Povežite se s nama

Život i društvo

Najbolji učenik iz Velikog Bukovca dobit će računalo, a novac ide u ruke natjecateljima i mentorima

Objavljeno:

- dana

Općina Veliki Bukovec nagradit će najboljeg učenika Osnovne škole Veliki Bukovec, ali i sve one učenike koji su zahvaljujući svojim znanjem sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima.

Odluka je to svih vijećnika Općinskog vijeća donijeta na sjednici održanoj u utorak, 28. svibnja.

Naime, budući da se približava kraj školske godine, Općina će odati priznanje najboljem učeniku ili učenici, a nagrada je prijenosno računalo. Prijedlog tko je najbolji dat će sama škola.

Također, vijeće je donijelo odluku i da se novčanim iznosom nagrade osnovnoškolci s područja Općine koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima bez obzira na uspjeh koji su postigli. Nagradit će se i njihovi mentori.

Uz odluke o nagrađivanju istaknutih učenika jedna od glavnih točaka dnevnog reda bila je i rasprava o financijama odnosno izvršenju proračuna za prošlu godinu koje je također dobilo potporu svih vijećnika. Naime, ukupni prihodi proračuna u prošloj godini iznosili su 3,96 milijuna kuna dok su rashodi bili na razini 3,92 milijuna.

– Općina Veliki Bukovec jako je dobro poslovala u prošloj godini i jako je dobro planirala svoje financije. To dokazuje ostvarenje plana proračuna, i na prihodovnoj i rashodovnoj strani, od gotovo 99 posto. Budući da je općina u 2017., a i prošle godine, ostvarila višak prihoda, ukupan višak od 491 tisuće kuna koristit će se za podmirenje tekućih izdataka Općine Veliki Bukovec u ovoj godini – pojasnio je načelnik, HSS-ov Franjo Vrbanić te još jednom naglasio da je proračun realno planiran.

Dodajmo i da su vijećnici jednoglasno prihvatili odluku o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za Općinu Veliku Bukovec. Riječ je o dokumentu koji precizno predviđa postupanja i način djelovanja u slučaju velikih nesreća.

Život i društvo

Svi su pozvani na subotnju “Biciklijadu općine Sračinec”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec

Općina Sračinec pozvala je sve mještane i ostale zainteresirane da se u subotu, 21. svibnja, pridruže velikoj “Biciklijadi općine Sračinec”, koja se održava povodom Dana obitelji.

Kao i inače, okupljanje je kod Doma kulture Sračinec gdje u 10 sati, zatim se polako u koloni vozi kroz Sračinec, Svibovec Podravski i do cilja kod starog korita rijeke Drave.

Kod kućica je osigurano osvježenje uz hranu i prigodno družiti.

Važna napomena – djeca sudjeluju uz obaveznu pratnju roditelja.

Dođite u što većem broju, provedimo zajedno dan u prirodi, poziv je iz Sračinca.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Učenici Srednje škole Novi Marof na terenskoj nastavi posjetili NP Sjeverni Velebit, Senj i Crikvenicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici 1.G, 2.G, 3.G, 4.G i 4.E razreda Srednje škole Novi Marof sudjelovali su u petak, 13. svibnja, na terenskoj nastavi u okviru koje su posjetili NP Sjeverni Velebit, informacijski centar „Kuća Velebita“, meteorološku postaju Zavižan, vrh Vučjaki, Velebitski botanički vrt, zatim Senj s tvrđavom Nehaj i Parkom senjskih književnika te Crikvenicu, gdje su bili u Aquariumu.

U NP Sjeverni Velebit učenici su saznali o obilježjima planine Velebit, klimi, biljnim i životinjskim vrstama i staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju. Kod planinarskog doma Zavižan su se upoznali s radom meteorološke postaje te vremenskim ćudima Zavižana.

Popevši se na vrh Vučjak otvorio se prekrasan pogled na kvarnerske otoke i prostor NP Sjeverni Velebit. U Velebitskom botaničkom vrtu naučili su o velebitskim endemima te prošetali oko Balinovačke ponikve.

Slijedio je silazak do Sjevernog hrvatskog primorja, u kojem su učenici posjetili gradove Senj i Crikvenicu. U Senju su obišli znamenitu uskočku tvrđavu Nehaj iz 16. stoljeća i Park senjskih književnika te su prošli pored Sunčanika, odnosno sunčanog sata koji je postavljen na mjestu gdje prolazi 45. paralela. U Crikvenici su posjetili Aquarium s posebno zanimljivim ribama Jadrana i tropskih mora.

 –Tijekom ove terenske nastave učenici su kroz različite oblike edukacije (stručna vodstva, vlastita izlaganja, demonstracija na terenu, materijali u terenskoj knjižici i drugo) naučili i ponovili gradiva iz geografije, povijesti, biologije i hrvatskog jezika. Terenskom nastavom kao oblikom izvanučioničke nastave učenici su u izvornoj stvarnosti i uz istraživačko učenje i raznolikost sadržaja na zabavniji način doživjeli nastavne sadržaje, a pritom se družili i međusobno bolje upoznali. Veselimo se idućoj terenskoj nastavi – objašnjavaju iz Škole.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje