U centru Zagreba će se u subotu, 14. rujna, održati Red Bull Soapbox.

Riječ je o utrci nemotoriziranih vozila, pogonjenih isključivo gravitacijom i maštom. Sva vozila moraju biti pogonjena na ljudsku snagu, što znači bez motora, pedala i vanjskih izvora energije, a naglasak je i na maštovitosti vozila.

Natjecat će se ukupno 60 ekipa, a nekioliko njih stiže iz Varaždinske županije i Međimurja.

Iz Varaždina tako stiže ekipa Klipani i njihovo originalno vozilo Varaždinski klipič. Sve o dečkima i njihovom planu za pobjedu saznajte OVDJE.

Druga varaždinska ekipa se zove Grincajg GTR MK1, a kao ideja za vozilo im je poslužio ceker za plac. Možemo se složiti i da ovo izgleda dosta zanimljivo, a OVDJE su detalji o ekipi.

Iz Varaždina je i ekipa Osvetnici, s vozilom Iron Man. Iako o njihovoj ekipi nema informacija na službenoj Red Bull Soapbox stranici dečki su nam poslali fotografiju svog vozila.

Iz varaždinskog kraja stiže i ekipa Pogrebno poduzeće “Jedan manje”. Kako saznajemo oni su iz Družbinca. Dečki su se potrudili oko vozila u obliku lijesa. Sve o njima saznajte OVDJE.

I Međimurje ima svoje predstavnike na ovoj zabavnoj utrci. To je ekipa Ludi rudari iz Čakovca, a natjecat će se u vozilu u stilu retro rudarskih kola. Sve o maštovitim Međimurcima saznajte OVDJE.

Međimurci su također ekipa Jack’s Gang. Njihovo vozilo je inspirirano roštiljanjem. Sve o dečkima i njihovom dizajnu saznajte OVDJE.

Ulaz na Soapbox utrku je besplatan i otvoren za sve generacije. Roditelji mogu slobodno doći s djecom. Utrka starta u Kaptol ulici (Kazalište Komedija), a cilj joj je na Trgu bana Jelačića. Početak je u 13 sati.

Timovi se na utrci ocjenjuju na temelju tri kriterija: kreativnost, izvedba na startu i brzina spusta. Tako da će, osim brzinom, suce morati oduševiti svojim držanjem na stazi, impresionirati dizajnom vozila, zabljesnuti svojim ‘umjetničkim dojmom’ i proći kroz cilj.

Sudački tim koji čine Maja Šuput, Petar Bruno Basić, Martin Sinković, Miroslav Zrnčević ‘Mrgud’ i Damir Kedžo neće imati nimalo lagan zadatak.

Komentari

Komentara

loading...