Povežite se s nama

Život i društvo

Načelnik Cestice Mirko Korotaj primio Tessu Hrženjak, državnu prvakinju u standardnim plesovima

Objavljeno:

- dana

Petrinja je 4. veljače ove godine bila domaćin Državnog prvenstva u standardnim plesovima te bodovnog turnira u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Bilo je to masovno natjecanje na kojem je nastupilo 62 sportska plesna para, 141 sportašica i sportaša u pojedinačnoj konkurenciji te sedam timova, a sudilo je 16 sudaca.

Sportski natjecatelji plesači i plesačice, članovi Plesnog kluba Takt Varaždin postigli su fenomenalne rezultate. Vrhunska generacija sportaša koja je samo sa zadnjeg državnog prvenstva donijela 12 medalja u Varaždin te pet naslova državnih prvaka.

Jedna od državnih prvakinja je i Tessa Hrženjak iz Radovca. Tessa je osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađi osnovci solo.

Tom prilikom, načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj 23. veljače je primio Tessu gdje joj je čestitao na iznimnom uspjehu koji je postigla u kratkom vremenu te joj uručio cvijet i poklon uz želje da samo tako nastavi i dalje.

Tessa je učenica 3. razreda Osnovne škole Cestica. Sa sedam godina postala je članica Društva naša djeca u Varaždinu gdje je učila prve plesne korake. Plesom se aktivno bavi od svibnja prošle godine i to u Plesnom klubu Takt, a do sad je već osvojila ukupno devet medalja. Osim prirodne nadarenosti, Tessa marljivo i redovito hoda na treninge, dvaput tjedno te još dodatno na individualne treninge.

Prilikom razgovora s načelnikom Tessa je posebno pohvalila trenere Igora Šalamuna koji je ujedno i vlasnik Plesnog kluba Takt te trenericu Ivu Risek.

Sljedeće natjecanje gdje će Tessa nastupiti je bodovni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima – Trofej grada Ivanca, te državno prvenstvo u latinsko-američkim plesovima koje će se održati u Sisku.

U Plesnom klubu Takt iz Varaždina svjesni su da je za razvoj budućeg mladog plesača i sportaša nužno poticati razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti.

Osnovne motoričke sposobnosti najbolje se razvijaju u ranom djetinjstvu i zbog toga bi dijete što više vremena trebalo provoditi u slobodnoj dječjoj igri, u trčanju, penjanju, skakanju, preskakivanju, provlačenju i sl. umjesto da mu se daju mobiteli i tableti u ruke.

Djeca u dobi od 3 do 6 godina plesni trening u plesnom vrtiću započinju uvijek na ovakav ili sličan zanimljiv način kroz igru koja ih zabavlja, a potiče razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti.

Upisi u Plesni vrtić/Plesnu školu Takt otvoreni su tijekom cijele školske godine, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 091 501 12 77

Život i društvo

Vatrogasci iz Varaždinske županije su brzi i efikasni, te ulijevaju sigurnost građanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske županije u Novom Marofu održana je prezentacija dijela operativnih snaga i mogućnosti Vatrogasne zajednice, a osim promocije opreme održana je i prigodna vježba u kojoj su sudjelovali DVD Ivanec, DVD Gornji Kneginec, DVD Novi Marof, DVD Donja Voća, DVD Varaždinske Toplice i Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina.

Bila je to prilika da se građanima pokaže oprema kojom raspolaži naši vatrogasci, a osim njih u to su se uvjerili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš, a prezentaciju kao i vježbu vodio je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nađ.– Predstavili smo dio opreme i tehnike kojom raspolažemo, prezentirali smo vježbu spašavanja iz dubina i visina, izložili smo i vozilo za akcidente, auto ljestve, šumsko vozilo, a od noviteta prezentirali smo vatrogasne dronove. Također smo predstavili i natjecateljske ekipe, od onih malih pa sve do ženske ekipe – rekao je Nađ.Župan Anđelko Stričak pohvalio je organizaciju spomenute prezentacije te je naglasio kako su naši vatrogasci brzi, efikasni i ulijevaju sigurnost građanima, a to su pokazali mnogo puta.

– Prezentacija čime sve vatrogasci raspolažu od vatrogasnih vozila do opreme, te prikaz njihove obuke i vježbi vjerujem da je oduševila sve posjetitelje. Svime pokazanim ulijevaju sigurnost, a najveći test su imali prije dva tjedna kada je područje županije pogodila jaka kiša koja je prouzročila poplave i brojna klizišta. Na teren je tada izašlo 57 vatrogasnih postrojbi sa 1065 vatrogasaca te 245 vatrogasnih vozila. Hvala vam na toj požrtvovnosti i pomoći našim građanima. DVD-u Novi Marof čestitam na organizaciji ove prezentacije za koju pretpostavljam da je uvod u 100 obljetnicu društva, koja će se održati krajem rujna – rekao je župan.Gradonačelnik Grada Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač je izrazio zadovoljstvo prikazanom opremom i spremnošću vatrogasaca.

– Povodom stote obljetnice svog rada i postojanja koju DVD Novi Marof ove godine obilježava organizirana je ova prezentacija na kojoj smo se mogli uvjeriti u spremnost vatrogasnih snaga. Stoga možemo zaključiti kako su vatrogasne snage naše Županije od svih intervencijskih postrojbi najspremnije i najbolje opremljene za sve situacije – rekao je Jenkač.


Svim vatrogascima, te svim gostima zahvalio se predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović napomenuvši pritom važnost dobre organiziranosti i opremljenosti vatrogasnih snaga, ali i suradnje s Varaždinskom županijom za koju je rekao kako je izuzetno dobra i korektna.

Nastavite čitati

Život i društvo

I ove godine Udruga mladih V.U.K. poziva na okupljanje sve koji podržavaju žene i njihovu autonomiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hoda za život u subotu, 3. lipnja, održat će se u Varaždinu.

S ovom inicijativom i njihovim porukama ne slaže se varaždinska Udruga mladih V.U.K. Istog dana s početkom u 10:30 sati na Starom gradu kod kule organiziraju drugu “Subotu za slobodu” u našem Varaždinu.

– Novim okupljanjem šaljemo staru poruku: Varaždin i njegovi građani i građanke uvijek su bili otvoreni, tolerantni, uključivi i želimo da tako ostane! Na “Subotu za slobodu” pozivamo sve koji vjeruju u jednakost i ravnopravnost, koji podržavaju žene i njihovu autonomiju, slobodu i pravo na izbor. Pozivamo sve sugrađane i sugrađanke koji zajedno s nama žele grad u kojem nema mjesta netoleranciji, osudama i diskriminaciji. Pridružite nam se! Dok drugi kleče protiv ljudskih prava, mi ustajemo za slobodu. Nakon okupljanja, šećemo do dvorišta P4. Vidimo se u subotu! – poručili su organizatori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje