Povežite se s nama

Ostali sportovi

Najbolji Tomislav Gotal i Magdalena Šlopar

Objavljeno:

- dana

IZBOR SPORTAŠA GODINE

Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca proglasila je najbolje sportaše i ekipe grada Ivanca za 2012. godinu.

Najboljim sportašem proglašen je Tomislav Gotal, apsolvent Više trenerske škole na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, od 2004. godine član seniorske momčadi RK Ivančice Ivanec, čiji je sada kapetan. U ekipi Srednje škole Ivanec 2003. i 2004. osvojio je srebrnu medalju na prvenstvu Hrvatske te srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu srednjih škola održanom u Grčkoj.
Najbolja sportašica je Magdalena Šlopar, članica Ženskog rukometnog kluba Ivanec, u kojem je najbolji strijelac i najbolji igrač.
U kategoriji muške ekipe najboljom je, drugu godinu zaredom, proglašena momčad NK Ivančice, pobjednik Županijskog kupa te sudionik završnice hrvatskog nogometnog kupa. Kod ženskih ekipa najbolja je ekipa Ženskog rukometnog kluba Ivanec, član Druge hrvatske rukometne lige Sjever, prvak Varaždinske županije u konkurenciji Srednjih škola.
Najbolji mladi sportaš je Filip Habek, član Karate kluba Ivanec, dok je najbolja mlada sportašica Marija Hodalj, članica taekwondo kluba Hwarang, državna prvakinja za 2011. i 2012., te osvajačica 22 medalje na međunarodnim natjecanjima. U kategoriji najboljih mladih ženskih ekipa najbolja je ekipa kadetkinja Karate kluba Ivanec, a kod mladih i perspektivnih sportaša statue će primiti Erika Hudoletnjak – Ženski odbojkaški klub Ivanec, Lara Hrg – Ženski rukometni klub Ivanec, Patrik Lukavečki – Karate klub Ivanec, Stjepan Prašnjak – NK Mladost Margečan, Silvio Kostanjevec – NK Ivančica, Robert Punčec – MNK Jerovec, Borna Banek – Taekwondo klub Hwarang, Marko Kapustić – Košarkaški klub Ivančica i Patrik Brežnjak – RK Ivančica.
Zlatnu plaketu u konkurenciji sportskih djelatnika primit će Franjo Harjač – RK Ivančica Ivanec, Drago Matuza – Kuglački klub Ivančica i Branko Prašnjak – NK Mladost Margečan, dok su dobitnici godišnje nagrade Davor Dubovečak – član Karate kluba Ivanec i Dragutin Maltarić – član Taekwondo kluba Hwarang.
Posebnu nagradu primit će Josip Vidaček – NK Mladost Margečan, a diplomu Mario Kozulić, također član NK Mladost Margečan.
U glasovanju za nagradu za životno djelo tajnim glasovanjem su obojica nominiranih kandidata, Martin Prašnjak iz NK Mladost Margečan i Božidar Hudoletnjak iz Kuglačkog kluba Ivančica, dobili po 9 glasova, pa je Skupština donijela odluku da nagradu za životno djelo ove godine primi stariji član, Božidar Hudoletnjak, dok će sljedeće godine ona biti uručena Martinu Prašnjaku.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje