Povežite se s nama

Život i društvo

Na ludbreškom Otoku mladosti kuhat će se tradicionalni Novinarski kotlić

Objavljeno:

- dana

Prijave traju do 15. lipnja

I ove godine se u Ludbregu kuha Novinarski kotlić. Tradicionalni gulaš s mesom i krumpirom 18. lipnja godine na Otoku mladosti u Ludbregu. 

Ekipe će dobiti sve osnovne namirnice kao i svaki puta do sada, a jedino što se traži od ekipa su tajni začini i dobri recepti. Na otoku će sve biti spremno. Od kotlić se krčkati od 15,30 sati, a poglasit će se najbolji za ovu godinu. Maksimalni broj ekipa koje mogu kuhati je 12, a prijave se zaprimaju do 15. lipnja. stoga se prijavite na vrijeme. Svaka ekipa ima 2 službena člana koje prijavljujete.

Za prijavu navesti:
Naziv ekipe (tako će pisati na diplomi):
Telefon i e-mail za kontakt:
Ime osobe za kontakt:
Imena članova ekipe:
 Elektronski na e-mail: [email protected] i prvih 12 prijava sudjeluje u kuhanju!

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Grad Novi Marof donira 160.000 kuna područjima pogođenima potresom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi Marof Gradsko vijeće1

Grad Novi Marof donacijom novčanih sredstava pomaže područjima pogođenim razornim potresom koji je 29. prosinca zadesio Sisačko-moslavačku županiju.

Naime, gradonačelnik Siniša Jenkač donio je odluku kojom s 160.000 kuna pomaže gradovima Petrinji, Sisku i Glini te općinama Majur i Lekernik.

– Nikoga od nas prizori iz Sisačko-moslavačke županije tog 29. prosinca nisu ostavili ravnodušnim. Puno je objekata stradalo, mnoge su obitelji ostale bez krova nad glavom, no najgore od svega je što su izgubljeni ljudski životi. Kako bismo pomogli pogođenim područjima, odlučili smo uplatiti 160.000 kuna na račune gradova Petrinje i Gline te općina Majur i Lekernik, kao i na račun Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska i Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja koje su pretrpjele velike štete – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Vinica izdvojila novac za obnovu sisačke katedrale

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Područje Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta pretrpjelo je u nedavnim potresima veliku materijalnu štetu.

Na mnogim su građevinskim objektima nastala  znatna oštećenja, među ostalim i na zgradi sisačke katedrale Uzvišenja sv. Križa.  

– Stoga smo  na poslovni račun Sisačke nadbiskupije uplatili  jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 kuna,  za sanaciju  nastalih oštećenja . ističe načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac.

Nastavite čitati