Povežite se s nama

Život i društvo

Najbolja škola u području mode i dizajna u regiji

Objavljeno:

- dana

CALLEGARI Talijanska škola mode i dizajna

Prvi put se na varaždinskim Danima vjenčanja ove godine predstavila talijanska škola mode i dizajna Callegari, koja osim u Zagrebu djeluje u Splitu i Rijeci. Visažisti ove škole u subotu i nedjelju imali su organizirana šminkanja za sve zainteresirane, a dizajneri su svoje modele predstavili na modnoj reviji koja je održana u nedjelju u sklopu sajma.

Prate trendove

 – Osim visažista te stilist-modnoga kreatora i modelista visoke mode, od ostalih programa obrazovanja imamo dizajnera interijera, dizajnera namještaja i samostalnog poduzetnika, a od tečajeva tečaj krojenja i šivanja, tečaj šminkanja, a radimo i pripreme za studij arhitekture, dizajna i modnog dizajna – istaknuo je Vojkan Stamenković, voditelj ove potpuno drugačjie škole koja je usmjerena na tradiciju te izvorne programe, metode i tehnike talijanske škole mode i dizajna.

U tijeku su upisi u tečajeve i programe škole Callegari

Ono po čemu je ova škola posebna su moderne nastavne metode koje prate posljednje trendove, pa je tako uveden i novi tečaj: stilist kose u trajanju od tri mjeseca.  
Callegari školu mogu upisati svi sa završenom srednjom školom, a nastava je prilagođena zaposlenima i studentima s kojima rade nastavnici i stručnjaci s dugogodišnjim predavačkim iskustvom. Svi smjerovi i programi osposobljavanja i usavršavanja su verificirani od Ministarstva znanosti i obrazovanja. 
Programi u školi započinju u proljeće i jesen, a trenutno su u tijeku upisi. Sve informacije možete dobiti na broju telefona 01/4646-684 ili 01/4612-890, putem e-maila [email protected] ili na internetskim stranicama www.callegari.hr

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

FOTO Pripazite na svoje pse, ali i djecu: u Varaždinu kod 6. osnovne škole postavljen otrov

Objavljeno:

- dana

Danas, 9. svibnja, u Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu čitateljica Regionalnog tjednika naišla je na otrov za štakore, očigledno namijenjen psima.

Otrov je bio postavljen kod starog sporednog ulaza u dvorište 6. osnovne škole, uz sam nogostup kojim svakodnevno šeće vrlo velik broj prolaznika sa psima, ali i djece, budući da se samo nekoliko metara dalje nalazi školsko igralište na kojem se djeca svakodnevno okupljaju. Postavljač se nije ni potrudio zakamuflirati otrov.

Čitateljica je odmah obavijestila policiju koja je vrlo brzo izašla na teren i očistila otrov.

No, s obzirom na to da je pred nama sve ljepše vrijeme te da će ljudi i njihovi ljubimci još više i češće boraviti na otvorenom, nezahvalno je očekivati da bi ovaj slučaj mogao biti jedini. U šetnji stoga pripazite na svoje ljubimce i malu djecu za koju otrov također predstavlja itekako veliku opasnost.

Ne morate voljeti životinje, ali ih nemojte ni ugrožavati, kao što one prilikom šetnje sa svojim vlasnicima ne ugrožavaju vas!

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je otrov-kod-6.os2_-768x1024.jpg

Nastavite čitati

Život i društvo

Općini Maruševec više od 170.000 kuna bespovratnih potpora za razvoj komunalnog gospodarstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općini Maruševec su temeljem Javnog natječaja Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dodijeljena sredstva za projekt odvodnje oborinskih voda i izgradnje nogostupa na nerazvrstanoj cesti u Čalincu.

Riječ je o natječaju kojim Ministarstvo sufinancira odabrane projekte s ciljem poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda gradova i općina.

Od 390 projektnih prijava koliko je stiglo u Ministarstvo, za sufinanciranje ih je odabrano 173, od čega i projekt Općine Maruševec.

– Izuzetno sam ponosan što je Ministarstvo graditeljstva, među ostalim, odobrilo baš naš projekt. Vjerujem da će ovaj projekt biti od velike koristi za sve stanovnike naše Općine i da će doprinijeti povećanju komunalnog standarda. Radovi će se izvoditi na nerazvrstanoj cesti u Čalincu, a osim projekta odvodnje oborinskih voda, izgradit ćemo i nogostup kako bismo povećali sigurnost svih sudionika u prometu, posebno pješaka i biciklista – rekao je načelnik općine Maruševec Damir Šprem i dodao kako su ovakvi projekti bitni i za demografsku sliku općine.

– Kao što znate, općina Maruševec svake godine objavljuje natječaj kojim se dodjeljuju bespovratne potpore mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja. No, ako želimo privući i zadržati mlade ljude, mlade obitelji, moramo raditi i druge projekte u skladu s njihovom dobrobiti. Uređenje cesta, povećanje komunalnog standarda, uređeni nogostupi i prometna sigurnost jedni su od glavnih preduvjeta za privlačenje i zadržavanje mladih obitelji s djecom – zaključio je Šprem i zahvalio Ministarstvu koje, kako kaže, prepoznaje važnost takvih i sličnih projekata u jedinicama lokalne samouprave.

Za ovaj projekt Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine će Općini Maruševec dodijeliti bespovratna sredstva u iznosu od 171.240 kuna.

Općina je provela postupak javne nabave i radovi kreću u narednih mjesec dana.

Nastavite čitati