Povežite se s nama

Zabava & Stil

Na proslavu Magdalenja i Dana Općine Gornji Kneginec stiže Opća opasnost

Objavljeno:

- dana

Proslava Magdalenja i Dana Općine Gornji Kneginec bit će obilježena brojnim zabavnim, kulturnim i vjerskim događanjima.

Događaju započinju u petak, 15. srpnja, Sportskim igrama umirovljenika, a nastavljaju se u subotu, 16. srpnja, likovnom kolonijom, Danom otvorenih vrata Savate kluba Omega-Gym-Kneginec, teniskim turnirom parova te španciranjem po Varaždin Bregu.

U nedjelju, 17. srpnja, na rasporedu je društveno takmičenje u lovu ribe na plovak, a program se nastavlja u utorak, 19. srpnja, javno pokaznom vježbom vatrogasaca te Danom otvorenih vrata Društva sportske rekreacije „Žene u formi“.

U četvrtak, 21. srpnja, bit će održano polaganje vijenaca na mjesnom groblju, dok će u petak, 22. srpnja, biti proštenje uz župnu crkvu. Zabavni program priredit će TS Lajk u šatoru na Trgu dr. Franje Tuđmana u Turčinu.

Subota, 23. srpnja, rezervirana je za nogometni turnir, ali i koncert Opće opasnosti također u šatoru na Trgu dr. Franje Tuđmana u Turčinu. Ulaz na ova koncerta je besplatan.

U nedjelju, 24. srpnja, održat će se nogometni turnir, a u petak, 29. srpnja, na redu je događaj „Sunset music&wine festival“ uz nastupe DJ-eva i vatromet, na izletištu Zlatne Gorice (Banjščina).

Program će se odvijati i u Župi sv. Marije Magdalene, a kompetan popis događanja pročitajte na plakatu.

Zabava & Stil

Dječji božićni vlak u organizaciji HŽ-a vozit će i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HŽPP

Nakon dvije godine HŽPP ponovno organizira vožnje dječjega božićnog vlaka, a u suradnji s TZ grada Zagreba uvodi posebne ponude u sklopu Adventa u Zagrebu.

Vožnje dječjega božićnog vlaka Tin-express za građanstvo bit će organizirane subotom i nedjeljom od 27. studenoga 2022. do 6. siječnja 2023., a radnim danima vlak će voziti organizirane skupine djece iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola. 

Vožnja božićnim vlakom traje oko 60 minuta, u cijenu karte uključen je i dar za dijete. Dječji božićni vlakovi vozit će na području Zagreba, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Osijeka, Rijeke, Varaždina i Splita, a karte se kupuju na blagajnama kolodvora.

Osim u jutarnjim terminima, u Zagrebu, Varaždinu, Vinkovcima i Osijeku bit će organizirane i vožnje u poslijepodnevnim satima, a Tin-express će iz Zagreba 17. prosinca voziti i na Delničku adventsku bajku.

Više informacija o vožnjama dječjih božićnih vlakova možete pronaći na https://www.hzpp.hr/krecemo-27-studenoga

Također, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba HŽ Putnički prijevoz ponovno uvodi posebnu ponudu tijekom Adventa u Zagrebu. Od 26. studenoga 2022. do 7. siječnja 2023. putnici koji petkom, subotom i nedjeljom putuju na Advent u Zagrebu ostvaruju 50 % popusta na povratna putovanja iz bilo kojeg kolodvora/stajališta u Hrvatskoj, a od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 24 sata putnici će se besplatno prevoziti u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba na relaciji Dugo Selo – Zagreb GK – Savski Marof.

Uz to, putnici koji će posjetiti klizalište Ledeni park na Trgu kralja Tomislava ostvaruju 50 % popusta na povratna putovanja iz bilo kojeg kolodvora/stajališta u Hrvatskoj, a uz predočenje karte za vlak, ulaznice za klizalište mogu kupiti po povoljnijim cijenama. Više informacija o ponudi možete pronaći na https://www.hzpp.hr/klizaliste-ledeni-park-u-zagrebu.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Počela zabava na ledu, Varaždinke i Varaždinci uklizali u najljepše doba godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Kapucinski trg postao je mjesto zabave na ledu. Danas je, naime, otvoreno klizalište, koje je očekivano privuklo velik broj Varaždinki i Varaždinaca.

Smijeh, adrenalin, ples na ledu i druženje uz topli napitak i neki fini zalogaj na gastro kućicama nezaobilazan su varaždinski adventski običaj, a Ledena čarolija, kako se ovaj adventski prostor zove, jedno je od najpupularnijih mjesta varaždinskog zimskog festivala.

Uz samo klizalište, tu je i ledeni tobogan koji će pružati adrenalinsku zabavu svaki dan od 10.00 do 21.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje