Pod pokroviteljstvom Općine Vinica, u velikom šatoru koji će biti  postavljen na rukometnom i košarkaškom igralištu, od 8. do 10. studenoga, bit će održana   trodnevna manifestacija „Martinje u Vinici“.

U sklopu manifestacije održati će se slijedeća događanja:

Petak 08.11.2019.

19:00 Koncert povodom obilježavanja 25 godina Tamburaške družine Krijesnice

Tijekom večeri nastupit će poznata glazbena imena te vrsni tamburaški sastavi, veliki prijatelji Krijesnica i svirači ( Mejaši, Vinički tamburaši, Prvi srakarski tamburaši, Faringaši, Fiškali, itd.)  kako bi zajedno obilježili 25 godina Tamburaške družine Krijesnice i izlazak albuma sa pjesama koje su obilježile 25 godina.  Premijera albuma održat će se u sklopu koncerta, a  album će se  moći nabaviti za vrijeme koncerta.

22:30   U nastavku  slavljeničkog dijela večeri, nastupiti će popularni tamburaški sastav Gazde  koji su ujedno i „najveći krivci“  za nastanak Tamburaške družine Krijesnice.

Subota : 09.11.2019.

21:00      Veliki koncert  Maje Šuput

19:00  Kao predgrupa nastupit će glazbeni sastav Peti Element, koji će zabavljati publiku i nakon koncerta Maje Šuput.

– Dođite i zabavite se uz bogatu  ugostiteljsku ponudu restorana Savana, ulaz  na koncerte prvog i drugog dana je besplatan – ističu organizatori.

Nedjelja 10.11.2019.

14:00   Martinje – krštenje mošta  u Vinici –  manifestacija koja se već 13. godinu tradicionalno održava i  na kojoj se predstavljaju sve  viničke udruge pripremom tradicionalnih jela i pića, izložbom radova i rukotvorina i  programom ,  a nezaobilazan je obred krštenja mošta sa špelancijama i dobrom zabavom.

Komentari

Komentara