Povežite se s nama

Međimurje

Na uličnu utrku “Centrum Mundi”

Objavljeno:

- dana

DAN GRADA LUDBREGA

U povodu Dana grada Ludbrega u nedjelju, 22. ožujka održat će se ulična utrka “Centrum Mundi 2015.”

Utrka će se trčati gradskim ulicama i to glavna utrka u dužini od 7.000 metara (kategorije građani, rekreativci, članovi atletskih klubova), utrka građana dužine 2.300 metara (kategorije građani, rekreativnci, članovi atletskih klubova) i utrka učenika osnovnih škola dužine 1.400 metara, a prolazit će se centrom grada. Start glavne utrke i utrke građana je u 14 sati, dok će utrka učenika osnovnih škola započeti u 13 sati. Svi sudionici kreću s Trga Svetog Trojstva gdje je ujedno i cilj. Staza utrke je kružnog tijeka, asfaltirana i označena, a utrku organizira Grad Ludbreg u suradnji s POU “Dragutin Novak,“ TZ grada Ludbrega, OŠ Ludbreg i Srednjom školom Ludbreg

Izvor:
Foto:

Međimurje

Povodom Svjetskog dana voda: Međimurske vode predstavile infrastrukturu i tehnologiju kojom upravljaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tvrtka Međimurske vode će Svjetski dan voda, 22. ožujka, ali i cijeli ovaj tjedan obilježavati na način da svojim korisnicima, vlasnicima, školarcima i svim zainteresiranim građanima pokažu dio goleme komunalne vodne infrastrukture kojom upravljaju, ali i onu koja se još gradi.

– Za međimurske škole otvaramo vrata našeg najvećeg pročistača, onog u Čakovcu, da bi učenicima pokazali što tamo radimo. Sudionici će moći vidjeti kakva voda dolazi na uređaj, a kakva se po završetku tretmana ispušta. Pokazat ćemo im naše specijalno vozilo za čišćenje odvodnje i ukazati im na izazove koje zajedničkim snagama trebamo rješavati. Nadamo se da ćemo ih dovoljno zainteresirati i motivirati da bi oni postali akceleratori promjena te da će neki od njih biti inovativni dio kolektiva Međimurskih voda – poručuju iz međimurske tvrtke te pozivaju zainteresirane učitelje i profesore da se za obilazak prijave na e-mail: [email protected]

Inače, 22. prosinca 1992. godine u Rio de Janeiru, Opća skupština UN-a proglasila je Svjetski dan voda da bi upozorila na neprocjenjivu vrijednost vode, ali i njezinu sve veću ugroženost. Od tada se svake godine počevši od 1993., Svjetski dan voda obilježava 22. ožujka, kao dan kad se podsjećamo na važnost voda i jačamo svjesnost o više od 2,2 milijarde ljudi koji nemaju pristup sigurnoj vodi. 

Obilježavanje koordinira UN-Water, organizacija Ujedinjenih naroda za vodu, a fokus Svjetskog dana voda podrška je ostvarenju 6. cilja održivog razvoja: pitka voda i odvodnja za sve do 2030. godine.

Ovogodišnja tema usmjerena je na ubrzanje promjena. Voda utječe na svakog od nas, stoga svatko od nas treba krenuti u akciju. Svaka promjena, ma kako mala bila čini razliku, a ovogodišnjim sloganom „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu” pozvani su svi da djeluju.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje