Povežite se s nama

Međimurje

Na Smotri zborova u Čakovcu rekordni broj mladih “slavuja

Objavljeno:

- dana

SMOTRA

U čakovečkom Centru za kulturu (CZK) održana je 3. Županijska smotra zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije, koja je okupila dosad najveći broj mladih pjevača, voditelja i mentora: više od 600 raspjevanih mladih međimurskih “slavuja”. 

Nastupilo je ukupno 18 zborova iz Međimurske županije, od kojih je 17 stiglo iz osnovnih škola, te jedan srednjoškolski zbor – Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.Smotra je bila podijeljena u dva dijela: revijalni i natjecateljski, u kojem su se natjecala tri zbora: Pjevački zbor OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, Pjevački zbor Osnovne škole Nedelišće i Pjevački zbor OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec. Mlade pjevače ocjenjivala je komisija u kojoj su bili Dada Ruža, profesorica u Glazbenoj školi Varaždin, Senka Bašek Šamec, ravnateljica Osnovne umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” u Čakovcu, te profesor na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu – Odsjek Čakovec Branimir Magdalenić. Smotru je otvorila zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, a na to koliko je važan nastup pred publikom osvrnuo se Ivan Barić, ravnatelj OŠ Hodošan, koja je bila domaćin Smotre.

– Iskustvo nastupa ovdje u svojevrsnom hramu kulture od istinskog je značaja za članove zbora i njihove voditelje. Taj događaj se pamti, na njemu se grade mnoga poznanstva, a nerijetko i odabiru životna zanimanja te životni stil. Sa zadovoljstvom smo prihvatili domaćinstvo Smotre, u čiju su organizaciju bili uključeni svi djelatnici ove male donjomeđimurske škole, kako bi na najbolji mogući način ugostili drage nam umjetnike i ljubitelje glazbe. Siguran sam da će i ovogodišnja Smotra iznjedriti uspješan zbor koji će biti nominiran za 60. Glazbene svečanosti – rekao je Barić. Uz OŠ Hodošan, kao domaćina, organizator ovoga najbrojnijega i organizacijski zahtjevnog natjecanja je Županijsko stručno vijeće učitelja glazbene kulture. U ime Vijeća učitelja glazbene kulture, djeci i mladima na uloženom trudu, marljivom vježbanju i pripremama zahvalila je voditeljica Klaudija Vidović.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Kotoriba mještanima isplatila 48.000 kuna poticaja za obnovu fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Kotoriba nastavlja s isplatom poticaja za obnovu fasada osobama koje su zadovoljile uvjete prijave na općinski javni poziv. Naime, temeljem odluke Povjerenstva načelnik Općine Dario Friščić donio je treću po redu odluku o sufinanciranju obnove fasada u Općini Kotoriba kojom su dodijeljena sredstva u iznosu od po 3000 kuna.

U trećoj rundi isplate poticaje je dobilo osmero prijavljenih osoba s područja Općine Kotoriba. Mjeru koju Općina Kotoriba provodi drugu godinu zaredom do sada je iskoristilo 16 kućanstava za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 48.000 kuna.

– Pozivamo mještane Općine Kotoriba koji obnavljaju fasade da se i dalje javljaju na natječaj za dodjelu poticaja – poručuju iz Općine.

Nastavite čitati

Međimurje

Prelog: bogatim programom započinje obilježavanje Tjedna župnog Caritasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 25. rujna, započinje 27. obilježavanje Tjedna župnog Caritasa u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog i župnog Caritasa. Misao vodilja ovogodišnjeg Tjedna župnog Caritasa je „Gdje ti je blago, ondje ti je srce“, a predviđen je niz zanimljivih događanja. Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a tradicionalno će se organizirati i susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života.

Također, organizirat će se i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, koji će predvoditi vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 2. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje, koju će predvoditi varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. Za kraj Tjedna župnog Caritasa, a u okviru ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju, 2. listopada, s početkom u 19 sati nastupit će irski ansambl Camerata Kilkenny. Ulaz na koncert u Prelogu je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje