poslovima na Jadranu, sve veći broj je i onih koji se odlučuju za rad kod kuće. To i ne čudi jer je ponuda poslova na području Varaždina i Čakovca iznimno bogata, s tim da se satnice kreću od 25 kuna po satu u prehrambenoj industriji, pa čak i do 37 kuna na malo zahtjevnijim fizičkim poslovima. Za one koji više preferiraju rad s kupcima, tu je rad po trgovačkim centrima, rad na blagajnama, rad u nekim od ugostiteljskih objekata, rad na održavanju objekata… Doista je teško i nabrojati sve aktualne otvorene pozicije za rad – zaključila je Sonja Nidogon Višnjić.

Znati strani jezik – obvezno, ali i dobre socijalne te prezentacijske vještine!

Koliko je bitno da sezonac barata stranim jezicima ili da posjeduje vozačku dozvolu, provjerili smo na čakovečkom Zavodu za zapošljavanje.

Izvijestili su da su, s obzirom na rast stranih turista u Hrvatskoj, strani jezici itekako tražena vještina, osobito kod zanimanja gdje dolazi do direktnog kontakta s turistima, a poželjno je i prethodno radno iskustvo.

– Sve su bitnije socijalne, komunikacijske i prezentacijske vještine: kako predstavljamo sebe, tako predstavljamo i poslodavca, pa i samu Hrvatsku. Dobra slika koju šaljemo u svijet počinje od svakog zaposlenika, razvijanje gostoljubivih odnosa prema turistima te podizanje kvalitete usluge direktno utječe na podizanje stupnja zadovoljstva gostiju, povrat gostiju te širenje pozitivnog imidža hrvatskog turizma, što je izuzetno bitno za turističku destinaciju kao što je Hrvatska – ističu.

S druge strane, profesionalan odnos prema budućim zaposlenicima u svim aspektima radnog odnosa očekuje se i od svakog poslodavca.

Primjerice, Zavod za zapošljavanje posreduje pri zapošljavanju s poslodavcima dobrog profesionalnog rejtinga te svake godine provodi anketu zadovoljstva sezonskih radnika, da bi se osigurala visoka kvaliteta zaposlenja u svim aspektima: bilo da se radi o uvjetima rada, smještaju, prehrani, i naravno dogovorenoj plaći.

Komentari

Komentara