Povežite se s nama

Crna kronika

Najcrniji rujan u zadnjih 20 godina, varaždinska policija najavljuje rigorozne kontrole do kraja godine

Objavljeno:

- dana

Odlučni

U manje od mjesec dana život je na prometnicama Varaždinske županije izgubilo osam osoba, od kojih u rujnu njih sedam, a Danijel Posavec iz PU varaždinske ističe da se u posljednjih dvadeset godina nije dogodio tako crni mjesec.

Prošli mjesec započeo je tragično, 4. rujna, kada je na Varaždin Bregu mladić iz okolice Novog Marofa – kojem je samo 18 godina – prešao na treću prometnu traku i naletio na dva para na motociklima. Dvojica vozača na mjestu su preminula, a suvozačice u bolnici. Desetak dana kasnije preminula je još jedan osoba na prometnicama u Varaždinskoj županiji. U petak, 16. rujna 52-godišnjaka u Gornjoj Voći pregazio je nepoznati vozač. Šesta osoba koja je stradala u rujna bila je 53-godišnji motorist koji je na jugozapadnoj obilaznici Varaždina u četvrtak 29. rujna sletio s ceste i na mjestu preminuo. Uzrok te nesreće bila je neprilagođena brzina.

Sedma osoba stradala je 30. rujna. Riječ je o 76-godišnjaku koji je u Gornjem Knegincu otvarao ogradu kako bi svoj automobil uparkirao u dvorište. No, u tom trenutku na njega je naletio 24-godišnjak u autu s 1,88 promila. Starac je preminuo kasnije u varaždinskoj bolnici.

– U posljednjih dvadeset godina nismo imali tako crni mjesec. Dosad je stradalo 13 osoba i sve ćemo napraviti da do kraja godine ostanemo na toj brojci – rekao je Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske.

Posavec je dodao kako će varaždinska policija provesti niz mjera kako bi se spriječile nezgode.

– Provest ćemo niz mjera usmjerenih na brzinu, alkohol i mlade vozače. Tiskat ćemo plakate, pojačat ćemo prekrivanje kritičnih dionica – dodao je Posavec i istaknuo kako će do kraja godine biti više policije na cesti.

– Nije cilj kažnjavati vozače, već sve napraviti kako bi se izbjegle nesreće. Više će se kontrolirati mladi vozači, biciklisti. Ponavljam, nije riječ o represiji, već o prevenciji – zaključio je Posavec.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

U Varaždinu biciklisticu (80) na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 16. travnja, oko 9.20 sati, u Ulici parka Ivana Pavla II. u Varaždinu, ozlijeđena je 80-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Ona je upravljala biciklom pješačko-biciklističkom stazom. Dolaskom do pješačkog prijelaza, nastavila se biciklom kretati ravno te se uključila u promet sa nogostupa na kolnik, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Tom prilikom je na zadnji dio njezinog bicikla sa prednjim lijevi djelom naletio teretni automobil kojim je upravljao 55-godišnjak.

Od udarca 80-godišnjakinja je pala na kolnik i zadobila ozlijede. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Zbog neprilagođene brzine 26-godišnjak izletio autom van kolnika i završio u dvorišnoj ogradi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 17. travnja, oko 2:30 sati u Brezju dogodila se prometna nesreća, javila je PU međimurska.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,07 g/kg, 26-godišnji vozač brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (raskrižje, zavoj) i vidljivosti (noć) zbog čega je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem te u zanošenju izletio izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom automobila udario u dvorišnu ogradu kuće.

U opisanoj nesreći nije bilo ozlijeđenih sudionika, dok je 26-godišnji vozač zbog počinjanja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 920 eura, uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje