Današnjom konferencijom za medije koja se održala u Dravskoj šumi, gradonačelnik Ivan Čehok je uz zamjenika Zlatana Avara i direktora Varkoma Željka Bunića obilježio kraj radova na uređenju šetnice koja vodi od Bombellesovog nasipa do mosta prema Gradskom kupalištu Drava.

>> FOTO Uređuje se šetnica u Dravskoj šumi, kako vam se sviđa?

– S obzirom da se radi u zaštićenom području, ovdje je sve napravljeno i uređeno u skladu sa svim propisima i suglasnostima nadležnih službi. Prirodna je površina od eruptivne smjese. Puno građana, umirovljenici, mame s bebama u kolicima, invalidi, teže pokretne osobe, bunilo se da ne mogu doći po staroj hodnoj površini do Dravskih bazena, da je neosvijetljeno i da se boje prolaziti kad padne noć. Cijelo ovo područje zato će biti osvijetljeno eko rasvjetom koja ni na koji način neće remetiti bio stanište, a novina koju možemo najaviti jest da će po prvi put u Varaždinu, po uzoru na brojne europske gradove, građani moći slušati glazbu uz šetnju”, rekao je gradonačelnik. Kako saznajemo na rasvjetne stupove bit će postavljeni zvučnici, pa će se povremeno puštati tiha, klasična glazba.

Također, gradonačelnik je napomenuo da je ovo samo dio ukupnog uređenja: “Uveli smo i kanalizaciju za cijeli kompleks Gradskog kupališta Drava koje je dosad imalo septičku jamu. Kupalište će se sada početi koristiti u punom smislu jer ono nije zamišljeno samo kao kupalište, već i kao izletište, zabavište, pa će se ovdje organizirati i brojne manifestacije. Zato smo napravili sve što je potrebno u infrastrukturnom smislu da građani mogu dolaziti, a u to će se sami uvjeriti već na tradicionalnoj proslavi Međunarodnog praznika rada 1. svibnja.”

Prema riječima direktora Varkoma, radi se otprilike o jednom kilometru primarne i sekundarne kanalizacije, od bazena, preko mosta kroz šetnicu sve do Bombellesove ulice. Postavljene su i cijevi kroz koje će ići optika, ali i električna energija.

– Ovo je zajednička investicija Grada Varaždina i Varkoma u vrijednosti 1,9 milijuna kuna. Zahvat je bio poprilično velik, radovi su trajali dva mjeseca, ali vjerujem da će građani biti zadovoljni – rekao je Željko Bunić.

Komentari

Komentara