Povežite se s nama

Međimurje

Na sajmu dobrote u Gimnaziji proglašeni najvolonteri Međimurja: laureati Valentin Šipuš i Udruga „Zora“

Objavljeno:

- dana

BRAVO!

Svake godine, ususret Božiću, aktivni i vrijedni učenici Gimnazije Josip Slavenski organiziraju humanitarnu akciju „Sajam dobrote“. U sklopu Sajma, Međimurska županija dodjeljuje nagrade najvolonterima, koja je ove godine otišla u ruke Valentina Šipuša i Udruge „Zora“.

Ove godine akcija je doživjela punoljetnost pa su se na 18. Sajmu dobrote odlučili za tematiku „abecede“. Naime, učenici su na svojim štandovima predstavljali svako slovo abecede, a moglo se pronaći svega – od božićnih ukrasa do nakita.

Održao se i kviz ”Volim gimnaziju” u kojem su sudjelovali učenici i profesori kao kapetani ekipa. Program su začinili učenici božićnim pjesmama pod vodstvom profesora Damira Rodigera. Sva prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi za sindrom Down te gimnazijskom fondu “Prijatelj prijatelju”.

– Jako smo zahvalni cijeloj školi i učenicima jer su senzibilizirani i žele pomoći već u toj ranoj dobi. Danas nudimo naše rukotvorine koje tijekom cijele godine izrađuju naši roditelji i djeca, poput božićnih kuglica, čestitki, anđela i magnetića – rekla je Lidija Fažon, potpredsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije.

Sjajni volonteri

U sklopu sajma dobrote Međimurska županija dodjeljuje nagrade naj volonterima Međimurja kako bi pružila priznanje volonterima i potaknula ostale na volonterske aktivnosti. Kako je naglasila Eni Debelec, voditeljica volonterskog ureda Međimurja, nagrada se dodjeljuje od 2011.godine koja je bila europska godina volontiranja i to u dvije kategorije; najbolji volonter/ka i najbolja organizacija volontiranja. 

– U registru je preko 800 volontera koji svojom aktivnošću doprinose kvalitetnijem životu u zajednici. Volonterski ured Međimurja osim volontiranja organizira i edukacije te snažno doprinosi senzibilitetu prema potrebitima – rekla je Eni Debelec.

U kategoriji najboljeg volontera proglašen je Valentin Šipuš, volonter Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“. Dobitniku pripada novčana nagrada od tisuću kuna koju je uručio župan Matija Posavec i prijelazna nagrada „Najveće srce Međimurja“ koju pak je predala prošlogodišnja najvolonterka Klaudija Kozol.

Ponosnu titulu najvećeg srca Međimurja i statuu koju je izradio Srećko Radek, dodijeljena je Valentinu Šipušu kao volonteru udruge „Sport za sve“ od njihovog osnivanja 1997.godine, pokretaču i organizatoru brojnih aktivnosti za djecu predškolske, školske, srednje i starije životne dobi te osobom koja svojim primjerom potiče mnoge druge da se uključe u volonterske aktivnosti.

U kategoriji najbolje volonterske organizacije Međimurja za ovu godinu priznanje je osvojila udruga „Zora„ iz Čakovca koju je primila predsjednica Tena Kovač te novčani iznos od dvije tisuće kuna. Udruga „Zora“ nevladina je i neprofitna organizacija civilnog društva predana promociji ljudskih prava, jednakih mogućnosti za sve, razvoju zajednice te poboljšanju položaja socijalno isključenih skupina. Udruga potiče pozitivne društvene promjene koje su sustavne i dugotrajne a volonteri s upravo oni koji pomažu da se to nastavi.

Posebna priznanja volonterima i organizacijama za izniman volonterski doprinos zajednici župan Matija Posavec uručio je i Hrvoju Sokaču, volonteru Knjižnice i čitaonice grada Preloga, Marti Glavak, volonterki Udruge za zaštitu mačaka „Sklonište dobrote“ Čakovec, Mateji Balent, volonterki Centra za pomoć i njegu u kući Međimurske županije i Mateji Krčmar, volonterki Društva za osobe s tjelesnim invaliditetom Međimurja.

Po završetku svečanosti župan je u pratnji ravnateljice Gimnazije Tee Dragić Runjak, zamjenice župana Sandre Herman, županijskih pročelnika Branka Sušeca i Nede Šarić te voditeljice odsjeka za društvene djelatnosti Sonje Tošić Grlač obišao Sajam dobrote čestitavši svim učenicima i zaposlenicima Gimnazije na još jednoj humanitarnoj akciji kojom su pokazali plemenito srce i usrećili potrebite ususret božićnim blagdanima.

Izvor: Međimurska županija
Foto:

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje