Povežite se s nama

Život i društvo

Najbolja masaža u gradu s Vama već pet godina

Objavljeno:

- dana

AROMAVITA

Već je svima dobro poznato da je masaža najlakši put koji vodi do opuštanja i očuvanja zdravlja, a posebice u ovom ludom 21. stoljeću, kad čovjek samo juri, žuri, živi u stresu iz dana u dan te jedva lovi dah između mnogih poslovnih i obiteljskih obveza.

To sve najbolje zna stručni tim fizioterapeuta i masera u Aromaviti – najboljem salonu za masažu u Varaždinu.

Protiv stresa

Masaža je poznata otkad čovjek postoji i jedna je od najstarijih tehnika koje su se primjenjivale za liječenje i opuštanje. Za masažu ne postoje dobne granice, pa se masirati mogu djeca i bebe. Već samo lagani, nježan dodir i polaganje ruku na bolno mjesto pruža osjećaj olakšanja te potiče lučenje hormona sreće i dobrog raspoloženja. Upravo zato masaža snažno djeluje na živčani sustav jer smiruje nervozu i razinu hormona stresa u organizmu. Njome se ublažuju i otklanjaju bolovi, pomaže u oporavku nakon operacija ili ozljeda, a kožu čini mekšom i sjajnijom. Potiče cirkulaciju, ubrzava izbacivanje štetnih tvari iz organizma, razgrađuje celulit, smanjuje potkožne masnoće i jastučaste nakupine, opušta i tonira mišiće te tijelo čini lakšim i puni ga energijom.

Radno vrijeme salona je od 11 do 21 radnim danom, a subotom od 9 do 14 sati

Sve to zasigurno su više nego dovoljni razlozi za posjet salonu za masažu Aromavita, koji je smješten na adresi Frana Kurelca 5, u blizini varaždinskog placa i Vatrogasnog doma. Sam salon i njegove usluge brojni Varaždinci već dugo poznaju, jer se salončić na toj lokaciji nalazi već pet godina, a uz prijašnje iskustvo iz Ludbrega sveukupno postoji čak osam godina. Uz usluge koje se nude u salonu postoji i mogućnost dolaska u kućne posjete.

U ovih osam godina rada stekli smo mnoge zadovoljne korisnike u Primoštenu, Zagrebu, Ludbregu, Varaždinu i okolici, a također se možemo pohvaliti s već drugom uspješnom ljetnom sezonom masaže na plaži u Primoštenu. U širokom asortimanu usluga salona možete izabrati između profesionalne medicinske masaže, relax masaže, ručne limfne drenaže, anticelulitne masaže, medicinske pedikure te masaže i njege lica s kozmetikom Juliette Armand itd. 

Uz široku ponudu salona za masažu Aromavita ističemo superpovoljni paket 5 masaža po 30 minuta za samo 220 kuna, paket 3 masaže po 1 sat za samo 300 kuna, tu su još i anticelulitni tretmani koji se, za još bolji rezultat, mogu kombinirati s našim aparatom za limfnu drenažu – body wrappingom-termo dekom.

Oxygen Therapy

Također Vam predstavljamo kozmetiku Juliette Armand i naš novi Oxygen Therapy aparat za injektiranje kisika u stanice ili inhalacije kisikom sa aromaterapeutskim pripravcima. Injektiranje kisika pomaže kod dermatitisa, alergijskih promjena na koži, rozaceje, kuperoze, akni, sivila kože, bore, proširenih pora i podočnjaka, a inhalacije kod astme i problema s gornjim i doljnjim dišnim putevima te neposredno na cijeli organizam. Uz profesionalan i individualan pristup najboljeg tima fizioterapeuta i masera, koji će Vas uvijek dočekati s osmijehom, zdravlje će Vam uvijek biti na dohvat ruke.

Sve dodatne informacije rado ćemo Vam dati na broj mobitela 091/625-25-24, također i preko Facebook stranice “Salon za masažu Aromavita” ili putem e-mail [email protected] a naručiti se možete i preko web adrese  www.izmasiraj.me.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Obilazak radova: Vila Oršić na jesen će biti spremna za novu generaciju studenata FOI-ja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković danas su, 29. lipnja, sa dekanicom Fakulteta organizacije i informatike Varaždin prof.dr.sc. Ninom Begičević Ređep i prodekanicom za poslovanje i ljudske potencijale prof.dr.sc. Marinom Klačmer Čalopa obišli radove na uređenju Vile Oršić.

Riječ je o povijesnoj zgradi u centru grada Varaždina koja će od jeseni biti u potpunosti obnovljena, čime će se proširiti kapaciteti Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Vila je u vlasništvu Grada Varaždina, ali je dana na upravljanje Fakultetu organizacija i informatike uz plaćanje mjesečnog najma.

Varaždinski FOI proširuje vlastite kapacitete i uskoro useljava u zgradu Vile Oršić koja bi trebala biti u potpunosti obnovljena do početka nove akademske godine, a u njoj će se smjestiti nekoliko dvorana za izvođenje laboratorijske nastave, IoT Laboratorij, Work based learning (WBL) Lab, FOI-jev Centar za usavršavanje, kabineti kao i drugi prostori za razvoj istraživačkih potencijala studenata i znanstvenika.

U tijeku su intenzivni radovi na uređenju unutrašnjeg prostora, dok je vanjska ovojnica zgrade već gotovo u cijelosti obnovljena. Povijesna zgrada s pripadajućim dvorištem ukupne je površine 4.327 četvornih metara, a prostorno se nalazi uz česticu zgrade sadašnjeg objekta FOI 2, a na kojoj je planiran projekt Sveučilišni Kampus Varaždin – faza II.

Zgrada je dana na korištenje FOI-ju odlukom Gradskog vijeća Grada Varaždina u svrhu realizacije obrazovnih aktivnosti i unaprjeđenja visokog obrazovanja u gradu Varaždinu i u cijeloj regiji sjeverozapadne Hrvatske.

Vila Oršić nažalost neće riješiti nedostatne prostorne kapacitete Fakulteta organizacije i informatike (FOI), istaknuo je pri obilasku, no FOI se odlučio preuzeti pravo upravljanja nad zgradom kako bi spasio ovu građevinu od propadanja i na taj način pridonijeti Gradu Varaždinu u realizaciji urbanog kampusa i vizije sveučilišnog Grada.

U obnovu zgrade FOI će uložiti 4,5 milijuna kuna vlastitih i projektnih sredstava, uz to što plaća mjesečnu naknadu za pravo upravljanja Gradu Varaždinu.

– Smatramo to našim doprinosom gradu Varaždinu s ciljem spašavanja ove zgrade. Zanimljiva je činjenica da su u trenutku kada smo ju preuzeli, samo troškovi odvoza smeća iz zgrade iznosili 40.000,00 kuna – istaknula je dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep.

Nakon više od desetljeća sustavnog propadanja Vile Oršić, FOI je uz pomoć Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Grada Varaždina, Varaždinske županije, partnerskih poduzeća i projektnih sredstava, uspio osigurati financijska sredstva za početak obnove jedne od najljepših građevina u Gradu Varaždinu, koja se nalazi unutar povijesne urbanističke cjeline, u ulici Petra Preradovića i koja je upisana u registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Do sada je u obnovu utrošeno oko 4,3 milijuna kuna sredstava, a prema projekcijama troškovnika radova cijela obnova iznosit će 8,5 milijuna kuna, od čega će FOI osigurati iz vlastitih izvora više od 4 milijuna kuna.

– Moramo naglasiti i podršku naših tvrtki partnera – prvenstveno IT tvrtki koje nam pomažu u renoviranju i obnovi Vile – naglasila je dekanica Begičević Ređep.

– Mi smo do sada u Vili Oršić napravili manje intervencije u prostoru kako bi ga u potpunosti prenamijenili za potrebe izvođenja nastave i znanstveno- istraživačkih aktivnosti, tako da smo u potpunosti poštovali njen povijesni izgled poštujući mišljenje konzervatora i spriječili daljnje propadanje jednog od najljepših zdanja u gradu – kazala je dekanica Begičević Ređep.

– Iskorakom u područja kao što su Razvoj programskih sustava, Umjetna inteligencija u poslovanju, Umreženi sustavi i računalne igre te Analiza i dizajn poslovnih sustava, FOI ulazi u nova, inovativna i interdisciplinarna područja, što će zahtijevati i dodatne prostorne kapacitete za istraživanje i razvoj – zaključila je.

Trenutno na FOI-ju studira oko 2600 studenata, a aktivno je više od 35 velikih znanstvenih i razvojnih projekata i jedanaest laboratorija, osam centara i dva ureda za podršku studentima.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković izrazito su zadovoljni kako radovi na Vili napreduju.

– Grad Varaždin do sada je dao nešto više od milijun kuna za obnovu Vile te će osigurati i  dodatna sredstva kako bi Vila Oršić na jesen bila spremna za novu generaciju studenata Fakulteta organizacije i informatike i kako bi studenti koji se odluče na studij u Varaždinu imali sve što im je potrebno za kvalitetan boravak, obrazovanje i usavršavanje u Varaždinu te kako bi se odlučili ostati živjeti i raditi u našem Gradu – naglasio je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Polaznici Dječjeg vrtića „Žibeki“ posjetili su III. osnovnu školu Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

III. OŠ Čakovec

Polaznici Dječjeg vrtića „Žibeki“ posjetili su III. osnovnu školu Čakovec, a domaćini su im bili učenici 1.a razreda.

U okviru susreta za djecu je organizirana zajednička radionica slušanja, prepričavanja priča i izvedbe igrokaza, na hrvatskom i engleskom jeziku. Tako su polaznici vrtića, većinom predškolci, i učenici prvog razreda zajedno pogledali animirani film na engleskom jeziku „Lisica i roda“, naučili ključne riječi na engleskom jeziku i razgovarali o sadržaju i pouci ove basne. Učenici prvog razreda izveli su kratki istoimeni igrokaz na engleskom jeziku.

U drugom dijelu susreta djeca su uživala slušajući priče, a program su organizirale i vodile Branka Lamza, učiteljica engleskog jezika, i Nina Vugrinec, školska knjižničarka II. OŠ Čakovec. Djeca iz DV-a „Žibeki“ sudjelovala su pod vodstvom odgojiteljica Edite Lučić i Andrijane Vabec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje