Povežite se s nama

Život i društvo

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Varaždina samo dobitnici, Ivan Čehok i Damir Habijan

Objavljeno:

- dana

U subotu, 5. prosinca, s početkom u 11 sati, Grad Varaždin će povodom blagdana svetog Nikole – Dana Grada Varaždina, održati svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Uz uvažavanje aktualnih epidemioloških mjera te nastojanja da se u ovoj situaciji, u skladu sa Statutom Grada Varaždina, poštuje dignitet Gradskog vijeća i dobitnika javnih priznanja, svečana sjednica održat će se u neuobičajenom formatu, putem Zoom aplikacije u koju će biti uključeni vijećnici Gradskog vijeća, zamjenici gradonačelnika, pročelnici i članovi odbora te predstavnici državnih vlasti.

Istovremeno, u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu okupit će se isključivo dobitnici javnih priznanja kojima će predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan i gradonačelnik Ivan Čehok pojedinačno uručiti priznanja. U dvorani će biti postavljeno video platno na kojem će dobitnici priznanja vidjeti vijećnike Gradskog vijeća uključene putem Zoom aplikacije, a najavljeno je i uključivanje predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, također putem Zoom aplikacije.

Svečana sjednica prenosit će se uživo putem YouTube kanala, službene web stranice i Facebook profila Grada Varaždina, na Varaždin Info kanalu Magic NET-a te na Varaždinskoj televiziji.

Život i društvo

Profesor na FOI-ju Damir Vučić dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOI

Profesor tjelesne i zdravstvene kulture na Fakultetu organizacije i informatike i predsjednik Sportske udruge FOI-ja Damir Vučić dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza za akademsku godinu 2020./2021.

Ovo vrijedno priznanje za promicanje i razvoj studentskog sporta u Republici Hrvatskoj uručeno mu je na svečanosti u Kinu Forum u Zagrebu u utorak, 24. svibnja.

Ocjenjivački sud u sastavu Aleksandar Selmanović, predsjednik, Danira Bilić, član, Dubravko Ižaković, član, Tonći Jerak, član, Marija Karadža, član, Gordan Kožulj, član i Nikola Vincetić, član donio je odluku o dodjeli godišnje nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza profesoru FOI-ja Damiru Vučiću, a riječ je o nagradi koja se dodjeljuje pojedincima i kolektivima najzaslužnijim za razvoj studentskog sporta u akademskoj godini 2020./2021. godini.

Profesor Damir Vučić radi na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu od 2012. godine gdje u nastavu uvodi nove modalitete rada te redovne i izborne programe za studente, ali i za djelatnike Fakulteta za koje osmišljava i provodi medicinske fitness programe.

Zajedno sa svojim studentima u sklopu nastave iz TZK svake godine provodi mnoge uobičajene programe poput košarke, odbojke, nogometa, badmintona, ali i planinarenje, paintball, karting, kros, klizanje, nordijsko hodanje, rafting i veslanje, šah te fitness i borilačke programe uz profesionalno vođenje. Kao voditelj sportskih ekipa potiče sve svoje studente i sportaše da se aktivno uključe u rad sportskih sekcija koje djeluju na FOI-ju.

Samo u protekloj akademskoj godini profesor Vučić je uz podršku Uprave FOI i pomoć Studentskog zbora FOI organizirao i sudjelovao na gotovo svim sportskim natjecanjima u organizaciji ZSSS/UniSportZG (nogomet, košarka, odbojka, rukomet, stolni tenis, šah, badminton, e-sport, plivanje, tenis, atletika), a svake godine vodi i preko 100 studenata sportaša na STEM GAMES  u Rovinju, na kojima FOI ostvaruje zapažene rezultate.

Tako od 2014. do danas studenti osvajaju medalje u sportovima streljaštvo/disciplina zračni pištolj te u stolnom tenisu u kojem student FOI-ja Frane Runjić nakon dvije osvojene titule sveučilišnog prvaka osvaja i titulu državnog prvaka. Također, od samog uvođenja E-sport natjecanja na Sveučilištu, predstavnici FOI e-sport ekipe svake godine osvajaju medalje i odličja, te nižu značajne uspjehe kako na sveučilišnoj razini, tako i u sklopu različitih gaming natjecanja na kojima sudjeluju.

Kao predsjednik Sportske udruge FOI više od 10 godina organizira i provodi Dan sporta na FOI-ju, popularno zvan FOIJADA, koja tradicionalno okuplja preko 300 studenata, gdje su osim studenata FOI-ja u natjecanja uključeni studenti i ekipe ne samo Sveučilišta u Zagrebu, već i drugih sveučilišta u Hrvatskoj (Pula, Osijek, Sveučilište Sjever…).

Inicira, organizira i provodi službena natjecanja studenata predstavnika nekoliko fakulteta sa Sveučilišta u Zagrebu (Veterinarski fakultet, Rudarsko-geološko- naftni fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet i Fakultet organizacije i informatike). U 2017. godini odigrane su tri službene utakmice sveučilišnog natjecanja Sveučilišta u Zagrebu u odbojci i jedna službena utakmica u košarci.

Uz profesora Vučića, laureati su ove godine i Ana Burazer sa Sveučilišta u Zadru, Petar Dubelj sa Sveučilišta u Dubrovniku, Odbojkaška reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, Futsal reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Marko Čule sa Sveučilišta u Zagrebu, prof. Veno Đonlić sa Sveučilišta u Rijeci, Karla Srdanović sa Sveučilišta u Splitu te Vesna Alikalfić, prof. sa Sveučilišta u Zagrebu.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO U dvorištu škole u Vrbnu otvoren je prvi hotel u ovome mjestu – hotel za kukce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U dvorištu Područne škole Josipa Jedvaja u Vrbnu u ponedjeljak, 23. svibnja, na simboličan je način otvoren prvi hotel u ovome mjestu – hotel za kukce.

Koja je glavna funkcija hotela za kukce? Ljeti hotel služi kukcima kao zaklon od vrućine i za razmnožavanje, a zimi ih štiti od hladnoće. Budući da ih se u hotelu zna okupiti veći broj, ljudi ovdje kukce mogu lakše promatrati.

– Izgradnja hotela u našoj je područnoj školi trajala oko tri tjedna, a za to su bili zaduženi školski knjižničar i domar škole. Hotel je smješten u dvorištu škole u blizini voćnjaka, kako bi se omogućilo njegovo oprašivanje. “Namještanje” i popunjavanje hotela prirodnim materijalima obavili su svi učenici škole neposredno prije otvaranja. Materijal za punjenje učenici su u dva tjedna sakupljali u prirodi i nosili u školu. U svemu je pomogla gđa Rusalka Majer iz Udruge Gredica koja je već jedanput posjetila našu školu – naveo je Berislav Njegovec iz OŠ Franje Serta Bednja.

Otvorenje hotela na simboličan je način obavljeno točno u podne, a čast da prereže vrpcu imala je ravnateljica škole Sanja Majcen. Nakon otvorenja svi prisutni mogli su hotel razgledati i fotografirati ga.

Posebno ih je razveselilo to što su uspjeli fotografirati i prvog gosta u novootvorenom objektu te zahvaljuju svima koji su sudjelovali u izgradnji i punjenju hotela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje