Povežite se s nama

Ostali sportovi

Najava polufinalnih i finalnih susreta ovog vikenda

Objavljeno:

- dana

MALI NOGOMET

Odigrani su susreti četvrtfinala 34. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu pod imenom „Pan kup Varaždin 2013“.

 

Pred  640 gledatelja odigrale su se četiri utakmice u kojima je osam najboljih ekipa turnira prezentiralo spektakularan mali nogomet, a nakon kojih znamo i parove polufinala: CB Dobermann – Avto Grosuplje i Automobil Lončar & Fotex – MNK Črešnjevo & Restoran El!

Osvrt na četvrtfinale otvaramo možda i najzvučnijom utakmicom te faze turnira, ASO Ponos – CB Dobermann. Lanjski polufinalist iz Krapine, koji je prethodno izbacio Kolding Caffe (igrao osminu finala Kutije šibica i Križevaca) pa Damaged Jeans Teatro Sokol (lanjskog finalista Varaždina) namjerio se na sjajni zagrebački Dobermann, koji je četvrtfinale izborio pobjedom nad aktualnim prvakom Kutije šibica i lani trećom ekipom Varaždina, Mal-Galom. Utakmica je bila baš prema očekivanjima – tvrda, taktički na gotovo savršenoj razini, s malo pravih prilika. Prvo poluvrijeme bez pogodaka, a onda je u 26. minuti Marcel Ladan zabio za 0:1, sjajnim udarcem iz koljena „u 90“ kraj nemoćnog vratara Krapinčana Malarića. Ipak, pet minuta prije kraja Repinc je uspio izjednačiti, a s tih 1:1 se otišlo i u produžetke. U njima su međutim mreže mirovale, te su odlučivali šesterci. U prvoj su seriji zabili i Murić i Javornik, u drugoj je vratar „peseka“ Pavlić obranio Majceniću, a Skorin doveo Zagrepčane do prednosti (2:3). U trećoj Dino Kovačec nije smio više promašiti za ikakvu šansu, međutim zatresla se stativa i CB Dobermann je otišao u polufinale.

U drugom četvrtfinalu – velika očekivanja, a zapravo vrlo jednostavan rasplet. Ljubešćica je pojačala vlastite redove s dvojicom novih igrača (Grbić, Tomić), već u osmini finala zaigrao je i Jendrok, čak je i predsjednik Horvatić sjeo na klupu… Mnogi su očekivali „skalp“ velikog protivnika, lanjskog finalista Kutije šibica Automobil Lončar & Fotexa, međutim već u 2. minuti Hruškar je gotovo iz mrtvoga kuta opalio pod prečku – 0:1. Sedam minuta kasnije Ister je podignuo na 0:2, do odmora su Piskač i Ribić odveli „Lončare“ do 0:4, u nastavku Hruškar i Herceg potvrdili veliki trijumf za (pre)laganih 0:6.

U trećoj utakmici četvrtzavršnice nova drama! Branitelj naslova Avto Grosuplje vs Pivnica Medonja Junajted & Auto Grandi, varaždinski sastav itekako željan velikog rezultata, predvođen gradskim dečkima Hojskim i Slunjskim, odličnim Šafarićem na golu, Mesecom, Bakšajom, Oršićem, Vukovićem… U 7. minuti eurpcija oduševljenja, Oršić je „probio“ briljantnog Aliča – 0:1. Ipak, u zadnjoj minuti prvog dijela Mitraković je zabio za 1:1. Napeto i u nastavku, ali bez golova, kao i u novim – produžecima. Ostalo je 1:1, odlučivala lutrija šesteraca. I to punih šest serija! Mitraković za Slovence, a Slunjski za Medonju zabili su u prvoj seriji, Alič i Gluhak u drugoj, Struna i Hojski u trećoj. Krenuli su raspucavati Alič i Gluhak, oba su pogodila i u četvrtoj seriji (5:5) i u petoj (6:6), Alič je zabio i u šestoj na 7:6. I tu su iskusni Slovenci napravili ključni potez, na gol je umjesto Aliča stao Struna, zaplesao na crti i – skinuo Gluhakov udarac! Avto Grosuplje nastavlja put obrane naslova prvaka.

Četvrto četvrtfinale bilo je – novi spektakl! Opet je pun autobus navijača došao podržati MNK Črešnjevo & Restoran El u srazu s – novim favoritom – Auto Florijanićom iz Trnovca. Novi županijski derbi, novi ogled pun adrenalina. U 6. minuti tribine su proključale, u 20 sekundi Črešnjevo je imalom 2:0! Prvo je Medved zabio autogol, onda je i Poplatnik zabio za značajnu prednost. Trnovečki se sastav međutim nije predavao, u 9. minuti je Habrun smanjio na 2:1, u 2. minuti drugog poluvremena Pomper odapeo za – 2:2. Činilo se da će i tu produžeci, a onda je pet minuta prije kraja Poplatnik zabio svoj drugi pogodak – 3:2 za Črešnjevo! Vidno nervozni Trnovčanci pokušali su na brzinu izjednačiti no umjesto toga je dvije minute prije kraja Martin Slunjski povećao na 4:2, a onda u zadnjoj minuti i inače prvi strijelac Marko Slunjski postavio velikih – 5:2! Za veliko slavlje stotina pristalica Črešnjeva.

ČETVRTFINALE SENIORI – PONEDJELJAK, 06. siječnja 2014. (Tri kralja)
ASO PONOS (Krapina) – CB DOBERMANN (Zagreb) 1:1 (1:1) p.2:3
MNK LJUBEŠĆICA – AUTOMOBIL LONČAR & FOTEX (Varaždin) 0:6
AVTO GROSUPLJE (SLO) – PIVNICA MEDONJA JTD & AUTO GRANDI (Varaždin) 1:1 (1:1) p.7:6
MNK ČREŠNJEVO & RESTORAN EL – AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec) 5:2

I tako, došli smo do velikog polufinala, u petak od – 16 sati! Krenut će veterani, županijskim derbijem „zapada i istoka“, prvi nositelj Lepoglava (Huten, Frketin, Geček…) protiv ludbreškog Horvat Productiona (Sudec, braća Vađunec, Jagić…). U 16:50 novi spektakl, lanjski finalist Kutije šibica Automobil Lončar & Fotex pokušat će ono što Džani Prometu, banfičkoj Africi, Svježim jajima Vuk i Auto Florijaniću nije uspjelo – zaustaviti Črešnjevo. Nimalo bezazleno, aktualni je to prvak (još uvijek) ivanečkog turnira. Autbosu navijača ili dva – manje je važno, podrška sigurno neće izostati. Potom novi veteranski ogled, ivanečki TRC koji piše povijesni uspjeh protiv zagrebačkog HBR Sporta, navodno dodatno pojačanog ovog vikenda. I za kraj njova poslastica – CB Dobermann na Avto Grosuplje!

POLUFINALE – PETAK, 10. siječnja 2014.
16:00 VET LEPOGLAVA – HORVAT PRODUCTION (Ludbreg)
16:50 AUTOMOBIL LONČAR & FOTEX (Varaždin) – MNK ČREŠNJEVO & RESTORAN EL
17:40 VET TRC (Ivanec) – HBR SPORT (Zagreb)
18:30 CB DOBERMANN (Zagreb) – AVTO GROSUPLJE (SLO)

U subotu je Dan velikog finala, evo i tog rasporeda:

DAN VELIKOG FINALA – SUBOTA, 11. siječnja 2014.
16:00 VET Za 3. mjesto
16:50 Glavni turnir – za 3. mjesto
17:40 Ekshibicija U-8: ŠN Fotex-Varteks (Varaždin) – ŠN Međimurje
18:15 VET Finale
19:30 Veliko finale 34. ZPV-a
20:30 Ceremonija proglašenja pobjednika

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje