IZVORGrad Čakovec

Dana 22. ožujka potpisan je Ugovor s tvrtkom „Geotehnika“ d.o.o. o obnovi nadvožnjaka u Kalničkoj ulici u Čakovcu.

Rok za izvršenje radova je 145 dana od uvođenja u posao. Prve dvije faze obnove trebale bi završiti do kraja srpnja ove godine. Tijekom travnja obavljen je velik dio radova na sanaciji naglavnih greda stupova i pripadajućih dijelova glavnih nosača i upornjaka. Ovi radovi će se nastaviti i tijekom svibnja, posebno na dijelu nadvožnjaka koji prolazi iznad željezničke pruge.

Prema planu, sljedećega tjedna počinju radovi na drugoj fazi obnovi kolničke konstrukcije, pod uvjetom da ne bude kiše. Zbog radova na uklanjanju postojećeg asfalta promet preko ovog važnog čakovečkog prometnog objekta odvijat će se otežano, uz privremenu regulaciju prometa.

Naime, već u ponedjeljak postavit će se privremena semaforska signalizacija, koja će promet od utorka preko nadvožnjaka naizmjenice propuštati, jer će za promet biti otvorena samo jedna prometna traka.

Građani se mole za razumijevanje i strpljenje, te da ukoliko je moguće, koriste zamjenske prometne pravce. U slučaju kiše, početak radova i privremena regulacija prometa odgađaju se za prvi suhi dan. Da podsjetimo, ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi nešto manje od pet milijuna kuna. Novac za ovu investiciju osiguran je u Proračunu Grada Čakovca za 2019. godinu.

Komentari

Komentara