Povežite se s nama

Međimurje

Nagrade natječaja “Moja prva knjiga” Nevi Novak i Miji Medvedec iz OŠ Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 26. rujna, održana je u Karlovcu u Domu oružanih snaga HV Zrinski svečanost završnice natječaja „Moja prva knjiga“.

Tom su prigodom uručene prve nagrade ovogodišnjim pobjednicima natječaja, a to su vlastite tiskane slikovnice. „Moja prva knjiga“ je državni natječaj za djecu u pisanju i ilustriranju svoje priče. Ove godine je na adresu Udruge Kalibra pristiglo ukupno 476 slikovnica pod mentorstvom 200 mentora iz 147 osnovnih škola iz svih dijelova RH. Sve slikovnice prošle su kroz ruke književnica Sanje Pilić i Silvije Šesto koje su članice žirija.

Iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i ove godine dolazi jedna pobjednička slikovnica i jedna slikovnica koja je zavrijedila poticajnu nagradu. Pobjedničku slikovnicu “Gdje su moje čarape?” napisala je i ilustrirala učenica Neva Novak iz 4. a razreda, dok je poticajna nagrada za slikovnicu “Kad neplivači postanu plivači” pripala Miji Medvedec, također iz 4. a razreda. Njihova mentorica je učiteljica Ljiljana Rinkovec, mag. prim. educ. Neva je kao prvu nagradu dobila 50 komada svoje slikovnice koju je tiskala „Grafika Markulin“ dok je mentorica dobila 10 komada slikovnice.

Recenzentica Nevine slikovnice, Sanja Pilić napisala je da je „Neva Novak na osebujan, vedar, simpatičan i dojmljiv način obradila svakidašnju situaciju koja nam je svima poznata„, dok su „…ilustracije bogate, dobro kadrirane i dinamično se izmjenjuju.” Čestitke!

Međimurje

U Međimurju 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedan pacijent je na respiratoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata testirano je 189 osoba, od čega je evidentirano 17 pozitivnih osoba na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 9. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 12 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 142.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 43.074 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentirana su 2 pozitivna slučaja, dok su epidemiolozi na temelju kliničke slike dijagnosticirali COVID-19 kod 1 osobe.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 36 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga su 4 pacijenta hospitalizirana unutar 24 sata te je 1 pacijent na invazivnoj respiraciji.

U protekla 24 sata nema preminulih osoba.  

Prema mjestu prebivališta u periodu od 01.03.2021. do 07.03.2021. godine, 4 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 10 na području grada Mursko Središće, 6 na području grada Preloga, 4 na području općine Belica, 5 općine Dekanovec, 2 općine Domašinec, 1 općine Donja Dubrava, 3 općine Donji Kraljevec, 1 općine Goričan, 2 općine Kotoriba, 3 općine Mala Subotica, 9 općine Nedelišće, 1 općine Podturen, 1 općine Pribislavec,  2 općine Selnica, 3 općine Strahoninec, 5 općine Sveti Juraj na Bregu, 1 općine Sveti Martin na Muri, 4 općine Vratišinec, 7 općine Šenkovec i 5 na području općine Štrigova.

Nastavite čitati

Međimurje

Sjednica Skupštine Udruge slijepih: najavljeno zapošljavanje dviju slijepih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije je 8. ožujka održala redovnu sjednicu Skupštine u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o radu Udruge za 2020. godinu, Financijsko izvješće Udruge za 2020. godinu te revizijsko izvješće.

Usvojen je također i Pravilnik o odgovornosti zaposlenika Udruge slijepih Međimurske županije.

Predsjednik Odbora za članstvo, dr. med. Dragutin Turk, spec. oftalmologije, imenovan je počasnim članom Udruge zahvaljujući iznimnom doprinosu u radu članova Udruge i Odboru za članstvo.

Slijedom dnevnog reda sjednice Skupštine, usvojen je novi Statut Udruge. Posebna pozornost posvećena je brojnim projektima i programima s nacionalne i europske razine, s provedbom kojih je Udruga započela u 2020. godini.

Predsjednica Udruge Marija Ciglar podsjetila je na važnost postizanja pozitivnih promjena za slijepe osobe u lokalnoj zajednici, koje Udruga ostvaruje zahvaljujući europskim projektima.

Dio članova Udruge, koji su sudjelovali u provedbi europskog projekta „Korak prema uspjehu“, stekao je novo zanimanje, znanje i vještine koje će moći primijeniti u novom europskom projektu – „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“.

Predsjednica je detaljnije obrazložila projekt te najavila pokretanje poduzetničkog pothvata, odnosno otvaranje j.d.o.o. i zapošljavanje dvije slijepe osobe, za što je primljena puna podrška i Skupština je odnijela odluku o otvaranju.

Po završetku službenog dijela sjednice, prisutnim je članicama čestitan Dan žena te su im uručeni prigodni pokloni i cvijeće.

Sjednica Skupštine završena je u pozitivnom ozračju i s naglašenom spremnosti za poslovne izazove koje nosi 2021. godina.

Nastavite čitati