Povežite se s nama

Život i društvo

Na Uskrsni ponedjeljak pođite na Ravnu goru: za hodočasnike i izletnike sprema se kuhani grah

FOTO: Arhiva RT

Objavljeno:

- dana

Nakon stanke uvjetovane pandemijom koronavirusa, ove se godine nastavlja tradicija druženja na Ravnoj gori na Uskrsni ponedjeljak.

Nakon misnog slavlja u kapeli Sveta tri kralja na Ravnoj gori, koja počinje u 11 sati, hodočasnike i izletnike očekuje kuhani grah koji će za njih pripremiti Grad Lepoglava i Općina Bednja.

– Pozivam sve da nastavimo tradiciju duženja za Uskrsni ponedjeljak na prelijepoj Ravnoj gori. Prigoda je to da se, nakon ukidanja mjera, ponovno družimo i uživamo u prekrasnoj prirodi. Nastavit ćemo i tradiciju podjele kuhanog graha koji će za sve osigurati Grad Lepoglava i Općina Bednja – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje