Povežite se s nama

Život i društvo

Na novomarofskom je području više od 500 km nerazvrstanih cesta, većina ih je već uređena

Objavljeno:

- dana

U Novom Marofu u tijeku je cijeli niz radova, a veliki ih se dio odnosi na modernizaciju i uređenje nerazvrstanih cesta i putova.

Riječ je o investicijama vrijednim oko 3,6 milijuna kuna.

– Ove smo godine radili nova asfaltiranja, ali i podosta proširenja, popravaka, uređenja naših postojećih cesta jer želimo održavanje nerazvrstanih cesta dići na višu razinu. To su značajne i vrlo važne investicije – kaže gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač.

S oko 150.000 u sufinanciranju sudjeluje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

– Budući da smo mi u 5. skupini razvijenosti, znači nismo nerazvijeni, nemamo šanse za takve infrastrukturne projekte dobivati značajnija sredstva – ističe gradonačelnik.

Na novomarofskom je području više od 500 kilometara nerazvrstanih cesta koje su većinom uređene, a trenutno se radi na onim cestama koje su duge do dva kilometra, u područjima u kojima je jedno ili dva kućanstva.

– To je dosad bilo financijski teško, ali unazad nekoliko godina riješili smo nekoliko takvih nerazvrstanih cesta – kaže Jenkač.

Radi se i u centru Novog Marofa, gdje je u tijeku jedna od značajnijih investicija – uređenje i proširenje šetnice uz potok Koroščak.

– Dosta je radova ovdje već obavljeno. Šetnica je osvijetljena i asfaltirana, a polako, kako postajemo vlasnici dijela zemljišta, tako i uređujemo taj dio uz potok Koroščak. Dio smo, dakle, uredili, ali s radovima ćemo nastaviti jer su pred nama još asfaltiranje i rubnjaci – istaknuo je gradonačelnik Jenkač uz napomenu da će se za kompletno uređenje šetnice uz potok Koroščak izdvojiti oko 193.000 kuna.

Život i društvo

Počinje sanacija klizišta na cesti Madžarevo – Topličica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa izvode se brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi, a jedan od njih je i sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti Madžarevo – Topličica.

Naime, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti br. NC 1-076 Madžarevo – Topličica s predstavnikom izvođača koji je u postupku jednostavne nabave izabran kao najpovoljniji, direktorom tvrtke NIGRAD d.o.o. iz Varaždina Slobodanom Dimitrijevićem.

Vrijednost radova je 500.546,50 kuna s PDV-om, a vremensko razdoblje izvođenja radova je dva mjeseca.

Sanaciju klizišta u nerazvrstanoj cesti NC 1-076 u naselju Topličica Hrvatske vode sufinanciraju sa 60 posto, a Grad Novi Marof s preostalih 40 posto iznosa.

– Iako ovo nisu višemilijunski iznosi i veliki radovi, a i takvih je bilo i planira se na području Grada Novog Marofa, svaka kuna koju uložimo u radove na unapređenju infrastrukture je važna. Ovo nije veliko klizište, ali je na našoj nerazvrstanoj cesti i to ćemo sada riješiti. Zahvaljujem Hrvatskim vodama jer nas veseli svaka kuna koja za projekte na području Grada Novog Marofa dolazi iz drugih izvora – poručio je Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Mladi iz ludbreškog kraja poveli prijatelje iz Mađarske u hodočasničku šetnju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tridesetak mladih ljudi okupilo se jutros ispred ludbreške Župne crkve Presvetog Trojstva, a pridružili su im se kapelan, časne sestre i hodočasnici iz susjedne Mađarske.

Nakon kratkog druženja i upoznavanja krenuli su u 18 kilometara dugu šetnju ludbreškim brežuljkastim krajem.

U Ludbregu se, naime, održava prvo hodočašće mladih novom i zanimljivom rutom. Dio je to projekta Via Saint Martin kojem je cilj promicati i razvijati transnacionalne hodočasničke rute povezane s održivim i kulturnim turizmom.

Planirani završetak hodočašća je u 15 sati na Svetištu gdje će se održati zanimljivi kviz.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje