Povežite se s nama

Sport

Na tradicionalni susret Stari-Mladi dolaze Dalić, Karić, Benko, Brezovec…

Objavljeno:

- dana

NK Varaždin

Ovog petka od 13 sati na rasporedu je tradicionalni 51. susret između starih i mladih igrača NK Varaždina. Susret će biti održan na glavnom igralištu gradskog stadiona u Varaždinu, a u slučaju lošeg vremena na umjetnoj travi.

Od bivših igrača koji su obilježili varaždinski nogomet biti će prisutni Benko, Brezovec, Mujanović, Tkalčić, Kresinger, Balajić. Solomun, Karić, Štefulj, Režić, Posavec, Kristić, Golik, Glavina, Vukman, Lučić, Gregurić, Sudec, Toplak, Lađević, Šafarić, Mumlek, Vugrinec te izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Od mladih igrača biti će tu cjelokupna ekipa NK Varaždin a svečano će u trofejnoj sali biti postavljeni vrijedni pokloni koje je NK Varaždin donio sa svojeg nedavnog izleta u Kini – vrijedna tradicionalna kineska narodna nošnja te poseban, ručno izrađen drveni trofej za prvo mjesto na turniru u Kini.

 

Izvor:
Foto: Arhiva

Sport

Bronca Tajane Koščak na međunarodnom turniru u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu od četvrtka, 2. do subote, 4. prosinca održan je 3. međunarodni turnir Grand Prix Zagreb, ugledni boksački turnir koji ima važno mjesto u kalendaru Europske boksačke konfederacije EUBC-a.

Iz Boksačkog kluba Omega Varaždin nastupilo je dvoje natjecatelja – Tatjana Koščak u ženskoj konkurenciji do 52 kg te Patrik Grđan u kategoriji seniora do 75 kg.

Tajana je zauzela 3. mjesto u izvrsnim borbama protiv Poljakinje Angelice Krysztoforske te Nine Radovanović iz Srbije i osvojila novčanu nagradu turnira.

Patrik je u odličnoj borbi protiv iskusnog Lea Cvitanović iz BiH zauzeo 5. mjesto u ukupnom poretku turnira.

– Ovo je bila izvrsna prilika za naše borce da se okušaju na međunarodnoj boksačkoj sceni te da osjete i dožive snažnu konkurenciju koja ih očekuje na budućim međunarodnim turnirima. Čestitke našim borcima, njihovim protivnicima, Hrvatskom boksačkom savezu i predsjedniku Boni Bošnjaku na izvrsnoj organizaciji turnira – ističu iz Boksačkog kluba Omega.

Nastavite čitati

Sport

Iz Varteksa uče mlade nogometaše kako prevenirati nasilje u sportu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kroz ovu godinu održavale su se radionice psihologa Nogometnog kluba Varteks s temom “Prevencija nasilja u sportu i fair play”.

– U današnje vrijeme događa se da su roditelji preokupirani poslom i nemaju vremena baviti se vlastitom djecom te više utjecati na njihov odgoj i obrazovanje. Mladi su zato prepušteni ulici i negativnim utjecajima, a postoji i veoma jak utjecaj nasilnih i agresivnih skupina od kojih niti naše društvo nije pošteđeno. Stoga je važno organizirati odgovarajuće aktivnosti i njihovu edukaciju – ističu iz Nogometnog kluba Varteks.

Kroz projekt ‘Varteksov nogomet za svakoga’, odnosno radionice o prevenciji nasilja u sportu i fair playu koje je sufinanciralo Ministarstvom turizma i sporta jest dati doprinos vraćanju sporta pravim vrijednostima koliko je to moguće.

– U prave vrijednosti svakako ne spada nasilje, huliganizam i agresivnost, već fair-play, zdrav razvitak tijela i duha i sve drugo što to prati. Radionice su svojevrsni pokušaj sublimacije, pretvaranja nekakve negativne energije i nagona u nešto pozitivno poput bavljenja sportom- zaključuju iz Varteksa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje