U četvrtak, 21. ožujka, održana je sjednica Stručnoga kolegija gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka.

Na dnevnom redu bio je niz odluka koje će biti upućene na usvajanje Gradskom vijeću, čija će se sjednica održati u četvrtak, 28. ožujka. Najistaknutija od donesenih je Odluka o pravu na jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta, u skladu s kojom će visina subvencije za prvo dijete iznositi 1500 kuna, za drugo 2000 kuna, za treće 2500 kuna, za četvrto 4000 kuna, dok će za peto dijete iznositi 5000 kuna.

Osim toga, Gradskom je vijeću upućen prijedlog Odluke o subvencioniranju stambenih kredita mladim obiteljima s područja Grada Preloga u ukupnom iznosu od 25.000 kuna. Time bi se omogućile subvencije stambenih kredita za kupnju novoga te za gradnju, dovršetak ili adaptaciju dotrajalog stana ili kuće.

Donesen je prijedlog o subvencioniranju stambenih kredita u iznosu od 25.000 kuna

To je prva takva odluka na području Republike Hrvatske kojom se jedinica lokalne samouprave aktivno uključuje u mjere demografske politike te istovremeno sudjeluje u revitalizaciji starih i napuštenih zemljišta na području Grada Preloga.

Na Kolegiju je također podneseno Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine, a razgovaralo se i o odlukama o obračunu Proračuna Grada Preloga. Zatim su na dnevnom redu bile odluke o prihvaćanju izvješća o radu Dječjeg vrtića „Fijolica“ Prelog, gradske Knjižnice i čitaonice, Doma kulture, Muzeja „Croata insulanus“, izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture te mnoge druge odluke.

Sjednici su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Dražen Novak, pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Miljenka Radović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željko Poredoš, voditeljica Odsjeka za proračun i financije Sandra Hlišć te direktor Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom d.o.o. Siniša Radiković.

Komentari

Komentara