Povežite se s nama

Život i društvo

Načelnik Općine Vinica i ravnatelj SŠ Arboretum Opeka Marčan posjetili tamošnji dječji vrtić

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 30. ožujka, ravnatelj Srednje Škole „Arboretum Opeka“ Dragan Brkić i načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. obišli su Dječji vrtić Vinica, sa zamjenicom ravnateljice Dječjeg vrtića Vinica Ksenijom Humek.

Dječji vrtić Vinica nastavlja s ulaganjima. U tijeku je potpisivanje ugovora za projekt dogradnje i opremanja Dječjeg vrtića Vinica, a načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. istaknuo je kako podržava svako ulaganje koje će poboljšati kvalitetu.

– Kako bismo bili općina privlačna za mlade obitelji, u kojoj će ostati, graditi svoj život, stvarati obitelji, ali i doseljavati se, potrebna nam je i adekvatna infrastruktura gdje će naši najmlađi mještani imati najbolje uvjete za odgoj i obrazovanje. O tome govore i podaci Državnog zavoda za statistiku koji potvrđuju trend povećanja broja novorođene djece te takvim ulaganjem stvaramo adekvatne uvjete za ostanak u Vinici – izjavio je dr.sc. Branimir Štimec prof., načelnik Općine Vinica.

Nastavak ulaganja najavio je i ravnatelj Srednje škole „Arboretum Opeka“ Dragan Brkić te istaknuo kako će Srednja škola posaditi začinsko bilje i cvijeće u eko gredice.

Načelnik Općine Vinica izrazio je zadovoljstvo: „Naša djeca imat će lijepo dvorište kakvo i zaslužuju. Ovakvi projekti uređenja omogućuju da Vinica bude jedna od najljepše uređenih općina. Zahvaljujem Srednjoj školi što daje maksimalnu potporu da to i postanemo.“

Život i društvo

Obnavlja se kolnik Topličke ulice u Gornjem Knegincu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Putem Županijske uprave za ceste Varaždinske županije u srijedu, 31. svibnja, započeli su radovi na obnovi kolnika županijske ceste u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, cijelom duljinom od 2,5 kilometra.

Radove izvodi tvrtka Colas iz Varaždina, a prvo se provodi glodanje (frezanje) postojećeg dotrajalog habajućeg sloja asfalta, a nakon toga, prije polaganja novog habajućeg sloja asfalta, slijedi sanacija oštećenja nosivog asfaltnog sloja.

Usporedo sa sanacijom asfalta djelatnici VARKOM-a provode prespajanja na kanalizacijskom sustavu u cilju objedinjavanja postojećih kanalizacijskih mreža, a sve kako bi se izbjeglo kasnije prekapanje novog sloja asfalta.

Zbog navedenih radova idućih dana biti će otežano prometovanje Topličkom ulicom te se mole vozači za razumijevanje i korištenje alternativnih prometnih pravaca.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nikad bogatiji program manifestacije “Spilja Vindija – naša prošlost i budućnost”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, održat će se 8. po redu manifestacija “Spilja Vindija – naša prošlost i budućnost”, autora i organizatora KUD-a Voća, a pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća.

Ova folklorno edukativna manifestacija jedinstvena je u svijetu jer članovi KUD-a Voća uprizoruju život neandertalaca kroz priču čiji će sadržaj ove godine bit znatno drugačiji, a neopisivu stručnu, tj. edukativnu težinu dat će ovome događaju dr.sc. Ivor Karavanić, redoviti profesor na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, autor mnogobrojnih radova na temu neandertalaca (arheologija paleolitika, razvoj čovjeka, prapovijesne kamene religije i tehnike itd.). Dr.sc. Ivor Karavanić približit će sa stručnog aspekta značaj spilje te razna zanimljiva otkrića vezana uz život neandertalaca.

Službeni program manifestacije počinje u 15 sati ispred spilje Vindije, a u njemu osim uprizorenja i spomenutog edukativnog dijela, u folklornom dijelu sudjeluju muzikaši KUD-a Voća te gosti iz bratske Općine Starše (Slovenije).

U podnožju spilje, KUD Voća organizira tzv. kulturnu točku gdje će biti izloženi umjetnički radovi nastali na voćanskoj umjetničkoj koloniji “Dani braće Stolnik” na temu Vindije, bit će i predstavljeni informativni paneli o značaju ovog lokaliteta autora dr. sc. Kravanića, razni suveniri voćanskog kraja, posjetitelji će moći probati spiljske koktele, pećinske kolačiće, loviti neandelce za jedinstvene selfieje, a Općina Donja Voća organizirala je potpuno besplatnu vožnju kočijom za sve posjetitelje. Najmlađi će moći uživati u jahanju ponija. Vožnja kočijom i jahanje moguće je već od 13 sati.

Atraktivna je i ostala ponuda, KUD-u će se pridružiti brojne voćanske udruge oko ponude domaće hrane i pića, koje će za posjetitelje biti besplatne.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje