Povežite se s nama

Međimurje

Amateri oduševili na tradicionalnom božićnom koncertu

Objavljeno:

- dana

Koncert

Čakovečki Centar za kulturu bio je domaćin tradicionalnoga Božićnoga koncerta čakovečkih amatera. Struka, koja prati događanje od 1994. godine, kad je održan prvi koncert, bez dileme se složila da je riječ o najboljem koncertu u 22 godine.

– Sadržajno, konceptualno, vizualno, glazbeno i scenski razigrano – tako je opisan koncert amatera

Gradonačelnik Stjepan Kovač zahvalio je izvođačima što, kako je rekao, ustrajnošću njeguju glazbenu baštinu i kvalitetno predstavljaju Grad Čakovec u cijeloj Hrvatskoj. Koncert je otvorio Gradski puhački orkestar Čakovec, nakon čega je uslijedio nastup Ženske vokalne skupine KUU-a “Veseli Međimurci“, koja je prvi put nastupila na događanju. Plesačice Studia suvremenog plesa “Teuta”, uz koje je nastupio i student Vilim Poljanec, izvele su zanimljivu koreografiju “Sanjarenje” Nikoline Mekovec.

Muška vokalna skupina pjevačkog zbora “Josip Štolcer Slavenski”, Dixieland band Čakovec nastupila je s kolažom božićnih pjesama čiji aranžman potpisuje Ladislav Varga.
 Uz Tamburaški orkestar “Stjepan Bujan Stipić”, s dirigentom Borisom Novakom, pjevao je Karlo Čeh. Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” s dirigenticom Senkom Bašek Šamec izveo je niz interpretacija blagdanskih melodija.
 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Potpisivanje ugovora s Međimurskom županijom: „Prijateljima životinja“ 200.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je u ponedjeljak, 25. siječnja, Ugovor vrijedan 200.000 kuna s udrugom „Prijatelji životinja“, koja djeluje od 2004. godine s ciljem promicanja zaštite životinja te zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja na području Međimurske županije.

Predsjednica Zaštitarsko-ekološke udruge „Prijatelji životinja i prirode“ Aleksandra Hampamer objasnila je da je riječ o najvećem skloništu za napuštene životinje u Hrvatskoj te na površini od 15.000 četvornih metara svakodnevno skrbe o 300 napuštenih pasa osiguravajući im smještaj do udomljenja, veterinarsku skrb, hranu, cijepljenje, sterilizaciju i udomljavanje.

Kroz godinu organiziraju 30-ak radnih volonterskih akcija s ciljem podizanja svijesti zajednice o odgovornom odnosu prema životinjama i udomljavanju napuštenih pasa.

Ove godine sklonište za napuštene životinje obilježava 20 godina rada, a Međimurska županija već četvrtu godinu zaredom u svom proračunu osigurava financijska sredstva za projekt prihvata, skrbi i udomljavanja napuštenih životinja, čime je prva županija u Hrvatskoj koja kontinuirano financira sklonište, iako joj to nije zakonska obveza, već je to obveza jedinica lokalne samouprave.

– Sklonište se iz godine u godinu širi te vjerujemo da će ova sredstva iskoristiti u dobre svrhe, kako bi dodatno poboljšali skrb o napuštenim životinjama – kazao je župan Posavec, podsjetivši da s Udrugom „Prijatelji životinja“ sudjeluju u dva projekta: „S.N.A.G.A. života“ te „Anima mundi“.

Nastavite čitati

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju evidentirano pet novih slučajeva zaraze, a preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata testiranjima PCR metodom, brzim antigenskim testovima, kliničkim slikama i informacijama o pozitivnim slučajevima iz drugih županija, evidentirano je 5 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19, priopćio je 25. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavile su se 34 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 272.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.845 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 54 pacijenta pozitivna na COVID-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, a otpuštena su također 4 pacijenta.

Na invazivnoj respiraciji se nalazi 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 75 godina s dodatnim pridruženim bolestima.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835.

Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati