Povežite se s nama

Sport

Najbolji u Varaždinu su Emil Milihram i Petra Petek

Objavljeno:

- dana

IZBOR SPORTAŠA GODINE

U varaždinskom HNK u ponedjeljak su proglašeni najbolji sportaši i sportski djelatnici za prošlu godinu u izboru koji organizira Zajednica sportskih udruga grada Varaždina. 

Za najboljeg sportaša u pojedinačnoj konkurenciji ponovo je proglašen Emil Milihram, Kajak kanu klub Varteks. U kategoriji najbolja sportašica, došlo je do promjene u odnosu na prošle godine i nagradu je dobila stolnotenisačica Petra Petek, Stolnoteniski klub Varaždin.

Ekipe

U kategoriji sportaš godine osoba s invaliditetom ili gluhih osoba nagradu je dobio Karlo Rajković Plivački klub Barok.
Sportska ekipa 2014. godine je Gradski rukometni klub Varaždin 1930, dok je u ženskoj konkurenciji nagrada pripala ženskoj ekipi Gimnastičkog kluba Vindija.
Sportska ekipa godine osoba s invaliditetom ili gluhih osoba u muškoj konkurenciji pripala je ekipi Varaždinskog športskog društva gluhih, Pikado klub gluhih. U ženskoj konkurenciji nagradu za najbolju sportsku ekipu osoba s invaliditetom ili gluhih osoba pripala je Pikado klubu osoba s invaliditetom Varaždin.
U kategoriji Najveća nada varaždinskog sporta našli su se Petar Runac, Hrvački klub Vindija, Franja želimorski Atletski klub Sloboda, te kao u kategoriji Najveće nade varaždinskog sporta sportski par, štafeta ili posada Iva Risek i Vedran Sraga, Sportski plesni klub Varaždin.
Godišnje nagrade u kategoriji sportskog djelatnika godine dobili su Darinka Bunić, Ženski kuglački klub Varaždin, Esad Garibović, Karate klub Varaždin, te Brigita Njegač – Drvar I. OŠ Varaždin.
Nagrada za Životno djelo pripala je Antunu Remaru za postignuta sportska dostignuća kroz više od 40 godina aktivnog športskog djelovanja i promidžbu sporta Grada Varaždina
Zlatnu plaketu 2014. Za doprinos i unapređenje i razvoj sporta dobili su: Krunoslav Borovec, Trkački klub Marathon 95, Zvonimir Kramarić Triatlon klub Varaždin, Tomislav Štimac, Gradfski rukometni klub Varaždin 1930, te Željko Gundić, Brdsko biciklistički klub Asi Varaždin.
Diploma 2014. za uspješno višegodišnje djelovanje u sportu pipale su Hrvoju Šipušu, Tenis klub Varaždin 1181, Zdravku Lihtaru, Nogometni klub Mladost, Stjepanu Ščurecu, Nogometni klub Mladost, Ladislavu Gregorinčiću, Trkački klub Marathon 95, Damiru Pascuttiniju, Atletski klub Sloboda, Alenu Milaku, Gradski rukometni klub Varaždin 1930, Josipu Vojvodi, Gradski rukometni klub Varaždin 1930, Josipu Lackoviću, Atletski klub Sloboda, Dragutinu Turkoviću, Streljački klub MIV, te Siniši Kovačiću, Savate klub Fight club Kovačić.

Priznanja

Posebno priznanje za 2014. godinu za izuzetan doprinos u promociji i promidžbi sporta osoba s invaliditetom pripalo je Damiru Frntiću.
Posebno priznanje za 2014. za postignute kvalitetne sportske rezultate te izuzetan humani podvig pripalo je Rafting klubu Matis divlja voda. Također posebno priznaje za postignute izvanredne rezultate te doprinos u promociji i promidžbi nogometa pripalo je Marku Rogu.
Posebno priznaje za 110. godišnjicu uspješnog rada i djelovanja od 1904. godine pripalo je Šahovskom društvu Varaždin.
Posebno priznanje za 80. godišnjicu pripalo je Teniskom klubu Varteks, posebno priznanje za 60. godišnjicu pripalo je Varaždinskom sportskom društvu gluhih, posebno priznanje za 60. godišnjicu pripalo je Kajak kanu klubu Varteks, posebno priznanje za 40. godišnjicu pripalo je Streljačkom društvu HT, posebno priznanje za 30. godišnjicu pripalo je Basseball klubu Vindija. Podijeljene su i nagrade sportski uzor varaždinskih osnovnih škola te su nagrade dobili: Marina Arančić I. OŠ,Nika Svetec, II. OŠ, Vanja Švogor III. OŠ, Amanda Mlinarić IV. OŠ, Jan Ožeg V. OŠ, Kaja Sabol VI. OŠ, Lucija Labaš VII. OŠ, te Valentina Hrženjak CZOO Tomislav Špoljar.
Za 10. godišnjicu međunarodne sportske suradnje priznanje je dodijeljeno predstavnicima Športne zveze Lendava i Sportskog saveza Zalaegerszeg.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje