Povežite se s nama

Crna kronika

Na pješačkim prijelazima naleti vozila na tri pješakinje, od kojih je jedna maloljetnica

Objavljeno:

- dana

PU međimurska je javila o dvije prometne nesreće u kojima su vozilima udarene tri pješakinje, od kojih je jedna maloljetnica. Dvije pješakinje pritom su zadobile lakše ozljede.

Naime, u ponedjeljak, 23. siječnja 2023. godine, oko 15 sati u Nedelišću u Ulici Maršala Tita i u 19,30 sati u Čakovcu u Ulici dr. Vlatka Mačeka na obilježenim pješačkim prijelazima lakše su ozlijeđene dvije pješakinje.

U Nedelišću je 60-godišnji vozač s područja općine Gornji Mihaljevec upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka kojom prilikom se obilježenom pješačkom prijelazu na kojem se prometom ne upravlja uređajima za davanje prometnih svjetala ni znacima ovlaštene osobe, nije približavao sigurnosnom brzinom tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Zbog toga je vozilom udario u tijela 48 i 22-godišnjih pješakinja s područja općine, koje su prelazile ulicu preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Nakon udara došlo je do pada obiju pješakinja na kolnik. Starija pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena, dok mlađa pješakinja srećom nije ozlijeđena.

U Čakovcu u Ulici dr. Vlatka Mačeka vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 40-godišnjak s područja grada Čakovca, nije se približavao obilježenom pješačkom prijelazu sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Zbog toga je vozilom udario u tijelo maloljetne pješakinje s područja Međimurske županije, koja je prelazila ulicu.

Uslijed udara došlo je do odbacivanja pješakinje na kolnik.

Pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Vozačima slijede obavijesti o počinjenom prekršaju.

– Molimo vozače i pješake na dodatni pojačan oprez, posebno u slučaju loših vremenskih uvjeta i smanjene vidljivosti – poručila je policija.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje