Povežite se s nama

Crna kronika

Tijekom radova na trafostanici struja stresla radnika, dio Međimurja bez elektriciteta

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Tijekom radova na trafostanici u Prelogu, radnika Elektre danas je oko 11.35 stresla struja.

Navedeno su potvrdili i iz Policijske uprave međimurske.

– Prilikom redovnog servisiranja trafostanice koja se nalazi između naselja Prelog i Donji Kraljevec došlo je do udara struje. Radnik, 34-godišnjak s područja Općine Mala Subotica, prevezen je u bolnicu.

Težina ozljeda nije poznata, no najvjerojatnije je izvan životne opasnosti. Nestala je struja na području Preloga, Hodošana i Donjeg Kraljevca – kaže glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek.

Struje je nakratko nestalo i na području Belice i potencijalno još nekoliko naselja, no nije jasno je li navedeni nestanak povezan s onim na području Donjeg Kraljevca. Kako kažu iz Elektre, struje nije bilo ni na području Čukovca i Donjeg Mihaljevca.

Dojavu su zaprimili oko 11.43, a kvar se uklanjao između 30 i 120 minuta, jer je došlo do ispada više trafostanica.

Crna kronika

Maloljetnik javio policiji da ozlijeđeni pješak krvari nakon naleta automobila, dojava je bila lažna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Temeljem zaprimljene obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije provedeno je kriminalističko istraživanje nad mlađim maloljetnikom s područja Međimurske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune.

Naime, osumnjičeni je u utorak, 24. siječnja ove godine u 19:41 sati putem mobilnog telefona obavijestio hitnu medicinsku pomoć da je na cesti kod Gornjeg Hrašćana, u smjeru Paraga, došlo do naleta osobnog automobila na pješaka, koji krvari uslijed zadobivene ozljede noge. Takva dojava iziskivala je žurno djelovanje hitne medicinske pomoći i policije koji su odmah upućeni na mjesto događaja, ali je provedenim postupanjem utvrđeno da se radi o lažnoj  dojavi.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni mlađi maloljetnik počinio opisano kazneno djelo lažne uzbune te će se prama njemu podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ispitan je 23-godišnjak koji je prijetio da će nauditi djelatnicama zavoda za socijalni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 26. siječnja 2023. godine provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (2000.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak 25. siječnja 2023. na ulici u mjestu kraj Čakovca prišao zaustavljenom osobnom automobilu u kojem su bile četiri zaposlenice zavoda za socijalni rad i zaprijetio im da će im nauditi – navodi DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila osumnjičeniku istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje