Povežite se s nama

Život i društvo

Na registraciju čekaju gotovo dva i pol mjeseca

Objavljeno:

- dana

PROVJERILI SMO

Četiri neregistrirana nova automobila marke Peugeot 208 već dulje vrijeme stoje na parkiralištu Ureda Državne uprave u Varaždinu. – Čiji su to automobili? – pitao je čitatelj, a mi smo isti upit uputili Državnoj upravi, iz koje su nas uputili u Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.  

– Automobili su nabavljeni u okviru Projekta IPA “Jačanje politike i kapaciteta za smanjivanje neprijavljenog rada – odgovorili su iz tog ministarstva. To konkretno znači da će vozila koristiti varaždinski inspektori rada koji obavljaju nadzore na području četiriju županija.  

 

Kraj je ožujka, a automobili su još uvijek na parkiralištu

Na pitanje zašto automobili, čiju je nabavu s 85 % financirala EU, stoje neregistrirani na parkingu, u Ministarstvu pojašnjavaju da su vozila ondje smještena “privremeno zbog nedostatka mjesta ispred sjedišta Inspektorata u Ulici Anke Opolski. Podnijet je zahtjev za dozvolu korištenja parkirnih mjesta” – ističu.  

Saznajemo da je taj zahtjev podnijet još 18. siječnja, što znači da su automobili već gotovo puna tri mjeseca izvan pogona. To opravdavaju “potrebom izvršavanja aktivnosti, obveznih po procedurama EU”. – Vozila je prekontrolirala Jedinica za provedbu projekata Ministarstva, kao i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa EU projekata. Nakon provjera je prikupljena dokumentacija potrebna za prihvat robe. Kako procedura dugo traje, tek prošlog tjedna smo dobili dokumentaciju potrebnu za registraciju te su završne aktivnosti oko registracije vozila u tijeku – odgovorili su iz Ministarstva.  Ovaj smo odgovor dobili sredinom ožujka. Automobili su i dva tjedna poslije u ponedjeljak, 28. ožujka, još uvijek na parkiralištu u Vrazovoj. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Jelena Toth predstavila Špancirfest na međunarodnom kongresu u Solinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Špancirfest je, kao uspješni primjer održivog kulturno-turističkog proizvoda, predstavljen na 7. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova, koji je od 19. do 22. listopada održan u Solinu.

Kongres je, po prvi puta u Hrvatskoj, bio osmišljen u novom konceptu, kojeg najbolje opisuje njegovo geslo „Meet, share & build“ s ciljem povezivanja dionika razvoja turizma u povijesnim gradovima, razmjene iskustava, posebice u promotivnim aktivnostima te stvaranja novih proizvoda.

Kao tema kongresa odabrana je zaštita i interpretacija povijesnih atrakcija i lokaliteta u povijesnim gradovima diljem Hrvatske i to kroz tzv. benchmarking s gradovima diljem Europe.

U sklopu kongresa je održana i panel diskusija na kojoj je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth pred brojnim sudionicima iz cijele Hrvatske, ali i gostiju iz Belgije, Italije te Srbije, održala prezentaciju o Špancirfestu kao oglednom primjeru održivog turističkog proizvoda.

– Varaždin je strateški orijentiran na razvoj kulturnog turizma, a temelj za taj smjer proizlazi iz iznimne vrijednosti njegove povijesne gradske jezgre, koja je sastavni dio brojnih turističkih proizvoda, među kojima je Špancirfest najpoznatiji i turistički najvrjedniji. Uz to, Špancirfest je, usprkos svojoj veličini, izvrstan primjer održivog turističkog proizvoda koji igra ulogu katalizatora cijelog niza djelatnosti, prije svega kulturnih i kreativnih industrija. Kao takav, Špancirfest ima iznimno važnu ulogu i u gospodarskom, ali i društvenom razvoju Varaždina što dokazuju njegov uspjeh i dugovječnost – navode iz TZ grada Varaždina.

I dodaju: – Špancirfest je fleksibilan, koristi povijesne resurse kao sastavni dio svoje privlačnosti, a kontinuiranim promjenama i otvaranjem novih tematskih i sadržajnih cjelina pokazao se sposobnim zadržati kontinuirano rast kroz dugi niz godina te se uspješno oduprijeti i najvećim izazovima, poput pandemije COVID-19, koja je ostavila duboke posljedice na event-industriju – poručili su iz turističke zajednice.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Radno u rasadnicima Parkova: pakiraju i utovaruju krizanteme multoflore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Parkovi

U rasadnicima Parkova ove je nedjelje, 24. listopada, radna atmosfera.

U tijeku je pakiranje i utovar krizantema multoflora po čijoj su proizvodnji, između ostalog Parkovi poznati diljem Hrvatske.

Krizanteme multiflore iz vlastite proizvodnje Parkova pakiraju se u zaštitne celofane i šalju u distribucijske centre velikih trgovačkih lanaca diljem Hrvatske.

Osim u trgovačkim centrima diljem Hrvatske, krizanteme multiflore iz proizvodnje Parkova mogu se kupiti u Vrtnom centru Parkova d.o.o., cvjećarnici Krizantema, kao i na štandovima prigodne prodaje koji će biti postavljeni pored Varaždinskog groblja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje