VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex

U Knjižnici i čitaonici Šenkovec 11. veljače održana je promocija zbornika “Mozaik poezije i proze” u nakladi Udruge “Mlada pera”.

Učenici 2. razreda OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec Hrvoje Levatić, Neo Varga, Lea Vidović, Josip i David Kovačić, Klara Pongrac, Ana Lukić, Zita Pokrivač, Lucija Halabarec, Viktor Zadravec, Janko Hajdarović i Abel Kolarić pod dirigentskom palicom svojih učiteljica Gordane Magdalenić i Ladislave Šestak-Horvat čitali su pjesme ambasadorice Udruge “Mlada pera” Gite Radiković koja je u zborniku dobila poseban “Gitin kutak”.

Filip Vinko, učenik 4. razreda Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec, pod mentorstvom profesora gitare Marka Žerjava izveo je skladbe “Kapljice” i “Everyday Blues”. Svoje radove pročitali su još Leon Kuzma i mama Martina iz Vukanovca, Lucija Mesarić, Antonija Jaklin i Hana Tomašić iz OŠ Gornji Mihaljevec te Petra Kerman iz Lopatinca.

U ležernoj atmosferi, čitanju pjesama uz vrlo uspješne i sugestivne geste animacije malih osnovnoškolaca, cupkanje nogama uz blues odličnog Filipa, dolazak na promociju sa svježe slomljenom rukom i gipsom usprkos bolovima, oduševljenje djece na dobivenim ulaznicama za Toplice Sveti Martin te zbornicima za mlade autore koji su pročitali svoje radove, predsjednik Udruge Gorkić Taradi najavio je i svojevrstan nastavak suradnje djece i roditelja koja je bila potrebna na natječaju “Koja je dobitna kombinacija?”

Naime, u tijeku je već novi natječaj, “Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka”, kojemu je cilj izdavanje istoimene slikovnice. Samo predstavljanje slikovnice koju su napisala djeca održat će se određenog dana u vrijeme Porcijunkulova u i oko Staroga grada. Na početnom punktu bit će maskota Zmajčeka Pozojčeka gdje će se okupiti djeca i roditelji i odakle će se krenuti u obilazak Staroga grada, odnosno od punkta do punkta. Na svakom punktu će djeca i roditelji koji se prijave pročitati/odglumiti/izvesti performans na određenu priču koja je stigla na literarni natječaj te je objavljena u slikovnici “Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka”.
Tako se potiče suradnja djece i roditelja, u istraživanju za poučni element priče, a zatim i u izvedbi priče. Svi zainteresirani za izvedbu priča, javite se Udruzi “Mlada pera”; bitno je da sudjeluju roditelj i dijete ili obitelj i djeca, a možete uključiti i prijatelje, susjede…

Cijeli projekt za zbornik “Mozaik poezije i proze” sufinanciran je proračunskim sredstvima Primorsko-goranske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Čakovca, općina Nedelišće, Mala Subotica i Štrigova te pod sponzorstvom tvrtki Multipro d.o.o., Donum iz Čakovca i LifeClass Termi Sveti Martin.

Komentari

Komentara

loading...