Povežite se s nama

U fokusu

Nagodba s T&H Investom nezakonita? To je bezočna laž, a Čehok koji prima 1600 eura saborske mirovine ima vremena pisati lažne prijave

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Nadam se da ćemo do 1. svibnja formirati Gradsko vijeće. Svi to čekaju kao ozebli sunce. Od umirovljenika, zaposleni u sustavu Grada, vatrogasci, knjižničari, djelatnici u vrtićima, rekao je danas na konferenciji za medije varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković ujedno su se osvrnuli na, kako su to nazvali, učestale napade bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka i njegovih suradnika.

Pritom su rekli da Čehok i Avar nisu nikakva oporba, već da se bave isključivo opstrukcijom. Među ostalim, osvrnuli su se na zadnje napade u kojima Avar tvrdi da je nagodba s T&H Investom nezakonita.

– To je bezočna laž – ustvrdio je Bosilj i novinarima pokazao dokumentaciju.

– Od prvog dana kako smo došli u gradsku vijećnicu su konstantne opstrukcije, prijave, inspekcijski nadzori. Jedini cilj Čehoka i Avara nije raditi kao oporba, nego konstantna destrukcija. Pišu kaznene prijave, pišu inspekcijama, a sve s ciljem da nas zaustavljaju i da se on eventualno pojavi kao neki spasitelj. To je jedina i prava istina. To što rade je protivno interesima građana. Podnose lažne kaznene prijave. Uskočki optuženik ima 1.600 eura saborske mirovine, a u nju je ušao sa 47 godina pa sad ima vremena pisati kaznene prijave. Vrijeme je da se zatvori ta stranica knjige, gdje ćemo mirno sa svima surađivati za boljitak grada – rekao je Marković i dodao da se s takvima treba konačno politički obračunati.

Vlada je, podsjetimo, jučer donijela odluku o raspisivanju izbora za varaždinsko Gradsko vijeće. Prema toj odluci izbori će se održati nakon Uskrsa, odnosno u nedjelju 16. travnja.

Izborni rokovi počinju teći od 17. ožujka, a do 30. ožujka trebaju se predati kandidacijske liste. Gradonačelnik Neven Bosilj na današnjoj je konferenciji za medije podsjetio da političke stranke ne trebaju skupljati potpise, dok nezavisne liste, da bi mogle predati kandidaturu, moraju imati 600 potpisa. Liste se objavljuju 1. travnja, a time počinje i službena kampanja, koja traje do 14. travnja. Ukoliko se ponovno ne prihvati proračun, onda se raspušta i novi sastav Gradskog vijeća, a Varaždinci i Varaždinke krajem godine birali bi i gradonačelnika i njegovog zamjenika.

U fokusu

Vlasnici međimurske “Vajde“ dobili milijune za stoku koje uopće nema na farmama?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Redakcija Telegrama tvrdi da je razotkrila veliki skandal s EU potporama – braća Pivac dobila su milijune eura, a na nekim prijavljenim farmama navodno uopće nemaju stoku!

Prema tvrdnjama Telegramovih izvora riječ je o međimurskoj Vajdi, tvrtki iz Grupe Pivac koji su najveći korisnici potpore za Mjeru 14  iz europske blagajne. Prošle im je godine za tu mjeru isplaćeno 3,8 milijuna eura.

Prihodi Vajde prošle su godine iznosili 89 milijuna eura, dobit je 3,46 milijuna eura, upravo nešto manje od iznosa potpora za Mjeru14.

– Na nekim se lokacijama svinje nikad nisu ni nalazile, niti su, prema izjavama zatečenih vlasnika, imali ugovore s podnositeljem zahtjeva o usluzi uzgoja svinja. Dakle, novac za Mjeru 14 je isplaćen, a da životinje nisu niti bile uzgajane na farmama niti je postajao ugovor s kooperantima – ističe se u članku kojeg u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Nastavite čitati

U fokusu

Afera covid testovi: Filip Mihalić bio je na razgovoru u policiji. U istragu se uključio i USKOK

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Filip Mihalić bio je nedavno na razgovoru u policiji, a u istragu se uključio i USKOK, neslužbeno doznaju 24 sata.

Također, Filip Mihalić u nedjelju je prvi put izravno pokušao komunicirati s novinarima 24sata.

Podsjetimo da je prošlo više od mjesec dana od kad je afera o krivotvorenim covid testovima izašla u javnost.

On je navodno u početku uvozio originalne kineske testove, ali se u drugoj polovici prošle godine prebacio na drugu vrstu biznisa. Sumnja se da je uvozio krivotvorine iz jedne turske tvornice, a zatim ih raspačavao po Hrvatskoj i Europskoj uniji. U slučaj je uključen i Interpol.

Prošlog tjedna i mi smo pitali policiju u kojoj je fazi istraga. Kratko su nam odgovorili da je istraga u tijeku.

Pitali smo policiju što je sa slučajem Mihalićevih krivotvorenih covid tekstova. Evo odgovora

-Nastavno na vaš upit obavještavamo vas kako se u sklopu istraživanja poduzimaju potrebne mjere i radnje iz nadležnosti policije, a o kojim detaljima, s obzirom na tajnost izvida, u ovom trenutku ne možemo javno iznositi podatke. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja o rezultatima istog, kao i svim poduzetnim mjerama i radnjama, policija će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, a kada se steknu uvjeti u koordinaciji s državnim odvjetništvom izvijestit će se javnost – odgovorili su nam iz policije.

Novinari 24 sata pak javljaju da je u međuvremenu prijava za silovanje i prijetnje odbačena na Odvjetništvu u Velikoj Gorici s obrazloženjem na dvadesetak stranica, uz uputu oštećenoj da u određenom roku može poduzeti progon nad Filipom.

Filip je pak kontaktirao 24 sata nakon što je saznao da novinari pokušavaju komunicirati s ljudima povezanim s njim. Nazvao je u nedjelju navečer, i pokušao dogovoriti sastanak s novinarima 24 sata s prijedlogom da će on odgovoriti na pitanja umjesto ljudi do kojih su pokušali doći. Međutim, odbio je prijedlog da se sastanu u redakciji.

Nadalje, prije objave prvog u seriji istraživačkih tekstova o Mihaliću, redakciji 24 sata javio se Anđelko Mihalić, Filipov otac, i otvoreno zatražio sastanak. Anđelko je prokurist u Filipovoj firmi. Sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a on je nešto više od sat vremena pokušavao objasniti čime se točno bavi njegov sin. Filipa nije bilo, baš tog dana morao je otputovati u inozemstvo. Tada je obećao dogovoriti zajednički sastanak s Filipom i odgovore na sva pitanja. Sastanak s Filipom nikad se nije dogodio. Odgovori na poslana pitanja nikad nisu stigli.

Više o samom slučaju pročitajte u tekstu: Kako su Mihalići iz Kneginca stekli bogatstvo: Anđelko zarađivao na zemljištima, sin Filip krivotvorio novac, a potom i covid testove

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje