Povežite se s nama

Međimurje

Na području Općine Orehovica u tijeku je čišćenje slivnika i oborinskih kanala

Objavljeno:

- dana

S obzirom na klimatske promjene i sve češće ekstremne vremenske uvjete te u svrhu rasterećenja oborinskog kanalnog sustava, na području Općine Orehovica u tijeku je provjera stanja i čišćenje slivnika kako bi se kod snažnih oborina spriječilo zadržavanje vode na cestama.

S vremenom u slivnike ulazi blato, pijesak kao i drugi nepoželjni materijali koji mogu dovesti do začepljenja slivnika te je važno njihovo redovito održavanje i čišćenje. Djelatnici Međimurskih voda čiste slivnike na cijelom području Općine. Očistit će se oko 75 slivnika.

U isto vrijeme komunalni radnici čiste oborinske kanale na najugroženijim mjestima u naselju Orehovica kako bi se olakšalo otjecanje oborinskih voda, ali i povećao kapacitet oborinske vode u kanalima.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje