Povežite se s nama

Život i društvo

Na sajmu “Mesap jesen” sve za poljoprivredu, ali i najbolji lovački gulaš, i to besplatan

Objavljeno:

- dana

19. I 20. STUDENOGA

Sajam poljoprivrede, ekologije i zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije te komunalne i ekološke opreme “Mesap jesen 2016“ uskoro će, po 10. puta, svoja vrata svim posjetiteljima na sajamskom prostoru u Nedelišću.

Tradicionalna sajamska priredba Mesap jesen bit će održana u dane vikenda od 19. do 20. studenoga i predstavit će sve ono po čemu međimurske tvrtke i gospodarstvo prednjače u Hrvatskoj.

Oprema, sjeme, stočna hrana, navodnjavanje…

Uz gospodarstvenike iz zemlje i inozemstva, na štandovima se predstavljaju i brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva te udruge iz različitih branša. U segmentu poljoprivrede bit će zastupljena poljomehanizacija, oprema za farme, sjemenska roba, stočna hrana, oprema za voćarstvo i vinogradarstvo, sistemi za navodnjavanje, sadnice i drugo. Sajamski prostor u Nedelišću već je niz godina mjesto okupljanja udruga i tvrtki koje se bave ekologijom i zdravom prehranom te obnovljivim izvorima energije poput one čije su izvorište vjetar, sunce ili bio plin koji nastaje na stočarskim farmama.

Ulaz na sajam za posjetitelje je besplatan, a organizatori su pripremili bogat zabavni program i okrjepu

Također, ove će godine posjetitelji u sajamskoj dvorani površine 2.500 m2 izložbenog i poslovnog prostora, od okupljenih izlagača moći štošta doznati o hortikulturnom uređenju i komunalnoj opremi. Podsjećamo, sajmovi ovakvog tipa prvenstveno služe da uz nove trendove i informacije na tržištu, sudionici osiguraju i nove kontakte uz nezaobilazne edukacije. Inače, organizatori ovogodišnje jubilarne sajamske priredbe su uz besplatan ulaz za sve posjetitelje pripremili bogat zabavni program i okrjepu.

Naime, kako doznajemo od direktora manifestacije Vitomira Kirića, subota će biti ispunjena brojnim popratnim događanjima poput stručnih skupova i radionica, dok će se u nedjelju održati natjecanje lovačkih društava u pripremanju lovačkog gulaša. U spomenutom specijalitetu posjetitelji će besplatno uživati, baš kao i u jelima koja će spraviti sudionici dvodnevnog kulinarskog showa.

Svi zainteresirani za dodatne informacije i prijave mogu se obratiti na MESAP d.o.o., Marčec Josipa 27, 40305 Nedelišće, odnosno na telefon 040/ 822-850, fax 040/822- 851 i na e-mail [email protected] ili [email protected] Obrasci “Prijava za sajam“ dostupni su na internetskoj stranici www.mesap.hr.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Danas u Hrvatskoj 39 preminulih s koronom i 1565 novih slučajeva zaraze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1565 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15.668, objavio je 18. travnja nacionalni Stožer.

Među njima je 2105 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 194 pacijenta.

Preminulo je 39 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 307.790 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 6562 preminule, ukupno se oporavilo 285.560 osoba od toga 2142 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 32.040 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.700.615 osoba, od toga 7535 u posljednja 24 sata.

Zaključno sa 17. travnjem utrošeno je 691.265 doza, a cijepljeno je 552.559 osoba. Prvom dozom cijepljeno je 411.760 osoba, dok je drugom dozom cijepljeno 138.706 osoba. Za 2093 osobe nema podataka kojom dozom su cijepljenje.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Mario Šoštarić prvi je “topnik” u novoj purgarskoj sezoni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Varaždinska građanska garda u subotu je, 17. travnja, otvorila i novu sezonu glasnog pucnja iz topa na Starom gradu.

Novi stanovnik “Purgarske kuće slavnih”, prvi “topnik” u novoj sezoni bio je Mario Šoštarić, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice “Metel Ožegović”.

– Prije svega to je zato što je Mario dao sebe za novu knjižnicu. Samo on zna koliko je noći ne prospavao, koliko je papira potrošeno, koliko je tablica, proračuna… sastavio da bi naša knjižnica, zasluženo, dobila novi prostor. Ostati će zapisano da je u njegovom mandatu Varaždinska knjižnica i čitaonica i dobila novi prostor i nove sadržaje. Mario je uspješan ravnatelj ustanove u kulturi Grada Varaždina, jedne od najstarijih na ovim prostorima, Mario je kolekcionar, diplomirani knjižničar, ponosni otac i naravno naš Varaždinec. Mario je i čovjek bez mrlja u svojoj karijeri, o njemu se nikad nije potiho pričalo na terasama, uz kavu, na njega se nije upiralo prstom… Grad Varaždin treba biti zahvalan što ima takvog čovjeka, rekao bih – pravog čovjeka, na pravom mjestu, u pravo vrijeme – objasnili su Purgari.

Nastavite čitati