Povežite se s nama

Život i društvo

Nagrada „Čovjek – ključ uspjeha“ Nevenki Ivek i Elizabeti Dvorski, ali i svim djelatnicima u zdravstvu

Grad Varaždin

Objavljeno:

- dana

– Ovo nije priznanje meni osobno, već je to priznanje svim medicinskim sestrama i tehničarima hitnog prijema koji se svakodnevno bore s COVID virusom ne pitajući za radno vrijeme i dodatne smjene. Sve se radilo na dobrobit naših pacijenata – zahvalila je Nevenka Ivek, glavna sestra hitnog prijema na dobivenom priznanju „Čovjek – ključ uspjeha“, koje je njoj i doktorici Elizabeti Dvorski u utorak, 12. siječnja, u Općoj bolnici Varaždin uručio gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok.

Kako je uvodno objasnila Jelena Toth, direktorica ureda Turistička zajednica Grada Varaždina, ove je godine dodijeljeno priznanja u 12 kategorija, a dvije nagrade su dodijeljene zdravstvenim djelatnicama. Kako nagrade nisu mogle biti uručene na svečanosti, nagrade su dobitnicama uručene u utorak u zgradi interne Opće bolnice Varaždin.

– Zdravstvo je povezano sa brojem dolazaka turista i turističkim noćenjima. Svatko se želi osjećati zdravstveno sigurno u zemlji u koju ide. U godini pandemije Grad Varaždin i Turistička zajednicu su odlučili dodijeliti nagrade i zdravstvenim djelatnicima za koje mislim da su došle u prave ruke i ja im na tome čestitam – naglasio je gradonačelnik Čehok.

Komentirajući dodjelu priznanja ravnatelj OB Varaždin dr. Nenad Kudelić najavio je da je od nadležnog ministarstva zatraženo da varaždinska bolnica dobije privremeni status COVID-bolnice.

– Budući da smo mi u Varaždinu imali odmah iza jedine COVID-bolnice u Hrvatskoj najveći broj hospitaliziranih pacijenata, u jednom trenutku to je bilo blizu 300, i budući da je više od 50 % pacijenata liječenih u bolnici pacijenti s COVID-bolešću, predložili smo Ministarstvu zdravstva priznavanje privremenog statusa COVID- bolnice. Ovo priznanje Turističke zajednice Grada Varaždina samo potvrđuje ono što mi nažalost znamo, a to je da smo zadnjih nekoliko mjeseci bili zaista COVID-bolnica – rekao je dr. Kudelić.

Život i društvo

Nedjelja: danju oblačno s kišom, a navečer moguća susnježica i snijeg

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

grudanje, snijeg, praznici

Nedjeljno prijepodne će u središnjoj Hrvatskoj proteći uz moguća mjestimice sunčana razdoblja, a zatim će biti oblačno s kišom, objavio je DHMZ.

Navečer uz pad temperature kiša će prelaziti ponegdje u susnježicu i snijeg. Umjeren jugozapadni vjetar popodne i navečer okrenut će na jak sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 3 do 5, a najviša dnevna od 8 do 10 °C, no prema večeri bit će osjetno hladnije. U Varaždinu će tako najviša dnevna temperatura biti 8 °C, a u Čakovcu 7 °C.

Idući tjedan

U unutrašnjosti će u ponedjeljak biti promjenljivo oblačno i nestabilno, još mjestimice s uglavnom pljuskovima snijega.

U utorak i srijedu djelomice ili pretežno sunčano, ujutro ponegdje i maglovito. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka u osjetnom padu, pa će u utorak i srijedu mjestimice biti i umjerenog do jakog mraza. Danju pak prohladno.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Ivanečki Crveni križ u Sisak uputio donaciju u vrijednosti 117.438 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec nastavlja sa prikupljanjem donacija za potresom pogođena područja pa je tako u suradnji s djelatnicima Mullera Lumini Varaždin i građanima Donje Višnjice i okolice prikupljena donacija prehrambenih i higijenskih potrepština te odjeće u iznosu 117.438,09 kuna.

Djelatnici trgovine  Muller Lumini u Varaždinu zajedno su se organizirali i prikupili su 142 komada higijenskih artikala u vrijednosti 1.427,19 kuna (te nadodali donaciju pravne osobe Muller Lumini Varaždin od 11 komada slatkiša u iznosu 192,90 kuna).

Građani Donje Višnjice i okolnih mjesta prikupili su 426 kilograma hrane u vrijednosti 9.000 kuna. GDCK Ivanec doniralo je sa svoje rezerve za pripremu i djelovanje u katastrofama 173 novih odjevnih artikala u vrijednosti 1.768,00 kn, 31.000 higijenskih artikala u vrijednosti 50.000 kuna, 2.380 kilograma hrane u vrijednosti 50.000 kuna te 101 pokrivač u vrijednosti 5.050 kuna.

Sve zajedno to čini donaciju 3242 higijenskih artikala u iznosu 51.427,19 kuna, 2806 kilograma hrane u iznosu 59.000 kuna, 11 komada slatkiša u iznosu 192,90 kuna, 173 odjevnih artikala u iznosu 1768,00 kuna te 101 pokrivač u iznosu 5.050 kuna. Donacija je predana u Centralno skladište u Sisku, a za prijevoz donacije zaslužan je DVD Maruševec.

– Ovom prilikom želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u prikupljanju donacija, a posebice Muller-u Lumini, građanima Donje Višnjice i DVD Maruševec. Ponosni smo na zajedništvo i solidarnost kojima imamo priliku svjedočiti svaki dan. Zajedno smo učinili veliku stvar i naše donacije će pomoći onima kojima je trenutno to zaista najpotrebnije – ističu iz GDCK-a Ivanec.

Nastavite čitati