Povežite se s nama

Zabava & Stil

Na Špancirfest stižu Voca People, “vanzemaljci” koji fasciniraju izgledom i pjevanjem

Objavljeno:

- dana

ATRAKCIJA IZ IZRAELA

Šest koncerata i četiri predstave bit će održani u sklopu ovogodišnjeg Špancirfesta na pozornici kod vile Bedeković.

Zasigurno najzanimljiviji koncert bit će održan 25. kolovoza: u Varaždin tada stiže Voca People iz Izraela, jedan od najatraktivnijih svjetskih accapella skupina.

– Ova skupina pjevajućih bića tvrdi da su vanzemaljci s planete Voca, no oni nisu “obični” pjevajući vanzemaljci. Njihov show je sastavljen od nevjerojatnih vokalnih izvedbi s dodatkom komedije, interakcije s publikom i snažne energije, što ih čini jednom od najzanimljivijih accapella atrakcija današnjice, a sva ta kreativnost neizbježno ih je morala iz Izraela dovesti i do Špancirfesta – najavljuju iz Špancifesta.

Ulaznice za njihov koncert stoje 50 kuna i već su u prodaji na web stranicama Špancirfesta i u sustavu Eventim.

U prodaji su i ulaznice za sve ostale koncerte: prvi kod vile Bedeković nastupaju klape Maslina i Contra te Hari Rončević, a slijede Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor, Božo Vrećo, Voca People i Massimo.

Isto vrijedi i za predstave.

Cijena ulaznica je od 40 do 70 kuna.

U nastavku donosimo raspored koncerata i predstava, kao i cijene ulaznica.

 

KONCERTI

18.08. petak – Klape Maslina i Contra, gost Hari Rončević (70,00 kn)

19.08. subota – Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor (50,00 kn)

20.08. nedjelja – Božo Vrećo (70,00 kn)

25.08. petak  – Voca People (50,00 kn)

26.08. subota – Massimo (70,00 kn)

27.08. nedjelja – Sudar Percussion (50,00 kn)

 

PREDSTAVE

21.08. ponedjeljak – Ivan Šarić (40,00 kn)

22.08. utorak – Željko Pervan – Na komadiću Europe (40,00 kn)

23.08. srijeda – gumačka družina Histrion – U petak (za)metak (40,00 kn)

24.08. četvrtak – Kazalište Moruzgva – Miris lovine (40,00 kn)

Izvor:
Foto: VOCA PEOPLE

Zabava & Stil

CentAR za mlade i nezavisnu kulturu postao je važan dio varaždinske scene i inkubator kreativnih ideja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu uskoro će proslaviti svoj drugi rođendan. U te dvije godine postojanja P4 uspio se pozicionirati kao važan dio varaždinske scene, inkubator kreativnih ideja mlađe generacije te kao itekako potrebno mjesto za stvaranje i okupljanje mladih.

Brojne aktivnosti
U P4 je i u 2021. godini, unatoč brojnim izazovima vezanima za pandemiju, održan niz sjajnih aktivnosti, programa i projekata koje su osmislili i koordinirali programski direktor Nino Preložnjak, programska voditeljica Jelena Brcković i programski suradnik Viktor Ožeg, uz podršku kreativnog direktora Antonija Mohenskog, suradnice i administratorice Tene Terzić te članica i članova Udruge mladih V.U.K.
– Najposjećeniji programi bili su glazbeni festivali i koncerti, a kada se podvuče crta, u P4 je u 2021. sviralo ukupno 40 izvođača i izvođačica, odnosno bendova. Najjači program bio je KVART, festival koji je u četiri dana trajanja okupio više od 800 ljudi u dvorištu u Preradovićevoj 4 – programski direktor Nino Preložnjak.

Glazba
U KVART-u su tako nastupila jaka glazbena imena poput Bore Balboea, Svemirka, Buntaia, drama, Lady Shake i Everything Counts. U KVART-u je organiziran i Silent party, što je bilo prvi put u Varaždinu, a osim glazbenog dijela, održan je i plesni show djevojaka koje su cijele godine pohađale plesne radionice u P4 (redovni godišnji program), radionice upoznavanja varaždinskih kvartova, karaoke i revija kućnih ljubimaca, odnosno pasa. U ljetnim mjesecima održan je i petotjedni program Hladoveena, fokusiran na lokalnu glazbenu scenu.
– Novi MP4 program bio je fokusiran na osnaživanje lokalne glazbene scene, pa su tako četiri izvođača, Patrik Vresk i Gossip Crew, DJ Voltair te Đutko i Plodovi Zemlje, imali priliku nastupati u Hladoveeni te uz pomoć Marina Kereše snimiti glazbene sessione u P4 podrumu. U jesenskom dijelu programa održano je i dobro posjećeno Hip-hop dvorište – dodala je Jelena Brcković, programska voditeljica.
U sklopu cjelogodišnjeg programa nazvanog ZOZI održano je više od 20 različitih programa, između ostalih radionice vezane za mentalno zdravlje mladih Čeličana sa psihologinjom Petrom Draginić, qp4 ili program namijenjen mladima iz LGBTQ populacije iz Varaždina i okolice, radionice kreativnog pisanja s Lidijom Deduš, igraonica Dungeons & Dragons, radionice učenja igranja šaha, Olimpijada u društvenim igrama u P4, plesne radionice s Majom Kućar i Teom Košić, break dance radionice, radionica Tišlarija s Lovrom Vujnovcem, FIFA Alpha-M liga, putopisna predavanja s Patricijom Lacković, predstavljanja knjiga i premijere filmova, a u novom programu TP4 (Teatar u P4) gostovalo je pet predstava ponajboljih malih i nezavisnih kazališta u Hrvatskoj kao što su Mala scena, KunstTeatar, Gllugl i Trećeprostor.

Bogatstvo
–Također, u P4 održan je i niz drugih programa, kao što su Podrum ponedjeljkom i VAFI&RAFI (VANIMA), MOP festival, Kliker festival, Kalibar (Katapult) – rekla je Brcković.
Na stranicama i društvenim mrežama P4 u tijeku je javni poziv “Programiraj programe”, u sklopu kojeg zainteresirani mladi mogu predložiti aktivnost ili program koji može postati dio godišnjeg P4 programa, a koji mogu i sami voditi u sklopu godišnjeg P4 programa.
– I ovog ljeta bit će održani festivali KVART i Hladoveena te MP4 program, uz pokoje preinake i iznenađenje, a u P4 nastavljaju i s kazališnim gostovanjima u sklopu TP4 te radionicama mentalnog zdravlja i plesa, putopisnim predavanjima i otvaranjem novih LGBTQ tema – najavljuje Brcković.


Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Nad Hrvatskom jučer izgorio meteor sjajan poput mladog Mjeseca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

meteor, HAS
HAS

– S obzirom na brojne dojave i upite građana, želimo izvijestiti da je večeras iznad Hrvatske oko 18 sati izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca magnitude oko -7 koji se kretao brzinom od oko 22 kilometra u sekundi – izvijestio je jučer, 25. siječnja, Hrvatski astronomski savez.

Navode da su meteor zabilježile kamere Hrvatske, odnosno Globalne meteorske mreže, i od njega prema preliminarnim rezultatima nije ostalo ništa nego je u potpunosti sagorio u atmosferi sjeverozapadno od Zadra.

Objekt je prema izračunu orbite sporadik (ne pripada niti jednom poznatom meteorskom roju) i došao je iz asteroidnog pojasa između Marsa i Jupitera, ističu iz Hrvatskoj astronomskog saveza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje