Povežite se s nama

Život i društvo

Na varaždinskom placu iduće subote velika humanitarna akcija – pomaže se Ukrajincima

Objavljeno:

- dana

Varaždinska Gradska tržnica i Građanska inicijativa „Kad se male ruke slože“ u subotu, 23. travnja organiziraju veliku humanitarnu akciju čiji je prihod namijenjen kupnji namirnica i drugih životnih potrepština djeci i odraslima izbjeglima iz Ukrajine koji su smješteni u Varaždinu i okolici.

Voće, povrće, cvijeće i druge namirnice s placa donirali su varaždinski OPG-ovi, zakupnici Gradske tržnice. Prodaja doniranih proizvoda bit će organizirana na štandovima na ulazu u Gradsku tržnicu, u subotu, 23. travnja, u vremenu od 7 do 12 sati.

Sav prihod od prodaje potrošit će se za kupnju potrepština za ljude izbjegle iz Ukrajine. Na području Varaždina i okolice nalazi se više od 150 osoba, od čega je 60-ak djece.

– Potrebe za hranom i higijenskim potrepštinama su velike te je svaka pomoć dobrodošla, stoga se pozivaju svi koji to žele da svoju kupnju 23. travnja obave na štandovima na ulazu u tržnicu označenima plakatom „Humanitarna prodaja za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine“. Organizatori zahvaljuju svim zakupnicima na donaciji proizvoda te svim građanima na humanitarnoj kupnji – poručuju iz Gradske tržnice Varaždin.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje