Povežite se s nama

Crna kronika

Na prijevaru 90-godišnjoj ženi oduzeli stan u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva muškarca starosti 60 i 56 godina, te jednom ženom starosti 48 godina.

Kako je utvrđeno, sumnja se da je 60-godišnjak kao službena osoba u obavljanju službene dužnosti na poticaj 56-godišnjaka došao u Dom za starije u Dugo Selo, a gdje je boravila 90-godišnjakinja te joj dao na potpis dokument ugovor o dosmrtnom uzdržavanju iako se u sadržaju dokumenta nalaze prava iz ugovora o doživotnom uzdržavanju koji je 90-godišnja misleći da potpisuje ugovor o doživotnom uzdržavanju potpisala, a koji ugovor je 60-godišnjak u ovlaštenom uredu kao službena osoba ovjerio.

Nakon toga je taj isti ugovor, fizički izmijenio sadržaj ugovora promijenivši mu pravnu osnovu. Izmijenjeni nevjerodostojni ugovor je službena osoba proslijedila na građanski odjel Općinskog suda u Varaždinu na uknjižbu, a kojom uknjižbom je 56-godišnjak postao vlasnik stana u Varaždinu.

Nakon što je 56-godišnjak postao vlasnik stana, 60-godišnjak je kao službena osoba na zahtjev 56-godišnjaka izradio novi darovni ugovor, kojim je 56-godišnjak darovao 48-godišnjakinji navedenu nekretninu iako je znao da je do nekretnine došao nevjerodostojnim ugovorom, te se temeljem darovnog ugovora 48-godišnjakinja vlasnički uknjižila i postala vlasnik stana.

Putem Agencije za promet nekretninama je navedeni stan prodala za iznos od 40.000 eura, te na taj način oštetila 90-godišnju ženu za iznos od oko 390.000 kuna.

Protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijete su kaznene prijave za kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti i prijevare.

Crna kronika

Pod okriljem noći lopov “maznuo” nekoliko desetaka litara rakije i visokotlačni čistač

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nesvakidašnja krađa kod Varaždinskih Toplica.

Tijekom noći 14./15. listopada u Rukljevini, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 82-godišnjaka te otuđio visokotlačni profesionalni čistač te nekoliko desetaka litara rakije.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Prešao u suprotnu traku i izazvao frontalni sudar u Črešnjevu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvijestili smo o prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 16. listopada, u Črešnjevu, a sada policija donosi detalje.

<<FOTO U sudaru u Črešnjevu ozlijeđene dvije osobe, cesta zatvorena za kamionski promet

Naime, u nesreći je ozlijeđen 62-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom Zagorskom ulicom iz smjera Beretinca prema Tužnu.

– U jednom je trenutku vozilom prešao na lijevu stranu kolnika te prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 73-godišnjak – ističe varaždinska policija.

Ozlijeđenom je 62-godišnjaku medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje