Povežite se s nama

Odbojka

Naapredak odbojke

Objavljeno:

- dana

ODBOJKAŠKI SAVEZ VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Održana je izborna skupština Odbojkaškog saveza Varaždinske županije, na kojoj je izabran novi predsjednik, poznati varaždinski odbojkaški djelatnik Josip Klein.

 

Organiziranje

Dosadašnji predsjednik Darko Detelj sa suradnicima je podnio izvješće o dosadašenjem radu te financijsko izvješće. Naglasili su da su do sada proveli tri akcije, prva je bila III. ženska oddbojkaška liga s međimurskim savezom, zatim All stars utakmice Sjever-Jug u kojima su bili okupljeni igrači i igračice III. muške i ženske lige s područja Varaždinske i Međimurske županije te natjecanja u Županijskom kupu.
Što se tiče financijskog stanja, Savez do sada nije imao priljeva sredstava iz drugih izvora osim od svojih članica, tako da je promet u posljednjih nekoliko godina na računu bio svega 2577 kuna.
Skupštini je prisustvovalo svih 20 skupštinara, a novi predsjednik je dobio apsolutnu podršku. On je u Izvršni odbor predložio Eduarda Pataftu iz OK Varaždin Volley, Antu Sopića iz OK Varaždinske Toplice, Sašu Radakovića iz OK Poljanec i Darka Detelja iz OK Žerek. Za tajnika je izabran Mijo Pokos iz ŽOK Barok. Odbojkaški savez Varaždinske županije u skupštini Hrvatske odbojkaške udruge predstavljat će predsjednik Josip Klein.
Program novog predsjednika vrlo je sveobuhvatan. Najprije će se posvetiti organizaciji Saveza i svih njegovih članica kako bi funkcionirali što bolje. Riječ je o ustrojstvu sudačke organizacije, koja mora napraviti svoj plan i program djelovanja i više se aktivirati u radu, potaknuti školovanje novih sudaca jer ih nema dovoljno za II. i III. ligu. Osnovati trenersku organizaciju, omasoviti članstvo saveza poticanjem osnivanja novih klubova u Ludbregu, Novom Marofu, Ivancu, Lepoglavi te aktivirati i manje centre kao što su Sračinec i Petrijanec. Omogućiti svim trenerima doškolovanje u naredne dvije godine dok je to još moguće.
Finacijski dio namjerava se riješiti tako da od jeseni svi klubovi moraju plaćati članarine, licence za igrače, a novi IO pobrinut će se i za nove izvore financiranja.

Novi predsjednik obećao je proširenje natjecanja za najmlađe, tako je najavio školska natjecanja u mini odbojci učenika 5. i 6. razreda te 7. i 8. razreda. Cilj je osnivanje škola odbojke u drugim sredinama i organizirati međusobna natjecanja kako bi se motiviralo što više djece za igranje odbojke, povećati broj trenera za rad s mladima, organizirati predavanja i seminare s profesorima TZK i mladim trenerima.
U planu je i liga za veterane, odbojkaški kampovi za mlade te poticanje razvoja odbojke na pijesku.

Izvor:
Foto:

Odbojka

Ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci u Martijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ODBOJKA

U školskoj sportskoj dvorani OŠ Martijanec u subotu 12. srpnja okupila se hrvatska ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci gdje je održan trening u OŠ Martijanec u sklopu ljetnih priprema.

Trening
Pod vodstvom izbornika Branimira Andrušića na treningu su bile prisutne Sanja Soldo (Osijek), Vlatka Šopljarić (Garešnica), Zora Herceg (Zagreb), Ružica Modrić (Zaprešić), Romana Bulj (Sinj), Sanja Mutavdžija (Sisak), Sindy Budimir (Zagreb), Lana Rosić (Martijanec) i Andreja Giba (Zagreb).
– Prije samog treninga zahvalile smo ravnateljici OŠ Martijanec, Sonji Huzjak, na ustupanju dvorane, a pomoć smo imale i od profesora tjelesnog odgoja Davora Vuka, koji nam se i pridružio, sjeo na pod i zaigrao s nama – rekla je Andreja Giba, kapetan hrvatske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci.
Reprezentacija i sljedeću sezonu, koja počinje u listopadu, igra u Hrvatskoj ligi u sjedećoj odbojci, ravnopravno s 14 muških klubova koliko ih postoji u Hrvatskoj. – Igranje u ligi odlično nam je za uigravanje s obzirom na to da dolazimo iz različitih dijelova Hrvatske i ne treniramo skupa, već u matičnim muškim klubovima, a od jeseni osim lige očekuju nas i pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci – najavila je Andreja Giba te u ime cijele reprezentacije pozvala sve da se svi zainteresirani pridruže i podrže ovaj sport.
Prepreke
– Uvijek smo rapoložene za upoznavanje novih ljudi, širenje informacija o našem sportu te, naravno, stjecanje novih prijatelja i poznanstava. Mi se nadamo da ćemo našim borbenim duhom potaknuti i druge osobe da ne odustaju nego da savladaju prepreke koje im se pojave u životu – dodala je Andreja Giba.

Prvi začeci sjedeće odbojke u Hrvatskoj datiraju iz 1969. godine kad se osniva Sportsko društvo „Hrabri“ te se počinje redovito trenirati i odlazi se na prve susrete. Muška reprezentacija u sjedećoj odbojci osnovana je 1992. godine.
Danas u Hrvatskoj postoji 14 aktivnih muških klubova, muška reprezentacija i ženska reprezentacija.
Ženska reprezentacija osnovana je krajem listopada 2012. prvim okupljanjem na pripremama u Daruvarskim toplicama.
– Osnovala nas je nekolicina sportaša velikog duha u Savezu sjedeće odbojke, ali kao što sami možete pretpostaviti, put do vrhunskog sportaša je dug i trnovit – sjeća se Andreja Giba, kapetan ženske reprezentacije. – Trenutno našu reprezentaciju čine ženske osobe iz cijele Hrvatske, s tjelesnim hendikepom većinom donjih ekstremiteta, ali veoma smo aktivne u životu i borbenog duha. To smo pokazale i na terenu te smo u vrlo kratkom vremenskom periodu ostvarile dvije međunarodne pobjede, protiv poljske reprezentacije prošle godine te ove godine pobijedivši mađarsku reprezentaciju na turniru u Budimpešti. Prije tog odlaska organizirali smo okupljanje i trening u Osijeku, gdje su nas podržali mediji, a i odbojkaši OK Murse, odigravši s nama prijateljsku utakmicu u dvorani Gradski vrt. Ispraćeni smo televizijom i novinama, a vratile smo se kući s broncom – dodala je Andreja Giba.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Odbojka

Počinje Ljetna škola odbojke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ODBOJKA

17. lipnja u 17 sati počinje Ljetna škola odbojke za dječake i djevojčice osnovnoškolskog uzrasta. 

Treninzi će se održavati utorkom, četvrtkom i petkom od 17 do 18.30 sati cijelo ljeto. Upisi i informacije na [email protected] te 099/404-2651.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje