Povežite se s nama

U fokusu

Na meti novih prijevara u Varaždinskoj županiji žene koje traže ljubav i stariji građani

Objavljeno:

- dana

Varaždinska policija upozorava na prijevare građana koje su zaredale u zadnje vrijeme.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu žene iz Ludbrega starosti 63 godine. Prema prijavi, navedenu je putem društvene mreže 28. lipnja 2020. godine kontaktirala nepoznata muška osoba koja se predstavila kao zaposlenik jedne međunarodne organizacije stacioniran u Afganistanu. Nepoznata je osoba od žene tražila financijsku pomoć u vezi izlaska iz baze u cilju ostvarivanja zajedničke veze.

U svrhu rješavanja izlaska iz navedene baze, putem osobnoga bankovnog računa ona je uplatila na jedan račun 3000 eura, nakon čega je nepoznati počinitelj blokirao daljnju komunikaciju putem društvene mreže. Ovakvih je slučajeva bilo više u našoj zemlji.

Također je prijavila da je ponovno 26. srpnja ove godine putem društvene mreže stupila u kontakt s osobom koja se predstavila kao vidovnjakinja koja će joj riješiti problem koji joj se dogodio ako uplati iznos od 200 eura, te je ista iznos i uplatila, nakon čega je nepoznati počinitelj tražio još jednu uplatu od nekoliko stotina eura kako bi se u potpunosti riješio problem, što je ista i uplatila, nakon čega je na tom profilu društvene mreže obaviještena da je prevarena. Visina materijalne štete procjenjuje se na tridesetak tisuća kuna. Policijski službenici utvrđuju sve činjenice i poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovoga kaznenog djela.

Ranjivi građani

Policijska uprava varaždinska poziva građane na oprez s obzirom na sve češću pojavu novih oblika prijevara. Građani starije životne dobi najčešće su žrtve kaznenih djela prijevare.

Prevaranti, osim telefonskih razgovora, sve češće dolaze i na kućne pragove nudeći razne usluge i pogodnosti. Starije osobe u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i razgovor, puštaju nepoznate osobe u kuću i postaju žrtve prijevara.

U Varaždinskoj županiji zabilježeni su razni oblici prijevara gdje se prevaranti lažno predstavljaju kao policijski službenici, djelatnici centara socijalne skrbi ili općina, djelatnici za obnovu kuća, za usluge masaže, pomoć u kući i slično.

Tako je policija od 86-godišnje žene iz Varaždina zaprimila kaznenu prijavu zbog prijevare u pokušaju koju je na njezinu štetu počinio nepoznati počinitelj. Nju je 30. srpnja telefonski kontaktirao nepoznati počinitelj i predstavio se kao policijski službenik, te da će doći na njezinu adresu i provjeriti novčanicu od 200 kuna, kojom prilikom je nepoznati počinitelj izjavio da nešto nije u redu s novčanicama te se udaljio s adrese. Naknadno je, 31. srpnja, 86-godišnju ženu telefonski kontaktirao nepoznati počinitelj i predstavio se kao policijski službenik, te da će doći i provjeriti ponovno novčanice.

Tom prilikom su dva nepoznata počinitelja došla na adresu, ali su odustala od daljnje prijevare jer je 86-godišnjakinja zajedno sa susjedom posumnjala u istinitost nepoznatih počinitelja, nakon čega su pobjegli.

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Lonia trgovina d.o.o. zapošljava Prodavača / Blagajnika (m/ž) na više lokacija u Varaždinskoj županiji. Poslodavac nudi stimulativna primanja, plaćene troškove prijevoza, mogućnost stalnog zapošlenja i napredovanja. Prijavite se najkasnije do 15.8.2022. putem linka.

Konzum Plus d.o.o. zapošljava Komisionara / Blagajnika komisionara (m/ž) u Varaždinu. Natječaj je otvoren do 31.8.2022., a poslodavac nudi mnoge pogodnosti tijekom godine poput božićnice, uskrsnice, dara za djecu, regresa i slično. Sve detalje provjerite klikom na link.

KTC d.d. zapošljava Skladišnog radnika (m/ž) u Prelogu. Za prijavu je potrebna godina dana radnog iskustva, a poželjan je položen tečaj za viljuškaristu. Prijavite se klikom  na link ovdje do 31.8.2022.

Gi Group Staffing Solutions za svog klijenta Hrvatski Telekom zapošljavaju Tehničara za telekomunikacije (m/ž). Poslodavac nudi stimultivna primanja, bonuse na plaću, dodatne edukacije i usavršavanja te službeni automobil za potrebe rada na terenu. Prijavite se do 16.8.2022., a više informacija je dostupno klikom na link ovdje.

Workforce Ljudski Potencijal d.o.o. zapošljavaju Prodavača (m/ž) u Varaždinu. Poslodavac nudi mogućnost rada za internacionalnu modnu grupaciju, priliku za napredovanjem, stimulirajuće uvjete rada i popust za zaposlenike. Prijavite se klikom na link ovdje do 31.8.2022.

Knauf Insultaion d.o.o.  u Novom Marofu traži Proizvodno – transportnog radnika (m/ž). Poslodavac nudi rad u izazovnom i dinamičnom okruženju te priliku za osobni i profesionalni rast i razvoj. Prijavite se do 2.9.2022. na linku.

Mamut Fortis d.o.o., poznatiji kao Arena Bet, zapošljava Operatera / Blagajnika u kladionici (m/ž) u Ludbregu. Rok za prijavu je 31.8.2022. Poslodavac nudi mogućnost dodatnij stimulativnih primanja i rad u ugodnoj atmosferi, a za prijavu je potrebno poznavanje rada na računalu. Više detalja dostupno je klikom na link ovdje.

Adecco Hrvatska d.o.o. u potrazi je za Agentom za telefonsku prodaju (m/ž) u Varaždinu. Poslodavac nudi fiksnu plaću i stimulativni varijabilni dio, rad u jutarnjoj smjeni, plaćenu početnu edukaciju, rad u dinamičnoj i poticajnoj okolini te priliku za osobni i profesionalni razvoj. Prijaviti se možete do 22.8.2022.putem linka.

Globalna hrana d.o.o. / McDonald’s traži Radnika/cu  u restoranu u Varaždinu. Poslodavac nudi fleksibilno radno vrijeme, plaćen prijevoz te mogućnost napredovanja. Natječaj je otvoren do 15.8.2022. Kako se prijaviti provjerite na linku.

Multi-Star d.o.o. zapošljava Blagajnika / Blagajnicu u automat klubu u Čakovcu. Sve detalje oglasa provjerite klikom na link ovdje, a prijaviti se možete do 9.9.2022.

Za još veći izbor poslova posjetite portal posao.hr. Sretno u pronalaženju posla!

Nastavite čitati

U fokusu

Zbog Varteksovih dugovanja Grad Varaždin ovršio posrnulu tekstilnu tvrtku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S obzirom na to da je u srijedu Tomislav Babić podnio ostavku na funkciju predsjednika Uprave Društva Varteks d.d,. u kojoj je naveo da su razlog ostavke višemjesečni neuspješni pregovori vjerovnika oko podjele novca od prodaje nekretnina – nakon što su iscrpljene sve mogućnosti kako bi se nastavio daljnji rad tvrtke – Grad Varaždin prisiljen je pokrenuti ovrhu.

Ona se odnosi na dospjela potraživanja Upravnog ugovora i drugih nepodmirenih dospjelih potraživanja, kako bi se zaštitili financijski interesi Grada Varaždina.

Stoga je u četvrtak aktivirana zadužnica za dugovanje tvrtke Varteks d.d. po Upravnom ugovoru  u iznosu od 1.267.313,38 kuna (komunalna naknada, naknada za uređenje voda, spomenička renta) te su dostavljena Rješenja o ovrsi  tvrtke Varteks d.d. za redovni dug u iznosu od 553.274,32 kn (komunalna naknada, naknada za uređenje voda).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje