Povežite se s nama

Međimurje

Na online art natjecanje Udruge “Artisto” prijavite se do 21. studenoga!

FOTO: Terca art

Objavljeno:

- dana

Nakon niza projekata i radionica, Udruga Artisto organizira prvo online art natjecanje naziva “Art online” – za sve zainteresirane autore!

Artisto je zajednički nazivnik koji nosi grupa zaljubljenika u umjetnost i umjetničko izražavanje.

– Iza sebe imamo nekoliko velikih projekata kao i niz radionica za djecu i odrasle. Glava i brada Artista smo mi, Tea Mesarić i Darinka Krček koje svoje slobodno vrijeme koristimo upravo za spajanje publike i autora na bilo koji način. Inovativan pristup određenim projektima daje novu dimenziju i tako ne mislimo stati s pružanjem prilika autorima da se pokažu, da približavanjem djelovanja i ideja šire kontakte, te na kraju stvoriti zajednicu koja će grliti umjetnost i projekte za buduća vremena.

Za ovaj projekt pripremili smo vrijedne nagrade za pobjedničku sliku za svaku od četiri kategorije natjecanja. Autor koji na kraju ima najviše lajkova u svojoj kategoriji osvaja vrijedne nagrade naših dragih sponzora Hobby Art Centra Varaždin i D-sign Studija iz Murskog Središća, kao i poklon iznenađenja Artista – kažu iz Udruge.

Kako sudjelovati?

  1. Like na Artisto – https://www.facebook.com/UdrugaArtisto
  2. Like na Hobby Art Centar Varaždin – https://www.facebook.com/Hobbyartcentar
  3. Like na D-sign Studio – https://www.facebook.com/dsignstudio01
  4. (i najbitnije) Ispuniti obrazac na linku – https://forms.gle/zCr31DKiWWFB4g9v5

Lajkovima podržavate rad malih poduzeća!

Tko može sudjelovati i u kojim kategorijama?

Sudjelovati mogu svi likovni profesionalci i amateri.

Kategorije su:

  1. Akril – Ulje
  2. Olovka – Pastel -Ugljen
  3. Gvaš – Akvarel
  4. Ostalo

Što nakon prijave?

Nakon što ispunite sve četiri točke koje su potrebne za sudjelovanje, slijedi komisijski odabir (zbog fair play igre). Svi radovi će istovremeno biti objavljeni zajedno sa Vašim imenom i prezimenom, te slijedi sakupljanje lajkova. Kako ćete to učiniti je na Vama, restrikcija nema. Autor koji skupi najviše lajkova dobiva nagradu!

Dokad se mogu prijaviti?

Prijave za natjecanje primamo zaključno s 21. studenim do ponoći. Nakon toga više neće biti moguće prijaviti rad.

Koliko dugo traje natjecanje?

Samo natjecanje započet će 28. studenoga u podne kada se objavljuju albumi u sve četiri kategorije. Prikupljanje lajkova trajat će do 28. prosinca do ponoći, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika po kategorijama.

– Za četiri pobjednika dolazi i intervju koji objavljujemo na našim stranicama i u medijima. Sretno! – dodaje Artisto Crew.

NAGRADNI FOND SADRŽI:

Šalica sa otiskom

Boja akrilna Phoenix set 12 boja
Set 5 kistova
Špahtle za slikanje set 5kom
Uljana boja Phoenix set 12 boja
Canvars platno 24×30
Canvars platno 40×30
Drawing pat A4 200g
Šiljilo metalno 1 nož Faber Castell
Set 12 grafitnih olovaka Faber Castell 9000
Set 4 ugljena za slikanje
Cretacolor ugljen u olovci Medium
Cretacolor ugljen u olovci Hard
Cretacolor ugljen u olovci Soft
Blok Fabriano tonirani boja pijeska A4
Fiksativ u spreju za pastele,ugljen i grafit
Faber Castell uljane pastele
Cretacolor set zlatna i srebrna pastela
Cretacolor akvarel bojice set 12 artist studio
Vodeni kist set 3
Set gvaš boja Royal Talens ArtCreation 8 x 12 ml
Blok Fabriano Schizzi White A4 90g
Pastela suha soft Koh-I-Noor set 12
Blok Fabriano Studio Watercolor 300g 20,3×25,4
Cretacolor akvarel grafitne olovka HB
Faber Castell kist vodeni sa spremnikom
Blok Clairefontaine Paint’on A’Grain bijeli A5 250g
Set kistova Royal Art
Sapun za ruke i kistove
Faber Castell gumica za brisanje

+ POKLON IZNENAĐENJA od Artista!

Samo za Republiku Hrvatsku.

Međimurje

Od 1. svibnja Čakom diže cijene, no usluga i dalje jeftinija nego u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana je konferencija s glavnom temom informiranja javnosti o onome što joj donosi novi Zakon o gospodarenju otpadom.

Dakako, njegova će primjena imati posljedice na općine u kojima otpad zbrinjava GKP „Čakom“, a samim time i na krajnje korisnike. Kako je pritom objasnio direktor GKP-a Čakoma Ivica Perhoč, Zakon koji je na snazi od 1. kolovoza prošle godine donio je određene promjene, a u završnom postupku e-savjetovanja obveza je svake jedinice lokalne samouprave u zemlji da do 31. siječnja donese Odluku o načinju pružanja usluga komunalnog otpada.

– Nakon svih odrađenih konzultacija sa suvlasnicima, kako se postaviti u odlukama koje nas zakonom obvezuju, prijedlog koji je u postupcima pred gradskim i općinskim vijećima je u prvom redu prepoznavanje dvije kategorije korisnika: kućanstva i ostali. Druga novina je da se definiraju fiksni i varijabilni dio cijene u cjeniku usluga, s tim da je u zakonu predviđeno da fiksni dio bude jednak za sve korisnike kućanstva, odnosno nekućanstva.

Prema tim kategorijama mijenja se i struktura obračuna te se diže cijena odvoza otpada i to iz nekoliko razloga. Prvo, ona se nije mijenjala niz godina i već je ranije morala biti usklađena. Drugi je da se cijena hitno treba uskladiti s troškovima kao što su cijena goriva, nabavka vozila, održavanja i slično – objasnio je direktor Čakoma i dodao da će u postotku prosječna četveročlana obitelj imati povećanje cijene do 30% mjesečno.

Fiksni dio za sva kućanstva iznosit će 64,50 kuna mjesečno, a za ostale 98,10 kuna. Varijabilni dio ovisi o količini proizvedenoga miješanog komunalnog otpada koji se na kraju odlaže na odlagalištu. I to će poskupjeti, no građani mogu utjecati na cijenu tako da ne stavljaju kante za odvoz u predviđenim terminima.

Perhoč je pritom dodao da je to i dalje jedan od manjih iznosa koji će građani izdvojiti za usluge odvoza otpada u Hrvatskoj: u Varaždinu je, primjerice, predviđeno da će građane odvoz dvaput mjesečno stajati više od 105 kuna. Realni rok primjene novih cijena je 1. svibnja, nakon svih aktivnosti i procedura definiranih zakonom koje je potrebno provesti u Čakomu.

Uime svih suvlasnika Čakom-a tom se prigodom obratila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i naglasila da se od uvođenja zakona zajednički s općinama suvlasnicima tražio najbolji model koji neće imati preveliki udarac na građane.

– Na internetskim stranicama Grada Čakovca objavljeno je e-savjetovanje sa svim dostupnim informacijama o temi, pozivam građane da putem te platforme daju svoje primjedbe, zamjerke ili konstruktivne prijedloge za poboljšanje učinkovitosti odvoza otpada na našem području. Nakon što to učine o svemu predloženom ćemo razgovarati i omogućiti sve što je u našoj moći, naravno poštujući zakonske odredbe.

Novost Zakona je da više nema privilegiranih kada je u pitanju odvoz smeća, za sve je cijena ista i nema kategorija. Moram napomenuti da su neka poduzeća predložila da se to mijenja, a ako Zakon to omogući, i mi ćemo dati glas za tu odluku i pritom voditi računa o našim osjetljivijim skupinama društva – rekla je gradonačelnica.

Ono što su se svi prisutni složili je da smatraju ključnim je da građani imaju mogućnost sami utjecati na cijenu odvoza, smanjenjem količina mješovitog komunalnog otpada koji stavljaju u kantu. Ukratko: manje odvoza, manja cijena!

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju 479 novih slučajeva zaraze koronom i tri preminule osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, koronavirus, covid, ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 732 uzorka, od čega je evidentirano 475 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 64,8% pozitivnih od broja testiranih, priopćio je 21. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, dok je na temelju kliničke slike SARS-CoV-2 virus dijagnosticiran kod 1 osobe.

U protekla 24 sata oporavljeno je 156 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 2237.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 99.384 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 33 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, otpuštena su 3 pacijenta, 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji.

Preminule su tri osobe, muška osoba stara 75 godina, ženske osobe stare 75 i 82 godine.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Sutra, 22. siječnja 2022. godine cijepljenje bez najave će se održati u školskoj sportskoj dvorani u Murskom Središću od 9 do 13:30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje