Povežite se s nama

Život i društvo

Načelnik Klapša povodom Dana Općine Maruševec primio roditelje novorođenih beba i članove udruga

Objavljeno:

- dana

Primanjem roditelja novorođenih beba i potpisivanjem ugovora za financiranje udruga započelo obilježavanje Dana Općine Maruševec i blagdana svetog Jurja.

Program obilježavanja započeo je u srijedu, 20. travnja, u jutarnjim satima tradicionalnim primanjem roditelja novorođenih beba u prva četiri mjeseca ove godine.

Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša ugostio je Anu i Matiju Posavec, Dijanu Buhin i Ivanu Sokol, roditelje troje od petero novorođenih beba s područja Općine Maruševec u posljednja četiri mjeseca. U ugodnom razgovoru, Klapša je roditeljima čestitao na prinovama i istaknuo kako Općina Maruševec brine o svojim stanovnicima od njihovog rođenja.

– Imamo cijeli set mjera za mlade obitelji, od povećanih naknada za novorođenčad pa sve do subvencioniranja ekonomskih cijena vrtića i male škole. Uveli smo besplatne radne bilježnice i školski pribor od nove školske godine, povećali stipendije studentima, sufinancira se autobusni prijevoz, škola plivanja te program produženog boravka u školi, a osim svega toga potičemo mlade obitelji na kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih da bismo ih zadržali na području naše prekrasne Općine – rekao je načelnik Klapša te dodao kako smatra da su poticaji izdašni za općinu veličine Maruševca i njezinu financijsku snagu.

Općina Maruševec za potrebe novorođene djece pomaže roditeljima u visini 2000 za prvo, 2500 za drugo i 3500 kuna za treće i svako iduće dijete, a uoči ovogodišnjeg prvog primanja, roditeljima je isplaćeno ukupno 11.500 kuna.

U poslijepodnevnim satima, upriličeno je potpisivanje ugovora za financiranje programa i projekata udruga koji okupljanju članove s područja Općine Maruševec, ukupne vrijednosti od 350.000 kuna.

Radi se o KUD-u Klaruš, Kuburaškoj udruzi Maruševec, Udruzi žena Maruša, Udruzi žena Jurketinec, Udruzi Prijatelji Maruševca, UDVDR Ogranku Maruševec, Hrvatskom društvu logoraša srpskih koncentracijskih logora, Lovačkom društvu Fazan Maruševec, Udruzi umirovljenika Maruševec, Društvu za sport i rekreaciju Maruševec, Udruzi za šport i rekreaciju Gmajna, Športskom nogometnom klubu Rudar 47, Nogometnom klubu Omladinac Jurketinec, Športskom šahovskom klubu Metalac Donje Ladanje, Streljačkom klubu Metalac Donje Ladanje, Invalidskom ILCO društvu Varaždin, Udruzi tjelesnih invalida ILO Ivanec, TAE-KWON-DO HWA-RANG Ivanec, Županijskom savezu poljoprivrednih udruga, Udruzi udomitelja Nada, Pčelarskoj udruzi Čmalico, Udruzi Ivanečko sunce za osobe s intelektualnim oštećenjima, Športskom ribolovnom društvu Ivanec i Planinarskom klubu Ivanec.

– Sve su nam udruge jako važne, a po solidarnosti se vidi snaga jedne općine, jednog društva. Želim Vam čestitati na svim dosad realiziranim aktivnostima u protekle dvije izrazito izazove godine, jer ste kroz svoj rad u otežanim okolnostima promovirali Općinu Maruševec, naše vrijedne i marljive ljude, bogatu povijest i tradiciju nastupajući na području Varaždinske županije i Republike Hrvatske. Vjerujem da s današnjom podjelom ugovora, pokazujemo koliko su nam važni vaši programi i projekti iz svih segmenata društva jer ako nećemo imati, udruge i njihove članove koji nesebično izdvajaju svoje vrijeme za dobrobit čitavog društva, tada ne možemo očekivati i razvijanje novih aktivnosti u našoj općini – poručio je prilikom potpisivanja ugovora predstavnicima udruga načelnik Mario Klapša.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Damir Šprem istaknuvši kako je podrška udrugama Općine Maruševec neupitna, kao i partnerstvo i pomoć kroz provođenje planiranih i prijavljenih projekata i programa.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje