U nedjelju, 21. travnja u 19 sati u ulici Rudolfa Fizira u Ludbregu, policijski službenici Policijske policije Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 0.93 g/kg upravljao 45-godišnjak.

Provjerom je utvrđeno da je isti upravljao vozilom u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Također je provjerom utvrđeno da upravlja osobnim vozilom kojem je važenje prometne dozvole isteklo kao i obavezno osiguranje od automobilske odgovornosti. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Ludbreg, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

– Obzirom da se radi o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, isti je uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na prekršajni sud Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom određivanja zadržavanja odnosno kazne zatvora u trajanju do 60 dana. Nakon saslušanja, 45-godišnjaku je od strane Suda određeno zadržavanje od pet dana, te je predan u zatvor u Varaždinu – javila je PU varaždinska.

Komentari

Komentara