Povodom Dana neovisnosti kod Križa branitelja na Gradskom groblju u Varaždinu su danas položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule branitelje, a počast je uz izaslanstvo Grada Varaždina, Udruge branitelja te PU varaždinske odalo i izaslanstvo  Varaždinske županije u kojem su bili zamjenik župana Tomislav Paljak i  predsjednik Županijske skupštine Alen Runac.

Pozvavši na minutu šutnje predsjednik Županijske skupštine Runac je naglasio kako se danas prisjećamo svih onih koji su dali ono najvrjednije što su imali, a to je život za samostalnost Hrvatske. Zamjenik župana Tomislav Paljak čestitao je svima Dan neovisnosti pozvavši građane da s ponosom izvjese nacionalna obilježja.

-Prisjećamo se 8. listopada s posebnom zahvalnošću i pijetetom onima koji su za neovisnost Domovine položili najvrjednije što su imali, a to su njihovi životi. Posebno se sjećamo uloge branitelja s područja naše Županije koji su svoj doprinos obrani Domovine pokazali gotovo na svim ratištima diljem Hrvatske – rekao je zamjenik župana Paljak te zaključio kako je Odluka o neovisnosti izborena u dramatičnim i teškim okolnostima dan nakon raketiranja Banskih dvora.

Molitvu za sve preminule i poginule predvodio je velečasni Ivica Horvat.

 

Komentari

Komentara