Povežite se s nama

Život i društvo

Na sajmu “Mesap jesen” sve za poljoprivredu, ali i najbolji lovački gulaš, i to besplatan

Objavljeno:

- dana

19. I 20. STUDENOGA

Sajam poljoprivrede, ekologije i zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije te komunalne i ekološke opreme “Mesap jesen 2016“ uskoro će, po 10. puta, svoja vrata svim posjetiteljima na sajamskom prostoru u Nedelišću.

Tradicionalna sajamska priredba Mesap jesen bit će održana u dane vikenda od 19. do 20. studenoga i predstavit će sve ono po čemu međimurske tvrtke i gospodarstvo prednjače u Hrvatskoj.

Oprema, sjeme, stočna hrana, navodnjavanje…

Uz gospodarstvenike iz zemlje i inozemstva, na štandovima se predstavljaju i brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva te udruge iz različitih branša. U segmentu poljoprivrede bit će zastupljena poljomehanizacija, oprema za farme, sjemenska roba, stočna hrana, oprema za voćarstvo i vinogradarstvo, sistemi za navodnjavanje, sadnice i drugo. Sajamski prostor u Nedelišću već je niz godina mjesto okupljanja udruga i tvrtki koje se bave ekologijom i zdravom prehranom te obnovljivim izvorima energije poput one čije su izvorište vjetar, sunce ili bio plin koji nastaje na stočarskim farmama.

Ulaz na sajam za posjetitelje je besplatan, a organizatori su pripremili bogat zabavni program i okrjepu

Također, ove će godine posjetitelji u sajamskoj dvorani površine 2.500 m2 izložbenog i poslovnog prostora, od okupljenih izlagača moći štošta doznati o hortikulturnom uređenju i komunalnoj opremi. Podsjećamo, sajmovi ovakvog tipa prvenstveno služe da uz nove trendove i informacije na tržištu, sudionici osiguraju i nove kontakte uz nezaobilazne edukacije. Inače, organizatori ovogodišnje jubilarne sajamske priredbe su uz besplatan ulaz za sve posjetitelje pripremili bogat zabavni program i okrjepu.

Naime, kako doznajemo od direktora manifestacije Vitomira Kirića, subota će biti ispunjena brojnim popratnim događanjima poput stručnih skupova i radionica, dok će se u nedjelju održati natjecanje lovačkih društava u pripremanju lovačkog gulaša. U spomenutom specijalitetu posjetitelji će besplatno uživati, baš kao i u jelima koja će spraviti sudionici dvodnevnog kulinarskog showa.

Svi zainteresirani za dodatne informacije i prijave mogu se obratiti na MESAP d.o.o., Marčec Josipa 27, 40305 Nedelišće, odnosno na telefon 040/ 822-850, fax 040/822- 851 i na e-mail [email protected] ili [email protected] Obrasci “Prijava za sajam“ dostupni su na internetskoj stranici www.mesap.hr.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje