Povežite se s nama

Život i društvo

Na proslavu Praznika rada u Varaždin na Dravu dolazi predsjednik Zoran Milanović

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth u utorak su najavili održavanje velike proslave povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja na varaždinskom Kupalištu na Dravi.

– Posljednje dvije godine ovakve manifestacije se radi pandemije nisu smjele održavati, stoga mi je drago što ćemo ponovo ove godine moći proslaviti 1. maj na Dravi. Grad Varaždin prije nekoliko godina je preuzeo organizaciju ovog događaja i to tako treba biti, ovaj praznik nije baštinila niti jedna stranka ili politička opcija, to je civilizacijski doseg kojeg trebaju slaviti svi naši sugrađani. Ovo je praznik za sve radnike u cijelom svijetu i zato pozivam sve građane da nam se pridruže sa svojim obiteljima i da zajedno obilježimo Međunarodni praznik rada – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Gradonačelnik je najavio i dolazak posebnog gosta.

– Uz sve naše drage sugrađane, Varaždince, proslavi će se pridružiti i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović – dodao je.

Zamjenik gradonačelnika izrazio je zadovoljstvo i kao načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina što građani Varaždina konačno mogu  svi zajedno, bez strogih epidemioloških mjera, uživati u proslavi na Dravi.

– Očekujemo na proslavi mnogo naših građana i nadam se lijepom i sunčanom danu. Početak proslave obilježit će budnice Gradskog puhačkog orkestra Hrvatskih željeznica Varaždin koje će svirati od 8.30 sati kroz 8 lokacija u gradu, a velika manifestacija na Kupalištu na Dravi započinje u 10 sati. Osigurali smo 7000 porcija tradicionalnog besplatnog prvomajskog graha. Naše Varaždinke i Varaždinci će se doći opustiti i proveseliti, a vjerujem da će nas posjetiti i građani iz okolnih županija, svi su dobrodošli – istaknuo je Marković.

Uz Grad Varaždin, organizator događanja je Turistička zajednica grada Varaždina. Program i sadržaje na Dravi najavila je direktorica Jelena Toth.

– Prigodni program na Dravi kojeg će koordinirati Saša Grabarić kreće od 10 sati, kao i podjela prvomajskog graha. Nastupit će mali bubnjari DND Varaždin, Varaždinske mažoretkinje, Mali slavuji DND Varaždin, Centar tradicijske kulture Varaždin, Kuburaška udruga Maruševec, a od 13 sati okupljene će zabavljati DJ. Svoj program izvest će i Varaždinska građanska garda. Zabava je predviđena sve do 16 sati, a u program je uključeno preko 150 sudionika. Bit će i prigodan sadržaj za djecu, a uz grah i dodatna gastro ponuda. Pridružujem se pozivu gradonačelnika i zamjenika da nam se naši sugrađani okupe u što većem broju i provedu lijepu nedjelju na Dravi – rekla je Jelena Toth.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje