Povežite se s nama

Međimurje

Amateri oduševili na tradicionalnom božićnom koncertu

Objavljeno:

- dana

Koncert

Čakovečki Centar za kulturu bio je domaćin tradicionalnoga Božićnoga koncerta čakovečkih amatera. Struka, koja prati događanje od 1994. godine, kad je održan prvi koncert, bez dileme se složila da je riječ o najboljem koncertu u 22 godine.

– Sadržajno, konceptualno, vizualno, glazbeno i scenski razigrano – tako je opisan koncert amatera

Gradonačelnik Stjepan Kovač zahvalio je izvođačima što, kako je rekao, ustrajnošću njeguju glazbenu baštinu i kvalitetno predstavljaju Grad Čakovec u cijeloj Hrvatskoj. Koncert je otvorio Gradski puhački orkestar Čakovec, nakon čega je uslijedio nastup Ženske vokalne skupine KUU-a “Veseli Međimurci“, koja je prvi put nastupila na događanju. Plesačice Studia suvremenog plesa “Teuta”, uz koje je nastupio i student Vilim Poljanec, izvele su zanimljivu koreografiju “Sanjarenje” Nikoline Mekovec.

Muška vokalna skupina pjevačkog zbora “Josip Štolcer Slavenski”, Dixieland band Čakovec nastupila je s kolažom božićnih pjesama čiji aranžman potpisuje Ladislav Varga.
 Uz Tamburaški orkestar “Stjepan Bujan Stipić”, s dirigentom Borisom Novakom, pjevao je Karlo Čeh. Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” s dirigenticom Senkom Bašek Šamec izveo je niz interpretacija blagdanskih melodija.
 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Advent u Općini Donji Kraljevec bogat je sadržajima za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepo će biti blagdansko vrijeme u Donjem Kraljevcu.

Naime, od 2. prosinca do Božića traje Advent u Općini Donji Kraljevec.

Program je fokusiran na sadržaje za najmlađe.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu će se održati 2. Božićni sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca na prostoru ispred Općine Pribislavec s početkom u 14 sati.

– Ovim putem pozivamo zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga. Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine – ističu iz Općine Pribislavec.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje