Povežite se s nama

Život i društvo

Najbolja škola u području mode i dizajna u regiji

Objavljeno:

- dana

CALLEGARI Talijanska škola mode i dizajna

Prvi put se na varaždinskim Danima vjenčanja ove godine predstavila talijanska škola mode i dizajna Callegari, koja osim u Zagrebu djeluje u Splitu i Rijeci. Visažisti ove škole u subotu i nedjelju imali su organizirana šminkanja za sve zainteresirane, a dizajneri su svoje modele predstavili na modnoj reviji koja je održana u nedjelju u sklopu sajma.

Prate trendove

 – Osim visažista te stilist-modnoga kreatora i modelista visoke mode, od ostalih programa obrazovanja imamo dizajnera interijera, dizajnera namještaja i samostalnog poduzetnika, a od tečajeva tečaj krojenja i šivanja, tečaj šminkanja, a radimo i pripreme za studij arhitekture, dizajna i modnog dizajna – istaknuo je Vojkan Stamenković, voditelj ove potpuno drugačjie škole koja je usmjerena na tradiciju te izvorne programe, metode i tehnike talijanske škole mode i dizajna.

U tijeku su upisi u tečajeve i programe škole Callegari

Ono po čemu je ova škola posebna su moderne nastavne metode koje prate posljednje trendove, pa je tako uveden i novi tečaj: stilist kose u trajanju od tri mjeseca.  
Callegari školu mogu upisati svi sa završenom srednjom školom, a nastava je prilagođena zaposlenima i studentima s kojima rade nastavnici i stručnjaci s dugogodišnjim predavačkim iskustvom. Svi smjerovi i programi osposobljavanja i usavršavanja su verificirani od Ministarstva znanosti i obrazovanja. 
Programi u školi započinju u proljeće i jesen, a trenutno su u tijeku upisi. Sve informacije možete dobiti na broju telefona 01/4646-684 ili 01/4612-890, putem e-maila [email protected] ili na internetskim stranicama www.callegari.hr

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Danas se slavi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Papa Franjo proglasio je krajem siječnja Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koji će se u sveopćoj Crkvi slaviti četvrte nedjelje u srpnju, najbliže spomendanu svetih Joakima i Ane, Isusovih „djeda i bake”, u ovoj Godini obitelji Amoris Laetitia 25. srpnja.

U povodu prve proslave uputio poruku naslovljenu „Ja sam s vama u sve dane“ (Mt 28, 20).

Upozoravajući da su bake i djedovi često zaboravljeni, Papa je krenuo od blagdana Prikazanja Gospodinova u hramu, 2. veljače, kada upravo dvije starije osobe, starac Šimun i proročica Ana, prosvijetljeni Duhom Svetim, u Isusu prepoznaju Mesiju.

Oni nas podsjećaju da je starost dar, a bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje da bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere. Veza djedova i baka s mladima vrlo je uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan. Vrlo je važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Izvor: Varaždinska biskupija

Nastavite čitati

Život i društvo

DVD Šćepanje uskoro slavi 70. rođendan, pa stiglo novo vatrogasno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U zagrebačkom Vatroprometu jučer je DVD-u Šćepanje obavljena predaja vatrogasnog vozila Nissan Navara pick up, u kojeg je ugrađen Vallfirest visokotlačni modul.

Svečanosti predstavljanja novoga navalnog vozila u Šćepanju nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića, predsjednika Općinskog vijeća Marka Fištera, tajnika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonka Videca, predsjednika VZO Breznički Hum Marija Šargača i zapovjednika VZO Breznički Hum Alenka Vnučeca. Predsjednik DVD-a Šćepanje Vjekoslav Rusek tom je prilikom zahvalio svim vatrogascima, a posebice županu, načelniku na realizaciji ovog projekta kao i gostima koji su posjetili Šćepanje i uveličali ovaj događaj.

Načelnik Zoran  Hegedić tom je prilikom rekao kako je ovo dio ostvarenja vatrogasnog sna jer se članovi DVD-a godinama trude da svojim aktivnostima, radom i odvajanjem slobodnog vremena budu što spremniji, pa je ovo vrijedno vatrogasno vozilo ubuduće zasigurno uvelike pomoći u slučajevima potrebe. Zahvala je upućena i svima koji su DVD Šćepanje podržali u nabavi i opremanju vozila, bilo financijski, logistikom ili na drugi način. Blagoslov vozila upriličit će se povodom proslave 70. obljetnice DVD-a Šćepanje planirane posljednje subote mjeseca kolovoza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!