– Kad malo sublimiramo rezultate u 2019. godini u Policijskoj upravi varaždinskoj u prošloj godini evidentan je pad ukupnih kaznenih djela za 4 %. Došlo je do pada prometnih nesreća za 21 %, kao i do pada prometnih nesreća sa smrtnom stradalima, dok je manje kaznenih djela protiv javnog reda i mira za 19 %. Svi ti pokazatelji dodatni su nam vjetar u leđa da se još više trudimo i radimo na sigurnosti žitelja Varaždinske županije – rekao je Predrag Benčić, načelnik PU varaždinske u petak, 17. siječnja, na novogodišnjem susretu novinara u PU varaždinskoj.

No, ono što je obilježilo proteklu godinu u Policijskoj upravi varaždinskoj su dvije ogromne zapljene iz domene droga. Početkom ožujka 2019. godine zaplijenjeno je pola tone marihuane, a krajem rujna šest kilograma kokaina.

– Prošlu godinu ćemo po zapljenama droge pamtiti jako dugo. To je godina u kojoj smo ostvarili najbolje rezultate ne samo u povijesti PU varaždinske nego najbolje rezultate u Hrvatskoj – dodao je Benčić.

Istaknuo je da varaždinska policija mnogo radi na sprečavanju kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

– Prisutne su svakodnevne zapljene droga, naravno u manjim količinama, što govori o aktivnosti policije da bi tamna brojka bila što manja i da droge bude što manje na ulici – istaknuo je Benčić otkrivši u kojoj su fazi slučajevi dviju najvećih zapljena droge u Varaždinu.

– Krucijalni slučajevi su u fazi optuživanja, odnosno u fazi optužnih prijedloga. Ostali su fazi kriminalističkog istraživanja, a oni manji u prekršajnoj domeni – zaključio je Benčić.

 

Komentari

Komentara