Povežite se s nama

U fokusu

Načelnik PU varaždinske ne krije zadovoljstvo: “Novogodišnja noć je bila uglavnom mirna“

Objavljeno:

- dana

Prvog dana nove godine, župan Varaždinske županije Radimir Čačić obišao je ravnateljstvo PU varaždinske te sjedište Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina.

U sjedištu PU varaždinske primili su ga načelnik PU Predrag Benčić te njegov zamjenik Darko Blaži koju su ga informirali o novoogodišnjoj noći.

– Svi župani koji su obavljali ovu funkciju, uključujući i mene,  dobro znaju i svjesni su značaja kvalitete naših službi, policije, vatrogasaca, hitne pomoći, dakle svih onih službi koje nemaju prekida, odnosno koje kontinuirano prate i bdiju nad zdravljem i sigurnosti građana ove Županije. Po kvaliteti rada ova policijska uprava je u najvišem vrhu, tako je bilo i prošlih godina, a nema razloga da tako ne bude i dalje. Odajem im poštovanje i zahvalnost u svoje osobno ime i u ime svih građana. Sigurnost obično uzimamo zdravo za gotovo, a na sigurnosti treba odgovorno raditi, promišljati , imati pripremljene planove za iznenadne situacije. Moramo biti svjesni doprinosa kvaliteti naših života koje službe daju – rekao je župan Čačić te se zahvalio svim djelatnicima PU varaždinske na profesionalizmu i požrtvovnosti prilikom obavljanja posla.

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić rekao je kako je novogodišnja noć bila uglavnom mirna.

– Novogodišnja noć uglavnom je prošla zadovoljavajuće, imali smo nekoliko manjih prometnih nesreća te dva slučaja u kojima je došlo do nestručnog rukovanja petardama. Radi se o lakšim tjelesnim ozljedama. Također i Novogodišnja tradicionalna utrka prošla je u najboljem redu. Zadovoljan sam, a i u ovoj godini nastaviti ćemo raditi na sigurnosti svih naših građana, ali i turista koji u sve većem broj dolaze k nama – zaključio je Predrag Benčić.

Nakon posjete PU varaždinskoj, župan Čačić čestitao je vatrogascima Novu godinu, te im poželio što manje intervencija. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina Ivica Labaš zahvalio se županu na dolasku te istaknuo kako mu je drago da nakon dugog niza godina opet župan posjećuje vatrogasce.

– Zahvaljujem se županu Čačiću na dolasku, drago nam je da se došao informirati o nama, našem radu i aktivnostima. Prošla noć nije bila zahtjevna za nas, tek nekoliko manjih intervencija. Nadamo se da će i ova godina biti dobra, što manje požara i intervencija – rekao je Labaš dok je župan pohvalio rad  Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina, zaželio im puno uspjeha i sreće u obavljanju ponekad i po život opasnih poslova.

– Prije nekoliko dana je i Županijska vatrogasna zajednica proslavila 25 godina postojanja, čuli smo koliko su lijepih i pozitivnih rezultata ostvarili u tim godinama. Ovdje je kolijevka vatrogastva i mi smo jako ponosni na naše vatrogasce koji s puno hrabrosti, truda i energije vrše svoju dužnost. Čestitke svima, puno zdravlja i sreće – rekao je župan Čačić.

U fokusu

Sanja Šprem: Premijer se hvali brojkama, a nakon šest sastanaka ponudili su nam nulu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici Matice hrvatskih sindikata nezadovoljni su tijekom pregovora s Vladom o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za zaposlenike u javnim službama, piše Jutarnji.

 Sindikati traže uvođenje 13. plaće i poboljšanje materijalnih prava, među kojima rast božićnice s 1500 na 2000 kuna, kao i rast iznosa za sistematske preglede do 1500 kuna. Po riječima predsjednice Sindikata hrvatskih učitelja Sanje Šprem, ponuda Vlade nakon šest sastanaka jednaka je nuli.

– Ako se to uopće može zvati ponudom, ona je za sindikalnu stranu neprihvatljiva. Poruka vladinih pregovarača jest da nema rasta osnovice u 2022. godini, što zapravo znači da nema rasta osnovice pune dvije godine jer je zadnji rast bio u siječnju 2021. – izjavila je Šprem.

 Dodaje kako Vladi uopće nisu u fokusu ni pojedina materijalna prava iz TKU-a. Zasad su vladini pregovarači spremni razgovarati samo o iznosu sistematskih pregleda i prijevoza, što sindikatima nije dovoljno.

– Ako se očekuje rast inflacije od 3,5 do četiri posto, ako se očekuje rast plaća u privredi, a premijer se hvali da smo ekonomski jedna od najbrže rastućih država u EU, onda ne razumijem zašto bi bilo koji zaposlenik u javnom sektoru očekivao da do rasta osnovice neće doći. Primarno težište stavili smo na rast osnovice, no u TKU-u je niz materijalnih prava. Vlada mora shvatiti da ako tvrde da država dobro stoji, tad nijednom zaposleniku nije prihvatljiva velika nula. Tražimo odgovornost Vlade kojoj bi trebao biti cilj motivirati zaposlenike da ostanu u Hrvatskoj – poručila je Šprem, uz zaključak kako ovakva ponuda Vlade “utječe na želudac”, a ujedno je i poruka da najveći poslodavac ne cijeni svoje zaposlenike.

Izvor: Jutarnji

Nastavite čitati

U fokusu

Ponovno porasle cijene goriva: od ponoći plaćamo najskuplji benzin dosad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponoći je ponovno poskupjelo gorivo, i to najviše benzin, čija je cijena sada viša nego što je ikad bila u Hrvatskoj, pišu cijenegoriva.info.

Naime, benzin je poskupio za čak 24 lipe pa je tako najniža cijena Eurosupera 95 na nekim benzinskim postajama 11,37 kuna, a na nekima doseže čak 11,57 kuna.

Cijena dizela porasla je za 21 lipu, a cijena autoplina viša je za tri lipe.

Podsjetimo, prije toga je najviša cijena benzina bila 11,35 kuna, i to u listopadu prije Vladinog zamrzavanja cijena goriva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje