Povežite se s nama

Život i društvo

Na području Općine Vinica 31 učenik prvog razreda

Objavljeno:

- dana

Danas je u OŠ Vinica započela nova školska godina 2021./2022.

Ispred zgrade osnovne škole prvašiće i njihove roditelje dočekali su ravnateljica Osnovne škole Vinica Mirjana Jambriško, učiteljica Tatjana Pajtak i načelnik Općine Vinica Branimir Štimec. Tom su prilikom pozdravili sve prisutne te im se ukratko obratili.

Ravnateljica Mirjana Jambriško zahvalila se Općini Vinica na dobroj suradnji.

Danas je na području Općine Vinica ukupno 31 učenik započeo svoje osnovnoškolsko obrazovanje. Ove školske godine u 1. A razred u OŠ Vinica upisano je 25 učenika, u PŠ Gornje Ladanje u 1. L razred upisano je pet učenika, dok je u PŠ Natkrižovljan u 1. N razred upisan jedan učenik.

Općina Vinica uvijek je rado uključena u aktivnosti kojima je cilj poboljšati uvjete rada i obrazovanja. I ove godine Općina Vinica financira nabavu radnih bilježnica, likovnih mapa i ostale opreme za učenike OŠ Vinica te sufinancira produženi boravak u Osnovnoj školi Vinica.

Načelnik Branimir Štimec uputio je službeni dopis povodom početka nove školske godine ravnateljici Osnovne škole Mirjani Jambriško, ravnateljici Srednje škole Rajki Tršinski i svim učiteljima, profesorima i ostalim djelatnicima. Poželio im je sretan početak školske godine te mnogo uspjeha i dobrih rezultata.

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje